Yoga doen na een miskraam Red mijn geestelijke gezondheid

tDe laatste les van de uitdaging was ‘Trust’, een stille yogabeoefening. Terwijl ik de stroom toestond, de beweging toestond, begon ik alles te voelen wat ik mezelf wekenlang niet had toegestaan. Terwijl ik naar de schoonheid van het tafereel achter de leraar op het scherm staarde – stromend water en bergen en bomen – stroomden de tranen.

Het was daar, in die stilte, zat ik eindelijk met het verdriet, de eenzaamheid, het verdriet dat ik al die tijd had ervaren maar bleef naar beneden duwen.

Drie maanden eerder, in oktober, had ik ontdekt dat ik zwanger was. Met een baby die heel erg gepland, beproefd en geliefd was.

In november werd ik wakker met een enorme hoeveelheid bloed. Ik ging naar het ziekenhuis voor testen en ontdekte dat ik een miskraam had.

Ik zei tegen mezelf dingen als: “Je was tenminste niet verder” en “Alles gebeurt met een reden” (wat ik echt geloof). Maar niets daarvan was nuttig. Ik deed mezelf pijn door de harde waarheid te vermijden: ik was verdrietig en ik had pijn. Ik heb nooit tegen mezelf gezegd: “Dit is moeilijk, en het is oké om er verdrietig over te zijn.”

Omgekeerd was mijn man eindeloos ondersteunend. Hij herinnerde me eraan dat hij geen maandelijkse fysieke herinnering had die we niet meer verwachtten. Hij erkende dat hij elke dag het huis uit moest voor zijn stressvolle baan, waardoor zijn geest een pauze kon nemen van de pijn waarvan ik weet dat hij die nog steeds voelt.

Mijn familie deed er alles aan om me te laten zien hoeveel ze om me gaven. Zelfs mijn bijna driejarige dochter, die zo klein is, zou wakker worden en vragen: “Voel je je beter, mama?” Zo wijs voorbij haar jaren. Ik had niet om meer van mijn gemeenschap kunnen vragen, maar ik wist dat ik iets van binnenuit nodig had.

In december omringden familie, vrienden, kerstverlichting en afleiding me. Ik stond mezelf toe aanwezig te zijn bij mijn dochter, die voor het eerst de magie van de vakantie begreep.

Toen, in januari, toen het grijs en de sneeuw zich vestigden in waar ik woon in Pennsylvania, kelderde mijn geestelijke gezondheid. Maar het was een nieuw jaar en Adriene Mishler van “Yoga with Adriene” begon aan een gratis 30-daagse yoga-uitdaging met de titel MOVE: A 30 Day Yoga Journey.

Ik besloot het te proberen.

Hoewel ik verre van ben wat iemand een expert zou noemen, heb ik nogal wat met yoga gedaan en ben ik al heel lang fan van Adriene. Ik had haar uitdagingen al een paar keer gedaan en waardeerde altijd haar gevoel voor humor, terwijl ik haar wijsheid behield over wat yoga ons te bieden heeft in ons dagelijks leven.

Toen ze de MOVE-uitdaging begon te promoten bij haar e-mailabonnees, boden haar berichten over het feit dat het een nieuwe start was precies wat ik moest horen (of lezen). Ik klikte op de knop ‘Aanmelden’, drukte de kalender af en bewaarde hem in de zak van mijn dagboek om mijn voortgang bij te houden.

Toen we begonnen, bouwde elke dag van de reis voort op de laatste. In de loop van de maand ben ik sterker geworden, zowel mentaal als fysiek. Het hielp me in een groeimindset te komen en herinnerde me eraan dat als ik val, ik weer kan opstaan ​​en het opnieuw kan proberen – op de mat en in het leven.

Het hielp me in een groeimindset te komen en herinnerde me eraan dat als ik val, ik weer kan opstaan ​​en het opnieuw kan proberen – op de mat en in het leven.

Een “liefdesbriefje” vergezelde elk van de lessen via een e-mail van Adriene met een thema voor de dag, waardoor ik een intentie of bevestiging kon plaatsen die ik bij me kon dragen. Zo werd op de dag alles over TLC de vraag gesteld: “Hoe wil je je voelen?” En op de dag over ankeren, gaf ze een krachtige mantra om keer op keer op terug te komen – in elke situatie: “Mijn adem is mijn anker, en mijn anker is mijn adem.” Een subtiele herinnering aan zowel het lichaam als de hersenen tegelijkertijd dat ik leef.

De uitdaging was niet gemakkelijk, maar het gaf me zoveel genezing. Elke ochtend 12 tot 30 minuten in mijn woonkamer – voor die eerste slok koffie, voordat de chaos van de dag met een peuter en een bedrijf zich vestigde – bevond ik me weer in de rust en stilte. Als ik elke ochtend de muziek aan het begin van de video’s hoorde, voelde ik een golf van vrede over me heen komen.

Hoewel ik misschien in mijn eentje aan het oefenen was, voelde ik me nooit alleen. Ik voelde op de een of andere manier een gemeenschapsgevoel gecreëerd door deze vreemdeling uit Texas, bestaande uit mensen die verbonden waren via hun neerwaartse honden in hun woonkamers. Hoe ze dit via een gratis, digitaal platform voor elkaar heeft gekregen, is mij een raadsel, maar ik ben zo blij dat ze het heeft gedaan.

En bij elke uitrol van de mat voelde ik mezelf genezen. Even wat meer rust en begrip krijgen. Deze dagelijkse praktijk leerde me dat mijn lichaam onvolmaakt maar mooi is. Het heeft twee kleine mensjes gedragen, een van hen hier elke dag en een niet. Terwijl ik probeerde te balanceren tijdens Eagle Pose en vaker viel dan ik wil toegeven, merkte ik dat ik moest lachen en het opnieuw probeerde. Het was niet mijn schuld dat ik struikelde, en het was niet mijn schuld dat ik een miskraam kreeg.

Het kostte me meer dan 30 dagen, aangezien ik mezelf de ruimte gaf en weekenden vrij nam om tijd door te brengen met mijn gezin, maar ik heb de hele reis voltooid. En in die laatste training vloeiden de tranen. Ik realiseerde me dat het verdriet, de eenzaamheid en het verdriet iets waren dat ik altijd bij me zal houden, maar ik kon ook het licht weer binnenlaten. Ik realiseerde me dat ik mezelf kon toestaan ​​om blij, aanwezig en dankbaar te zijn, en dat al die dingen naast elkaar kunnen bestaan .

Ik ben eerder deze maand geopereerd om een ​​cyste te verwijderen, die door deze ervaring pas werd gevonden voordat het gevaarlijk werd. En daarvoor ben ik dankbaar. Ik ben genezend en gezond.

Zullen we proberen voor nog een baby? Ik denk het. Maar degene die we verloren zullen we nooit vergeten. En ik zal altijd zo dankbaar zijn voor de timing van deze gereedschapskist die me werd overhandigd en me zoveel kracht gaf om door te gaan – niet wetende wat de toekomst biedt, maar daar oké mee zijn.

Op zoek naar een yogaflow voor lichaam en geest? Probeer deze healing-oefening van 30 minuten:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.