Wat is een knoflookpers en hoe gebruik je er een?

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Knoflook is een van *de* meest gebruikte kooknietjes. Het is de basis van culturele gerechten over de hele wereld, waaronder de Chinese, Mexicaanse, Italiaanse en Indiase keuken. Echt, welke hartige maaltijd je ook kookt, de kans is groot dat het baat heeft bij op zijn minst een beetje knoflook.

Koken met knoflook verhoogt ook de nutriëntendichtheid in uw maaltijden. Bekijk onderstaande video om te zien hoe:

B

Maar als je ooit met knoflook hebt gekookt, weet je al dat het een beetje vervelender is dan bijvoorbeeld zout en peper. Vrijwel elke chef-kok zal je vertellen dat vers gehakte knoflook meer smaak heeft dan in poedervorm en dat je letterlijk door je tranen moet snijden om het in je gerecht te integreren. Het kan je handen ook behoorlijk krachtig laten ruiken.

Dit is precies waarom Dora Stone, de maker van de veganistische Mexicaanse kooksite, Dora’s Table, zegt dat het hebben van een knoflookpers handig kan zijn. “Een knoflookpers kan je wat tijd besparen, vooral als een recept veel gehakte knoflook vereist”, zegt ze. “Ik ben een groot deel van de dag aan het koken en ik ben altijd op zoek naar gereedschap dat efficiënt en tijdbesparend is.”

Als je niet bekend bent met een knoflookpers, is het eigenlijk een keukengerei dat de knoflookteentjes verplettert door ze door een raster van kleine gaatjes te persen. In slechts enkele seconden heb je een hele stapel geplette knoflook op je snijplank. Stone zegt dat ze altijd haar knoflookpers gebruikt. “Ik gebruik het bij het maken van knoflooktoast, aioli, marinades of saladedressings. Al deze recepten vereisen dat knoflook fijn wordt gehakt, bijna gepureerd, en de knoflookpers is hier perfect voor”, zegt ze.

Niet alleen is het minder tijd om een ​​knoflookpers te gebruiken, Stone zegt dat er soms kleinere stukken knoflook zijn dat een pers nuttig is om de smaak in een gerecht te verbeteren. “Kleinere stukjes knoflook zorgen ervoor dat er een intensere knoflooksmaak doorheen schijnt”, zegt ze. “Maar als je sauteert of kookt met olie, moet je heel ijverig zijn, want kleinere stukjes knoflook zijn gemakkelijk te verbranden.”

Als het gaat om het kopen van een knoflookpers, raadt Stone aan om er een te zoeken die stevig, comfortabel en gebruiksvriendelijk is. “Het belangrijkste om naar te zoeken, is er een te vinden die gemakkelijk schoon te maken is”, zegt ze. “Als het langer duurt om hem schoon te maken dan om wat knoflook te hakken met je mes, dan is het geen goede knoflookpers.” Weet je niet waar je moet beginnen? Hier afgerond zijn vijf opties om te overwegen.

5 knoflookpersen om te overwegen voor eenvoudig, smaakvol koken

knoflookpers
Foto: Kitessensu

Kitessensu Knoflookpers — $13.00

U hoeft niet veel geld uit te geven voor een knoflookpers van hoge kwaliteit. Deze kost slechts $ 13 en wordt geleverd met een reinigingsborstel om het opruimen gemakkelijk te maken.

knoflookpers handroller
Foto: Jasvic

Jasvic Knoflookpers — $11.00

Om deze knoflookpers te gebruiken, plaats je eerst de knoflook in de dunschiller en rol je deze heen en weer. Vervolgens grijp je de pers vast en schud je hem eenvoudig heen en weer om de kruidnagel te pletten. Eenvoudig!

vovoly knoflookpers
Foto: Vovoly

Vovoly Knoflookpers — $24,00

Het rooster van deze knoflookpers is gemaakt van roestvrij staal en zwaait open waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. De handgrepen zijn ergonomisch ontworpen voor een maximale comfortabele grip.

Ototo gracula knoflookpers
Foto: Ototo

Ototo Gracula Knoflookpers – $ 20,00

Deze knoflookpers “Gracula” is een vampier die hongerig is naar je knoflook. Om het te bewerken, steek je gewoon je kruidnagel in het zwarte deel van het gereedschap, doe je de bovenkant erop en duw je de twee helften in tegengestelde richting.

keuken innovaties knoflookpers
Foto: keukeninnovaties

Kitchen Innovations Knoflook-A-Peel Knoflookpers — $16.00

Met deze kleurrijke knoflookpers hoef je alleen maar je knoflook recht onder het deksel te plaatsen en naar beneden te drukken. Dan valt je gehakte knoflook in een kleine plastic container. Zo voorkom je dat je de knoflook bijna helemaal aanraakt, waardoor je handen stankvrij blijven.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende soorten knoflookpersen om uit te kiezen. Ga voor degene die volgens jou het gemakkelijkst te gebruiken is en bereid je voor op het op smaak brengen van al je favoriete hartige maaltijden.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.