Wat is de Moxi-laser? Dit is wat u moet weten

WToen ik dit verhaal begon te schrijven, was ik van plan jullie, beste lezers, te vertellen over de nieuwste en grootste innovatie op het gebied van huidverzorging op kantoor die gaande was. Want ondanks dat er een pandemie is geweest en ons vermogen om in de echte wereld te zijn zonder dat de zorg is afgenomen, is er in werkelijkheid een toestroom van nieuwe procedures en nieuwe technologie geweest om onze huid te helpen.

Dit is het enige probleem: het laserseizoen valt meestal samen met het koude- en griepseizoen, dus om talloze redenen heb ik nooit alles kunnen testen en testen wat ik had gewild, maar misschien heb ik vroeg gepiekt. De Moxi-laser in combinatie met BBL – een een-tweetje voor een resurface-huid van het medische en esthetische laserbedrijf Sciton – zorgde voor een revolutie in de manier waarop ik naar mijn huid kijk en me voel. Hier is alles wat u moet weten over deze procedure.

Stap één: BBL

BBL staat voor breedbandlicht en dit type laser bestaat al tientallen jaren. Het wordt gebruikt om acnelittekens, rosacea en schade door de zon te verminderen, en het vermindert het uiterlijk van deze dingen door fototherapie te gebruiken voor mensen met een mooiere huidskleur. Omdat fototherapie echter werkt door meer gepigmenteerde plekken in de huid op te sporen – denk aan een stukje roodheid of de geest van een puistje – en deze elimineert, is het om te beginnen geen goede optie voor mensen die een meer melaninerijke huid hebben. In plaats daarvan moeten mensen met donkere huidtinten kiezen voor een niet-ablatieve laser, zoals Clear en Brilliant.

“BBL geeft ons een hele reeks verschillende golflengten”, zegt Sharon Grasso, schoonheidsspecialiste en oprichter van Permanent Touch Cosmetics. “Het gaat van een golflengte van 420 nanometer, die… bacteriën kan doden en acne kan doden, helemaal tot een golflengte van 800 nanometer, wat een golflengte is die infraroodlichtenergie gebruikt voor huidverstrakking, en dan alles daartussenin. .”

Door in de loop van de tijd consequent lasers te gebruiken, kunt u ook helpen de collageenpompen in uw huid aan te zetten. Vanaf onze twintigste verliezen we elk jaar één procent collageen, dus als we manieren vinden om dit aan te vullen, kan onze huid er voller en gelift uitzien. “Een of twee behandelingen kunnen het oppervlaktepigment verwijderen, maar er zijn cumulatieve behandelingen nodig om dieper in de huid te komen. De boodschap aan ons lichaam is: ‘Reproduceer collageen… stuur de nieuwe collageencellen naar buiten.'”

Een studie van de Journal of Investigative Dermatology ontdekte dat herhaalde behandelingen van BBL-lichttherapie de genexpressie helpen bevorderen die typisch wordt geassocieerd met een jongere huid. We hebben op dit moment geen grote woordenschat om hierover te praten (en er is niets mis met ouder worden of het krijgen van rimpels), maar in wezen betekent dit dat de huid intact en onveranderd blijft door de biologische processen die langzamer gaan naarmate ons lichaam op tijd (dwz collageen- en elastineproductie). En het hebben van dit soort robuuste genexpressie kan helpen om huidgerelateerde ziekten af ​​te weren terwijl je een lang en gelukkig leven leidt.

Terwijl de schoonheidsspecialiste de laser over uw gezicht bewerkt, voelt u kleine hittestempels op uw huid. Het zorgt ervoor dat je huid een beetje warm aanvoelt, maar verder is er weinig tot geen downtime.

Stap twee: MOXI-laser

Na de BBL laser heeft Grasso mijn huid behandeld met een nieuwe laser genaamd Moxi. Het is een gefractioneerde, niet-ablatieve laser die op alle huidtinten kan worden gebruikt. Volgens het merk is het gemaakt als een hulpmiddel voor ‘verjonging’. Het is echt bedoeld als een preventief hulpmiddel dat helpt om hyperpigmentatie, textuur of ongelijkmatige teint te herstellen.

De Moxi-laser werkt op een frequentie van 1927 nanometer en creëert kanalen in de huid die helpen de schade die we in de loop van ons leven hebben opgelopen, te wissen. “We hebben vijf lagen van de opperhuid en binnen die eerste vijf lagen zijn er veel pigment en grote poriën”, zegt Grasso. “Met Moxi kunnen we al die dingen behandelen door duizenden en duizenden kleine microscopisch kleine kanaaltjes in de huid te boren, zonder ooit de huid te breken.”

Door dit te doen, reageert de huid door collageen aan te maken en ook voller te maken, en het kan ook worden aangepast op basis van drie niveaus, afhankelijk van uw uiteindelijke doelen. “Eén is bijna als een huidpolijsten”, zegt Grasso, terwijl de niveaus twee en drie zich richten op problemen die dieper in de huid zitten.

Om Moxi te krijgen, moet je wel je gezicht laten verdoven, wat een vreemd gevoel kan zijn. De laser werkt door water in de huid te zoeken, en omdat ons lichaam zo’n beetje van het spul is gemaakt, kan het gevoel prikken. (Ik merkte dat het een beetje voelde alsof PacMen mijn huid opruimde). Een ander ding om te onthouden is dat Moxi kan worden gekoppeld aan verschillende behandelingen, zoals BBL, zodat u sneller komt waar u heen wilt.

Wat te verwachten na de behandeling?

Als u “geen downtime-lasers” hoort, betekent dat niet precies dat u direct na uw behandeling naar het schoolbal gaat. Alle lasers werken door wonden in de huid te creëren en uw huid reageert vervolgens door collageen te produceren om die wonden te “genezen”. De resultaten die u krijgt, zijn afhankelijk van dit proces.

Toen ik de dag na de behandelingen wakker werd, was mijn gezicht gezwollen dan het in lange tijd is geweest. Ik kreeg te horen dat ik mijn gezicht moest ontdooien om een ​​​​deel van de lichte zwelling te verminderen, en binnen een dag of twee was ik weer normaal.

De week erna voelde mijn huid aan als schuurpapier. Serieus, ik had je keukenkastjes kunnen opknappen met mijn gezicht. Maar elke keer dat ik mijn gezicht de volgende paar dagen waste (met een zachte reiniger, die professionals na de behandeling aanbevelen), verdween dat. Tegen het einde van de week zag mijn huid er helderder en gezonder uit dan in jaren.

Na elke laserbehandeling is uw huid rauw en vatbaarder voor de elementen, waardoor u een groter risico loopt op nieuwe schade door de zon na uw afspraak. Plan daarom de behandeling in op een tijdstip waarop u lange tijd niet buiten bent. En vergeet ook niet om zonnebrandcrème in te slaan en deze royaal en vaak aan te brengen.

Wilt u meer weten over wat lasers voor uw huid kunnen doen? Bekijk deze Dear Derm-aflevering met Mona Gohara:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.