Wat ik heb geleerd van mijn proef met azijn van 2 weken

lHet is algemeen aanvaard dat wanneer wijn in azijn verandert, het tijd is om afscheid te nemen van die vergeten fles. En als melk zuur wordt, giet het dan zeker niet over je ontbijtgranen. Het klinkt dus redelijk om te suggereren dat onze paletten (en onze spijsvertering) geen grote interesse hebben ontwikkeld in scherpe, azijnachtige dranken – zeker niet vanwege hun gezondheidsvoordelen.

Helaas, hoe rationeel deze conclusie ook mag lijken, ze is niet helemaal juist. Azijn bevat in feite een aantal verbindingen die geweldig zijn voor het menselijk lichaam; zeer zure, lip-tuitende brouwsels hebben ook veel heerlijk smakend potentieel. En dus, ter ere van de enorme populariteit die het drinken van azijn in de afgelopen jaren heeft gezien, heb ik twee weken lang een proef met het drinken van azijn gedaan om te zien of ik opmerkelijke verschillen in mijn eigen lichaam kon voelen.

Voordat we ingaan op de details van mijn experiment, laten we snel samenvatten wat een drinkazijn (ook bekend als nippen aan azijn) precies is en wat het niet is. Ik ben in het bijzonder niet bemoeien met de rage van het midden van de jaren 2010 om pure appelazijn-shots neer te halen in de hoop mijn metabolisme te stimuleren of een andere vorm van giftige voedingscultuur-onzin. Drinkazijn omvat een geheel nieuwe categorie gefermenteerde dranken die niet al te veel verschillen van kombucha; ze bieden veelbelovende voordelen voor de spijsvertering en huidverzorging dankzij prebiotica, probiotica en andere functionele componenten. En in plaats van simpelweg azijn met water te mengen, zoals de meeste mensen doen – wat, laten we eerlijk zijn, niet zo lekker is – mengen azijnmerken het gefermenteerde spul met ingrediënten die het veel smakelijker maken, en bottelen het dan om mee te nemen. toegankelijkheid. Velen worden gemaakt door fruit en suiker (of alternatieve zoetstof) samen te mengen, ze te laten mengen en vervolgens azijn toe te voegen, die fermenteert.

Om mijn proef met azijn zo smakelijk mogelijk te maken, vertrouwde ik op azijn van twee topmerken, Acid League en Ethan’s. Beide bieden variaties op appelciderazijn die speciaal bedoeld zijn om te nippen. Terwijl de producten van Ethan in een shotvorm worden geleverd, biedt Acid League zijn levende tonics in een iets groter formaat, zodat je kunt kiezen hoeveel azijn je per keer opzuigt; je kunt ook kiezen uit een scala aan heerlijke opties zoals appelcider-esdoorn (mijn favoriet), mango-jalapeño en meyer-citroenhoning. Beide merken hebben interessante smaken en, aangezien hun basis dezelfde appelciderazijn is, ogenschijnlijk dezelfde gezondheidsvoordelen bieden.

Belangrijkste afhaalrestaurants van mijn proef met azijn

1. Ik voelde me verrassend energiek.

Tijdens mijn experiment van twee weken sloeg ik mijn kopje koffie of thee in de ochtend over om te voorkomen dat ik consumeerde te veel zuur voor 9 uur omwille van mijn maag. Ik had verwacht dat dit een negatief effect zou hebben op mijn energieniveau gedurende de dag – azijn bevat immers geen cafeïne – maar ik merkte tot mijn verbazing dat ik geen specifieke dalingen in mijn energieniveau ervaarde zonder mijn normale ochtend latte. Ik voelde me zelfs minder wazig en meer gefocust tijdens het begin van mijn werkdag.

Dit kan natuurlijk het gevolg zijn van het feit dat ik mijn kleine dosis azijn aanvulde met veel water (hydratatie is de sleutel om je energiek en mentaal te houden). Maar als het drinken van azijn me inspireert om gehydrateerd te blijven, beschouw ik dat als een overwinning. En als u nog steeds op zoek bent naar een koffievervanger met iets minder pit dan ACV, kunt u de Coffee Chaga Maple-tonic van Acid League proberen, die donker gebrande koffiebonen bevat om de azijn een licht koffie-achtige smaak te geven die ideaal is voor zachte ochtenden.

