Wat te eten met eieren, volgens een diëtist?

thet valt niet te ontkennen dat eieren een redelijk perfect ontbijt zijn. Ze hebben maar een paar minuten nodig om te maken, zijn heerlijk (vooral als je weet hoe je ze extra luchtig moet maken) en zitten boordevol voedingsstoffen. Vrijwel elke geregistreerde diëtist zal je vertellen hoeveel ze van eieren houden.

Melissa Rifkin, RD, zegt dat de belangrijkste reden waarom voedingsdeskundigen zo dol zijn op eieren, is dat ze een goudmijn aan voedingsstoffen zijn. “Naast eiwitten bieden eieren een verscheidenheid aan vitamines, zoals A, D, E, K en B12, choline en luteïne”, zegt ze. “Hoewel we deze voedingsstoffen de hele dag door uit meerdere bronnen zouden moeten consumeren, is het een geweldige manier om ervan te genieten bij het ontbijt om ervoor te zorgen dat je de hele dag voldoende binnenkrijgt en de dag niet te ver achterop begint met de consumptie van deze belangrijke voedingsstoffen. “

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van eieren:

B

Oké, dus het is overduidelijk dat eieren een ontbijtwinst zijn. Maar Rifkin zegt ook dat als je er niets mee combineert, je ochtendmaaltijd niet zo goed afgerond is als zou moeten. Om er zeker van te zijn dat je ‘s ochtends je voedingsbodem bedekt, raadt ze aan een heel eenvoudige formule in drie stappen te volgen, waarin wordt beschreven wat je met eieren moet eten.

De 3-stappenformule om ervoor te zorgen dat uw eierontbijt een goed afgeronde ochtendmaaltijd is:

1. Kook je eieren met kruiden.

Het eerste deel van de driestappenformule is het meest voor de hand liggend: je eieren koken. Rifkin legt uit dat eieren zowel de eiwitten als de gezonde vetten leveren die nodig zijn om je tot de lunch voldoende energie te geven. Beide voedingsstoffen zijn ook de sleutel tot een verzadigd gevoel. Een manier om je eieren in één seconde nog gezonder te maken, is door ze te koken met ontstekingsremmende kruiden. Veel plezier met het experimenteren met verschillende combinaties. Sommige om te proberen zijn kurkuma en peper, oregano en tijm, dille en bieslook, of knoflook en rode peper.

2. Voeg een vezelbron naar keuze toe.

Eieren bevatten veel voedingsstoffen, maar een die ze niet hebben, zijn vezels. “Vezel is een andere voedingsstof die de hele dag moet worden geconsumeerd”, zegt Rifkin, eraan toevoegend dat het een andere belangrijke voedingsstof is om je verzadigd te voelen van je ochtendmaaltijd. “Bovendien helpen vezels om de inhoudsverwerking via het spijsverteringskanaal op te voeren, wat helpt bij de regelmaat van de spijsvertering.”

Als het gaat om wat te eten met eieren om de vezels te verhogen, zegt Rifkin dat er veel voedingsmiddelen zijn die gemakkelijk in uw ochtendmaaltijd kunnen worden geïntegreerd. “Je kunt groenten toevoegen aan een roerei, een kopje fruit erbij, je eieren serveren op een volkoren tortilla of een sneetje volkoren brood, een hartige havermoutkom met ei of noten of zaden gebruiken”, zegt ze. . De sleutel is gewoon om toe te voegen iets met vezels aan uw maaltijd.

3. Voeg een koolhydraten toe.

Ja, koolhydraten zijn goed, zelfs belangrijk. Rifkin zegt dat ze ook een andere voedingsstof zijn die eieren niet hebben, dus als het gaat om de vraag wat je met eieren moet eten, is dit het laatste deel van de formule om over na te denken. “Gelukkig bevatten veel van dezelfde voedingsmiddelen die vezels bevatten ook koolhydraten”, zegt ze, en noemt havermout, volkoren toast, fruit en noten allemaal als geweldige bronnen van koolhydraten.

Echt, als je erover nadenkt, is deze driestappenformule vaak een tweestapsformule, omdat zoveel voedingsmiddelen zowel je voedingsvezels als koolhydraten dekken. Hoe gemakkelijk is dat? Het laat maar weer eens zien dat het eten van een goed afgeronde ochtendmaaltijd niet lang hoeft te duren om voor te bereiden; je eierontbijt is net zo snel klaar als je de formule helemaal volgt. En het zal je uiteindelijk ook beter vol houden tot de lunch.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.