Advertisement

Zelfs het beste zonnebrandpoeder is niet zo effectief

Advertisement

Met de Well + Good SHOP zetten onze auteurs hun jarenlange expertise in om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze auteurs deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links een Well + Good-commissie verdienen. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Zonnebrandpoeder wordt vaak aanbevolen als een goede keuze om uw bescherming gedurende de dag een boost te geven. Als je make-up draagt, kun je je gezicht niet elke twee uur herhalen om je te verfrissen met een vloeibare zonnebrandcrème, dus SPF-poeder is echt de enige praktische keuze. Maar volgens cosmetisch chemicus Michelle Wong, PhD, bieden deze producten niet zoveel bescherming als je zou denken. De reden? De hoeveelheid poeder die u moet aanbrengen om de op de fles aangegeven hoeveelheid SPF te krijgen, is onmogelijk aan te brengen.

“Je moet je huid bedekken met voldoende deeltjes of moleculen die UV-straling absorberen, anders kan er te veel UV-straling door de gaten in je huid gaan en schade veroorzaken”, zegt Dr. Wong. “De SPF van een product wordt gecontroleerd met 2 milligram per vierkante centimeter en wordt zeer gelijkmatig op de huid aangebracht. Als je minder aanbrengt, heb je over het algemeen een lagere bescherming en is het een lineair verband – als je bijvoorbeeld de helft aanbrengt, krijg je een halve SPF.poeder plakt niet zo goed op de huid, dus het is heel moeilijk om de juiste hoeveelheid aan te brengen.”

Met andere woorden, als u een poeder met SPF 30-bescherming aanbrengt, krijgt u in het beste geval een bescherming met SPF 15. Maar realistisch gezien is het waarschijnlijk zelfs minder dan dat.

“SIomdat de huid ongelijk is, als je minder dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid aanbrengt, heb je meestal veel minder bescherming, omdat het zal worden gepatcht en uiteindelijk veel dekking krijgt.heuvels op je huid, “zegt Dr. Wong. “Dit is een groot probleem met poeder, omdat het de neiging heeft om ongelijker te verspreiden dan andere vormen van producten zoals lotions en sprays.”

Momenteel erkent de Food and Drug Administration (FDA) SPF’s in poedervorm niet als een goedgekeurde vorm van bescherming. In plaats daarvan beveelt het lichaam zonnebrandcrème aan in vormen zoals crèmes, sticks, boters en gels. “De aanstaande FDA-monografie sluit zonnebrandpoeder uit, hoewel Colorescience gegevens over hun zonnebrandpoeder aan de FDA heeft voorgelegd om te testen”, zei Dr. Wong.

Elizabeth Kream, MD, een dermatoloog en onderzoeker bij het Laser and Skin Surgery Center in New York, zegt dat zonnebrandpoeder niet je enige vorm van bescherming zou moeten zijn. Begin je routine met een vloeibare zonnebrandcrème en doe je best om elke twee uur een zonnebrandpoeder te maken (waarom, ja – een beetje poeder is beter dan het helemaal niet te doen).

“Een nadeel van poeders is dat het moeilijk is om precies te kwantificeren hoeveel je hebt aangebracht”, zegt Dr. Kream. “Streef naar twee bewegingen en beweeg de borstel in kleine cirkels gedurende in totaal ongeveer 60 seconden – zorg ervoor dat het poeder echt uit de container en in de haren van de borstel diffundeert. Ik schud de borstel graag voordat ik hem aanbreng om er zeker van te zijn .”

Onthoud ook dat SPF niet de enige vorm van bescherming tegen de zon is. “Op zoek naar schaduw, het dragen van een hoed of zonnebril, het beperken van blootstelling tijdens piekuren in de zon en het dragen van matrassen zijn ook nuttig”, zegt Dr. Kream. Zorg ervoor dat u deze tips regelmatig volgt, maar vooral op dagen dat zonnebrandpoeder uw enige vorm van SPF-hergebruik is.

dr. Kream raadt aan om een ​​zonnebrandpoeder te kiezen met een hogere beschermingsindex. Je krijgt nog steeds niet de volledige SPF op het etiket, maar een SPF 50 krijgen is veel beter dan een SPF 30.

Koop de beste SPF 50 zonnebrandpoeder hieronder

Isdin Mineral Brush Poeder SPF 50 – $ 55,00

Dit Isdin-zonnebrandpoeder biedt UVA-, UVB- en blauwlichtbescherming met titaniumdioxide, zinkoxide en ijzeroxiden. Het bevat ook mica om een ​​subtiele gloed aan de huid toe te voegen.

Colorescience Sunforgettable® Total Protection Brush-On Shield SPF 50

Colorsience Sunforgettable Poeder – $ 69,00

Dit is het favoriete SPF-poeder van Dr. Kream. Gebruikt zinkoxide en titaniumdioxide om bescherming te bieden, plus ijzeroxides voor bescherming tegen blauw licht en hyaluronzuurpoeder voor extra hydratatie. Verkrijgbaar in vier tinten.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productkortingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.