Advertisement

Zoveel manieren om je core te trainen in deze Pilates-sessie

Advertisement

lAls je ooit de uitdrukking alle wegen naar Rome hebt gehoord, is er een gymnastiek-equivalent: alle wegen leiden naar je kern. Dit is het bericht in de meest recente aflevering Goede zetten met Brian Spencer, East River Pilates-instructeur. Deze 20 minuten durende Pilates-kerntraining is bedoeld om je kern te versterken door middel van een volledige lichaamsroutine – omdat je romp bij zoveel verschillende bewegingen betrokken is.

Spencer laat je een paar omgekeerde, zittende katten- en koeienrekoefeningen proberen om te beginnen. Dit is een verfrissende kijk op de klassieke stretch waarmee je diepe rekoefeningen kunt doen aan het begin van een op je core-ge├»nspireerde training. Spencer moedigt je aan om achterover te leunen en je nek en schouders te strekken. “Je wilt de gebieden waar je aan gaat werken opwarmen om blessures te voorkomen en meer bewegingsvrijheid te hebben”, zegt Spencer.

Vervolgens ervaart u een reeks armheffingen in uw zittende positie. Dit kan de kern enigszins betreffen, die je later in de training voorbereidt op wat moeilijkere bewegingen. Vervolgens ga je wat rekoefeningen doen om je voor te bereiden op bewegingen waarbij de spieren van je rug en benen betrokken zijn. Dit is een geweldige manier om het bloed te laten stromen en je ledematen te bevrijden.

Tijdens deze 20 minuten durende basis Pilates-reeks neemt Spencer je mee door een breed scala aan bewegingen. Zoals altijd beweegt Spencer zich met veel aanmoediging door moeilijk terrein. Hij benadrukt dat elke beweging in deze basis Pilates-training helpt om kracht op te bouwen. Het klinkt misschien provocerend, maar wees niet bang: je zult ontspannen in elk deel van de training en vertrekken met een sterkere (en mogelijk pijnlijke) romp.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Word lid van Well+, onze online wellness-community en ontgrendel uw beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.