We hebben Byoma geprobeerd, de nieuwe barrièreverhogende huidverzorgingslijn

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Tegenwoordig voelt het creëren van een effectief huidverzorgingsritueel net zo eenvoudig als het volgen van een cursus organische chemie. Ceramiden, alfahydroxyzuren, fytonutriënten—Ik bedoel ik het werk bij een wellness-outlet en ik haal deze termen nog steeds door elkaar. Laag op de constante stroom van consumentenproducten die beweren het allemaal te doen, en het azen op Skin-Care Chemistry 101 voelt heel erg als raketwetenschap.

Daarom bezwijm ik me over het nieuwste merk om het periodiek systeem voor huidverzorging voor consumenten af ​​te vinken. Maak kennis met Byoma, een betaalbare nieuwe lijn die de complexiteit van de zorg voor je huid wegneemt. Voor slechts $ 16 of minder, remt Byoma de badkamerchemie af, waardoor u wetenschappelijk onderbouwde formuleringen krijgt die gemakkelijk te gebruiken en zelfs gemakkelijker te begrijpen zijn.

Niet om nog een term toe te voegen aan je toch al overbevolkte schoonheidswoordenlijst, maar het Byoma-ethos draait volledig om de zorg voor de “huidbarrière”, oftewel, de meest buitenste laag van je huid. Noelle Cantarano, vice-president marketing en innovatie bij Future Beauty Labs (die eigenaar is van Byoma, evenals sunless tanning-merken zoals Tanologist en Tan-Luxe), legt uit dat het creëren van een schoonheidsregime echt neerkomt op het beschermen, voeden en verzorgen van dit buitenste laag van de dermis. Simpel gezegd, deze huidbarrière helpt de goede dingen binnen te houden (denk aan vocht, voedingsstoffen, enz.) en de slechte dingen (vuil, schadelijke stralen, milieu-agressors) buiten.

“Op het hoogtepunt van Covid wendden we ons tot onze socialemediakanalen om te zien waar mensen het over hadden en waar ze om gaven. Het was de opkomst van derm-talk en [we found] mensen waren echt te veel aan het exfoliëren, overmatig gebruiken en overdrijven”, legt Cantarano uit. Ze zegt dat Future Beauty Labs zijn gemeenschap vond – inclusief een grote Gen Z-populatie –gevoeld ze waren beter opgeleid dan ooit, maar hun huid was het niet eens met hun praktijken. “De kern van het probleem dat we ontdekten, is dat veel onderliggende zorgen over de huidverzorging te maken hebben met de gezondheid van de huidbarrière”, zegt ze.

Foto: Byoma

Dat was het ontstaan ​​van Byoma, dat op 2 februari bij Target in de schappen lag. Byoma gaat terug naar de basis en verwisselt de wetenschappelijk-fair-feeling fijne kneepjes van moderne huidverzorging met één, eenvoudige missie: boost je huidbarrière.

“Eigenlijk [the skin barrier] is een gezond organisme dat op je huid leeft”, zegt Cantarano. Ze legt uit dat deze buitenste laag uit drie hoofdelementen bestaat: ceramiden, of lipiden, vetzuren en cholesterol. Omdat het een levend organisme is, neemt de toestand van deze drie componenten af en stroomt – als ze alle drie in balans en gezond zijn, is de huid gehydrateerd, helder en gezond. Als ze uitgeput zijn door bijvoorbeeld blauw licht of luchtvervuiling, kan de huid wankel worden – puistjes kunnen opduiken, droge plekken sluipen naar binnen, en roodheid kan optreden.

