Wat is eczeem? Een Derm beantwoordt uw veelgestelde vragen

Eczeem treft bijna 15 miljoen Amerikanen elk jaar. Maar alleen omdat de inflammatoire huidaandoening vaak voorkomt (vooral in de wintermaanden!), wil dat nog niet zeggen dat het niet verwarrend is. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen waardoor het wordt veroorzaakt, hoe het te behandelen en welke producten u wel en niet kunt gebruiken tijdens opflakkeringen.

Om deze verwarring weg te nemen en je huid gekalmeerd te houden, klopten we op NYC-based board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Hadley King om een ​​beetje licht te werpen op de meest voorkomende vragen rond eczeem. Blijf lezen voor alles wat u moet weten.

1. Wat is eczeem?

Volgens de Amerikaanse Academie voor Dermatologieeczeem wordt gekenmerkt door een “ontstoken, geïrriteerde en vaak jeukende” huid. Terwijl sommige mensen worden geboren met een aanleg voor eczeem (het is genetisch!), ervaren anderen atopische dermatitis of contactdermatitis, wat in wezen een allergische reactie is op iets waaraan uw huid is blootgesteld.

2. Hoe zien veelvoorkomende eczeemsymptomen eruit?

Een eczeemaanval wordt gekenmerkt door een droge, gevoelige huid die vaak jeukt, rood en schilferig wordt, zegt Dr. King. “Eczeem is meestal erger in de winter als de lucht droog is”, voegt ze eraan toe. “Het is analoog aan astma omdat het een immuungemedieerde hyperreactieve toestand is.” Als u niet zeker weet of u last heeft van eczeem, zegt Dr. King dat de meest getroffen gebieden de binnenkant van de ellebogen en de achterkant van de knieën zijn, evenals de polsen en nek. “Hoewel elk gebied kan worden beïnvloed”, voegt ze eraan toe.

3. Kan stress ervoor zorgen dat eczeem opflakkert?

We weten dat stress kan leiden tot verergering van puistjes, maar kan het ook de eczeemsymptomen versterken? “Stress kan zich manifesteren in hoofdpijn voor sommige mensen en maagklachten voor anderen, en er kunnen anderen van ons zijn die merken dat stress zich op onze huid lijkt te richten”, zegt Dr. King. “We hebben allemaal verschillende doelorganen voor stress en kenmerkende manieren waarop het zich manifesteert. Voor sommigen van ons kan stress verschijnen als een opflakkering van acne, terwijl anderen een opflakkering van eczeem kunnen ervaren. Hoewel we nog geen grondig begrip hebben van de mechanismen, weten we dat stress en angst de meeste inflammatoire huidaandoeningen kunnen beïnvloeden, waaronder acne, rosacea, psoriasis, eczeem, netelroos en alopecia areata.”

Dr. King zegt dat stress deze aandoeningen kan beïnvloeden, omdat het cortisol doet pieken. Deze piek beïnvloedt het immuunsysteem, dat op zijn beurt ontstekingen veroorzaakt. “Cortisolspiegels kunnen ook andere hormoonspiegels beïnvloeden, die ook een rol kunnen spelen bij huidaandoeningen”, voegt ze eraan toe. “We behandelen stressgerelateerde uitbarstingen van een van deze aandoeningen op dezelfde manier als we de aandoening anders zouden behandelen (bijvoorbeeld verzachtende middelen en actuele cortisonen voor eczeem), plus stressmanagementtechnieken zoals meditatie, therapie en lichaamsbeweging zijn nuttig.”

4. Waar moet je op letten bij een vochtinbrengende crème voor een huid die gevoelig is voor eczeem?

Ongeacht uw huidtype, dagelijkse hydratatie is belangrijk. Dat gezegd hebbende, voor een huid die gevoelig is voor eczeem – die wordt gekenmerkt door droogheid – is regelmatige hydratatie essentieel.

“Voor alle leeftijden zijn hydratatie en ondersteuning van de huidbarrière van cruciaal belang voor onderhoud”, zegt Dr. King. “Dat betekent het gebruik van vochtinbrengende middelen die bevochtigingsmiddelen bevatten om te hydrateren, verzachtende middelen om de huidbarrière te ondersteunen en occlusieven om het vocht vast te houden – meerdere keren per dag.”

Glanzende na Baume – $ 28,00

Aangeprezen als “een pufferjack voor je huid”, verdiende deze rustgevende vochtinbrengende crème het zegel van acceptatie van de National Eczema Foundation. Het bevat een mengsel van barrièreversterkende vetzuren uit ingrediënten zoals cupuaçuboter en linolzuur, en biedt antioxidantbescherming door babassu-olie en groene microalgenextract.

Dr. King beveelt ook bevochtigingsmiddelen aan zoals hyaluronzuur en glycerine; verzachtende middelen zoals cholesterol, squalaan, vetzuren en ceramiden; en occlusieven zoals petroleum, bijenwas, minerale olie, siliconen, lanoline en zinkoxide.

La Roche-Posay Lipikar Eczeem Rustgevende Crème – $ 16,00

Met kalmerende, hydraterende ingrediënten zoals glycerine en sheaboter, kan deze dubbelwerkende crème zowel op het gezicht als op het lichaam worden gebruikt. Het heeft ook colloïdale havermout, die de liefde voor het verzachten van de jeuk en irritatie die gepaard gaat met eczeem, verzacht.

5. Zijn er specifieke bad- en douchepraktijken die mensen met eczeem moeten volgen?

Omdat eczeem in wezen neerkomt op een droge huid, wil je alles vermijden dat ervoor kan zorgen dat de huid nog meer uitgedroogd raakt. Helaas omvat dat lange, hete baden en douches.

“Douche moet kort zijn (zeven minuten of minder), gebruik lauw in plaats van heet, en [should occur] niet meer dan één keer per dag”, zegt Dr. King.

De lichaamswassingen die je gebruikt tijdens het baden, zijn ook belangrijk. “Reinigingen moeten zachte zeepvervangers zijn die vrij zijn van agressieve reinigingsmiddelen die de natuurlijke oliën van de huid verwijderen en die hydraterende ingrediënten bevatten”, zegt Dr. King. “Zoek naar wasbeurten die hydraterende ingrediënten bevatten, met name verzachtende middelen om de huidbarrière te ondersteunen. Zoek daarnaast naar crème-gebaseerde [formulas]zonder tot milde schuimvorming, [as they are] waarschijnlijk het meest ondersteunend voor de huidbarrière.”

Bekijk de onderstaande video voor meer tips over hoe om te gaan met een superdroge huid.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.