2. Mijn spijsvertering was heel regelmatig.

Tijdens mijn weken dat ik azijn dronk, merkte ik dat mijn spijsverteringskanaal merkbaar geregeld aanvoelde (bedankt, gefermenteerde bevvie). Ik nam aan dat dit grotendeels te wijten was aan het feit dat mijn kakschema heel regelmatig bleef tijdens mijn drinkazijnproef – zelfs meer dan normaal – maar Lisa Moskovitz, RD, auteur van Het kern 3 plan voor gezond etenzegt dat het ook iets te maken kan hebben met de antimicrobiële eigenschappen van azijn.

“Dit komt niet als een verrassing”, zegt Moskovitz. “Azijn is al in verband gebracht met de darmgezondheid, maar als ze aan verse groenten worden toegevoegd, kunnen ze potentiële bacteriële ziekteverwekkers helpen vernietigen”, zegt ze. “En door ziekteverwekkers te bestrijden, kan azijn ervoor zorgen dat je buik zich meer op je gemak voelt. Bovendien zijn Acid League-azijnen prebiotisch, wat betekent dat ze de goede bacteriën in je buik voeden, wat helpt bij de spijsvertering.”

Gastro-enteroloog en Touro College of Medicine-faculteitslid Niket Sonpal, MD is het eens met Moskovitz’ kijk op de spijsverteringsvoordelen van azijn. “Hoewel er geen overtuigende wetenschappelijke gegevens zijn om het gebruik ervan te bevestigen” [in keeping you regular]vinden veel artsen en patiënten dat het een effectieve holistische optie is, “vertelde Dr. Sonpal eerder aan Well+Good. Als u regelmatig last heeft van maagpijn of winderigheid en wilt zien of het drinken van azijn kan helpen, Dr. Sonpal zegt om door te gaan en het eens te proberen.

Dat gezegd hebbende, mensen met zure reflux of gastritis moeten waarschijnlijk azijn vermijden gezien het hoge zuurgehalte, voegt Moskovitz eraan toe. “Azijn kan een toch al vluchtige maagomgeving verergeren”, zegt ze. Ga dus voorzichtig te werk en raadpleeg een arts of diëtist voordat u nieuwe holistische vormen van behandeling probeert.

Bekijk onderstaande video om te zien wat een geregistreerde diëtist van appelciderazijn vindt:

B

3. Mijn huid leek a beetje duidelijker.

Hoewel een paar weken lang niet lang genoeg is om te beoordelen of het drinken van azijn een uitgesproken dermatologisch effect op mijn gezicht had, merkte ik wel dat een paar hardnekkige puistjes begonnen te vervagen rond mijn derde dag dat ik azijn dronk. Hoewel dit kan zijn gebeurd met of zonder toevoeging van azijn aan mijn dagelijkse gewoonten, is het vermeldenswaard dat een helderdere huid een van de meer geprezen voordelen is van het drinken van azijn. Hoewel de meeste toepassingen van appelciderazijn voor een helderdere huid directe toepassing van een ACV-mengsel op je gezicht inhouden, is er beperkt onderzoek dat suggereert dat de pectine in appelciderazijn kan helpen om de huidbarrière te verbeteren. Dit kan op zijn beurt een aantal positieve dermatologische effecten hebben, hoewel er meer onderzoek op dit gebied nodig is.

Al met al vond ik mijn azijndrinkweek best aangenaam. Het drinken van azijn verrassend lekker, en ik heb zeker geen negatieve bijwerkingen ervaren. Natuurlijk zijn mijn twee weken van lichtgewicht experimenten geen partij voor wetenschappelijk bewijs, maar als je nieuwsgierig bent naar de voordelen van het drinken van azijn, gaat er niets boven ervaring uit de eerste hand om je te helpen tot je eigen conclusies te komen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.