Advertisement

Wat het bewegen van de wind betekent en hoe een curandera dat doet

Advertisement

fMensen van Mexicaanse, Mexicaans-Amerikaanse en Latino afkomst beoefenen al meer dan vijf eeuwen curanderismo, een genezingsritueel geworteld in een sterk geloof in harmonie met de natuur, de geest en het zelf. En als life coach en curandera (dat wil zeggen iemand die curanderismo beoefent) Robyn Moreno ging onlangs naar TikTok om een ​​proces te delen dat ze ‘de wind bewegen’ noemt, wat een manier is om negatieve energie uit je lichaam te laten ontsnappen.

Hoewel de letterlijke vertaling van a curandera als “genezer” begrijpt Moreno haar rol enigszins anders: “Wat ik doe is Zorg voor mensen – ik zorg voor mijn klanten, mezelf en mijn gezin”, zegt ze. “Leiders – zoals je voorouders – werken via mij, maar ik ben hier alleen om je te begeleiden, te ondersteunen en voor je te zorgen.” Moreno zegt dat ze met een curandero waar ze in Mexico onder studeerde geleerd heeft om de lier te verplaatsen. De twee waren het erover eens dat “de winden” verband houden met niet-ideale gevoelens, dus als je ze verplaatst, moet je die energie kwijtraken.

De wind bewegen betekent het wegwerken van negatieve gevoelens of energie.

“In de wind staan” betekent dat iets je ervan weerhoudt om te werken zoals je normaal zou doen. Misschien is het omdat je een raar gesprek hebt gehad met je baas of omdat je je rot voelt over het maken van een fout. “Voor mij betekent het verplaatsen van de wind die slechte gedachten in een andere richting sturen, zodat je beter kunt herkennen wie je bent en op een meer gewortelde manier kunt lopen”, voegt Moreno toe.

Dus hoe kun je persoonlijk oefenen met het bewegen van de wind om minder dan ideale trillingen van je af te schudden? Hieronder deelt Moreno vier strategieën waar ze bij zweert.

4 manieren waarop een curandera de wind oefent om ongewenste energie af te werpen

1. Oefen rookmedicijnen

Rookgeneeskunde is de praktijk van het verbranden van kruiden om jezelf spiritueel te zuiveren. “Je reinigt jezelf en je lichaam om van je hoofd terug naar je hart te gaan”, zegt ze. Als je binnenshuis rookmedicatie beoefent, moet je op zijn minst een raam openen zodat de energie daadwerkelijk uit de kamer kan gaan, in plaats van bijvoorbeeld naar een andere kamer in hetzelfde gebouw te verhuizen.

Moreno wijst er echter op dat deze praktijk niet voor iedereen is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de kamer in een werkomgeving binnenshuis moet schoonmaken – waar u mogelijk geen ramen kunt openen of iemand wilt storen (of een rookmelder wilt laten afgaan) terwijl u kruiden aan het branden bent. Daarnaast zijn, afhankelijk van je culturele achtergrond, tijdens de oefenperiode bepaalde vormen van rookzuivering passend en schadelijk voor je. Als u bijvoorbeeld geen lid bent van een inheemse gemeenschap, pas dan op dat u geen salie, palo santo of andere heilige kruiden verbrandt.

2. Reiniging

“Misschien is het verplaatsen van de wind hetzelfde als een andere route bepalen, organiseren, je bureau of altaar schoonmaken, of ramen schoonmaken”, zegt ze. Het idee hier is dat je nog steeds fysiek dingen aan het verplaatsen bent, wat behulpzaam zou zijn bij het opruimen van de energie die je niet met je mee wilt dragen.

Zelfs het schoonmaken van een oppervlak kan helpen, omdat je in een andere richting beweegt dan toen je je koesterde in de slechte vibes, voegt Moreno eraan toe.

3. Met ademwerk

Omdat “de wind” in wezen negatieve emoties en ervaringen zijn, is het gebruik van ademwerk een geweldige manier om die emoties los te laten en die wind te bewegen. Als een toegevoegde bonus wordt het ademwerk ook ondersteund door de wetenschap: voor een kleine 2020 gepubliceerd in grenzen in de psychologie, 131 studenten werden ofwel in een controlegroep zonder interventie geplaatst of kregen een welzijnstraining in ademwerk, emotionele intelligentie of mindfulness. Het bleek dat studenten in de ademwerkklas de grootste wellness-voordelen ervoeren.

Wanneer je je adem gebruikt om de ongewenste winden te verplaatsen, zegt Moreno dat het belangrijk is dat je langer uitademt dan dat je inademt, omdat je meer negativiteit uit je lichaam loslaat dan je binnenkrijgt. jouw methode? Adem vier seconden in, houd je adem één seconde vast en adem acht seconden krachtig uit. “Duw die energie of angst die je misschien hebt eruit”, zegt ze.

4. Ga naar buiten en sta in de frisse lucht

Er zijn veel voordelen van buiten zijn, en Moreno zegt dat het je ook kan helpen de wind te verplaatsen omdat je uit de fysieke ruimte gaat waarin je ze ervaart.

En vergeet niet dat u op een parkeerplaats net zo veel kunt genieten van de voordelen van frisse lucht als in een weelderig bos. “De letterlijke wind, de aarde en het staan ​​in de zon zijn inspirerend”, zegt Moreno. Ze voegt eraan toe dat om deze methode te oefenen, je de wind moet vragen om je negatieve emoties te zuiveren wanneer deze je lichaam raken.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen op de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Door een aankoop te doen via onze links, kan Well+Good een commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.