“Wat we hebben gedaan, is dat we hebben gecreëerd wat we de gulden snede noemen, 3-1-1 – drie delen ceramide, een deel vetzuren en een deel cholesterol”, zegt Cantarano. Dit Tri-Ceramide-complex vormt de kern van alle producten van het merk. “We hebben Byoma gecreëerd met het doel om die barrières weer op te bouwen, terwijl we het ook voorzien van verbazingwekkende actieve stoffen die zacht genoeg zijn om geen onbalans in je huid te creëren, maar zodat je resultaten ziet. “

En de producten het werk. Ik heb de reeks producten (cleanser, tonermist, drie serums en twee moisturizers) nu een week getest en ben echt zo onder de indruk. Ten eerste worden ze geleverd in schattige, duurzame verpakkingen die opvallen in de schappen. Byoma verwisselt de steriele, alledaagse verpakkingen die zoveel merken hebben aangenomen met heldere, pop-y kleuren, stapelbare vormen en recyclebare flessen.

Maar de eenvoud en snelle resultaten zorgen ervoor dat ik terug blijf komen. Uitzoeken hoe u de producten samen of afzonderlijk kunt gebruiken, is eenvoudig. De stappen (eerste, reiniging, tweede, toon) staan ​​aangegeven op de flesjes, dus of je nu de volledige set gebruikt of een serum onderdompelt, je weet wanneer je het moet gebruiken. De formuleringen zijn ook geen wetenschappelijk experiment. “Mensen snakken naar transparantie, ze willen beter worden opgeleid en begrijpen wat er in hun producten gaat”, zegt Cantarano. “We hebben de INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient) op alle verpakkingen gedecodeerd.” Dat betekent dat je het echt weet wat ingrediënten doen dat als je het formule-etiket leest, in plaats van je af te vragen waarom ze überhaupt in je serum of reinigingsmiddel zitten.

Ik zou kunnen doorgaan over Byoma, maar ik zal je de college-lezing besparen en het mooi samenvatten: dit spul is geweldig. Als huidverzorging aanvoelt als een wetenschappelijk project – zoals in, je vindt het ingewikkeld of intimiderend of gewoon verwarrend – probeer Byoma dan eens uit. Voor $ 16 of minder is het verbeteren van uw huidbarrière (en daadwerkelijk begrijpen wat dat betekent) nog nooit zo eenvoudig geweest.

Geef je huid een boost met Byoma

Romige Jelly Cleanser – $ 12,00

Groene thee en zoethoutwortel smelten vuil en smurrie weg zonder de huid te ontdoen van al zijn natuurlijke goedheid, dankzij het kenmerkende Tri-Ceramide-complex van het merk.

Balancerende gezichtsmist – $ 14,00

Neem deze frisse gezichtsmist overal mee naartoe voor onmiddellijke hydratatie in een mum van tijd. Droge vliegtuigritten, uren in je N95, zweterige gymsessies – een spritz hiervan kan je een gloednieuw gevoel geven.

Verhelderend gezichtsserum – $ 16,00

Dit is een van de drie serums, allemaal geformuleerd voor heel verschillende dingen. De verhelderende formule helpt roodheid te kalmeren, puistjes te verwijderen en de huid weer in balans te brengen als deze in paniek raakt.

Verhelderend gezichtsserum – $ 16,00

De belangrijkste ingrediënten in deze verhelderende booster zijn niacinamide en hyaluronzuur, die samenwerken om de huid vrijwel onmiddellijk lichter, dunner en glanzender te maken.

Hydraterend gezichtsserum – $ 16,00

Een gezonde huidbarrière is een gehydrateerde. Dit serum is een uitbarsting van vocht in een fles, die de dorstige huid lest met squaleen en glycerine die je dermis gewoon opdrinkt.

Hydraterende gelcrème – $ 14,00

Wil je een dagelijkse vochtinbrengende crème die je niet vastzet of onder je make-up plakt? Deze vederlichte crème gaat op een luchtige en gladde, hydraterende huid zonder het te overdrijven.

Vochtinbrengende rijke crème – $ 14,00

als jij doen wil je dat diepe en dichte vocht voor intense reparatie, koop dan deze crème. Een paar druppels ervan ‘s nachts zorgen ervoor dat de huid ‘s ochtends fris, schoon en gehydrateerd is.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.