Wat u moet weten over het gebruik van Juvéderm Volbella XC onder de ogen| Goed+Goed

Een van de meest gevraagde procedures op het kantoor van de dermatoloog kreeg zojuist een duim omhoog van de Food and Drug Administration of de FDA. Op 8 februari werd aangekondigd dat Allergan’s merkvuller, Juvéderm Volbella XC (die al veel wordt gebruikt voor lippen), nu kan worden gebruikt om volumeverlies in de huid onder je ogen aan te pakken.

Niet alle vulstoffen zijn gelijk, dus dit is wat u moet weten over deze Volbella XC. Het bestaat uit hyaluronzuur (HA), dus als het in de huid wordt geïnjecteerd en de resultaten bevallen je niet, kan het worden opgelost. Bovendien gebruikt deze specifieke HA-vuller kleinere hoeveelheden hyaluronzuurmoleculen en heeft het een lage wateraffiniteit om de huid voller en gladder te maken, zonder dat deze er gezwollen uitziet. Een klinische proef uitgevoerd door het merk wees uit dat de behandeling “aanzienlijke verbeteringen in het uiterlijk van holtes onder de ogen en het algehele uiterlijk” aantoont. Na drie maanden meldde 80 procent van de deelnemers dat ze “een beetje of helemaal geen last hadden van hoe moe … het gebied onder de ogen eruitzag”, vergeleken met 15 procent vóór de behandeling. Het duurt minimaal een jaar.

Volgens Julie Woodward, MD, een AMI-trainer, board-gecertificeerde oculofaciale plastisch chirurg en oogarts, is de injecteerbare filler zo’n effectieve oplossing omdat het de onderliggende oorzaken van holtes onder de ogen echt aanpakt. Ze legt uit dat er drie vetkussentjes onder onze ogen zijn, en naarmate we ouder worden, worden ze groter en hernia naar voren, wat een schaduw creëert over de infraorbitale rand (ook wel je oogkassen genoemd). Dit, in combinatie met een dunner wordende huid in het gebied, kan ervoor zorgen dat het gebied er hol uitziet.

Ze merkt op dat, hoewel actuele crèmes kunnen helpen bij zaken als hyperpigmentatie, fijne lijntjes en uitdroging, ze niet goed werken bij het vervangen van de onderliggende structuur van het bot, het vet en de spieren, en dat is waar vulmiddel om de hoek komt kijken. kandidaat, zegt dr. Woodward, is iemand met een bescheiden holte, zodat je het gebied kunt vullen zonder dat je heel veel product hoeft te gebruiken.

Het is vermeldenswaard dat onderoogvuller al jaren in de kantoren van dermatologen wordt gedaan; tot nu toe werd het echter als een “off label” -behandeling beschouwd. Dat betekent simpelweg dat de fabrikant van het vulmiddel de werkzaamheid van het product in het gebied onder de ogen niet had bestudeerd. Deze stap betekent een grote stap voorwaarts om de procedure meer gemeengoed te maken.

Het is echter extra belangrijk om te werken met een zorgverlener die goed is opgeleid om onderoogfiller toe te dienen. Het goede nieuws is echter dat dankzij de FDA-goedkeuring van de behandeling nu meer beoefenaars dit soort training kunnen krijgen. “We hebben zoveel injecteurs die willen leren hoe ze op de juiste manier kunnen injecteren [undereye filler]maar we hebben het niet mogen onderwijzen omdat het gebruik niet ‘on label’ was”, zegt Dr. Woodward. “Dus deze lancering is erg belangrijk omdat het docenten zoals ik in staat stelt om met deze indicatie te praten en hoe om het goed te doen, wat een enorme deur opent.”

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over hoe om te gaan met donkere kringen.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.