Wat gebeurt er als je cafeïne en alcohol mengt?

Boozy-drankjes die cafeïne en alcohol combineren, zijn al tientallen jaren populair. Of het nu gaat in de vorm van een espresso-martini, een romige Irish coffee of een wodka Redbull, velen kunnen minstens één ervaring bevestigen – gelukkig of niet – met dit vuurwerk van een combinatie.

Maar heb je je ooit afgevraagd wat er eigenlijk met ons lichaam gebeurt als we cafeïne combineren met alcohol? Blijkt dat het veel impact heeft, en niet ten goede. Dit is wat artsen en diëtisten te zeggen hebben.

Wat gebeurt er met je lichaam als je cafeïne en alcohol mengt, volgens experts

1. Door cafeïne en alcohol te mengen, kun je je minder dronken voelen.

Volgens de CDC kan de cafeïne, wanneer alcohol wordt gemengd met cafeïne, de depressieve effecten van alcohol maskeren. Hierdoor kunt u zich alerter en minder dronken voelen, waardoor u meer drank kunt consumeren dan u anders zou doen. Deze cyclus is enorm problematisch omdat het ertoe kan leiden dat drinkers een grotere kans lopen om een ​​stoornis te krijgen, waardoor het risico op alcoholgerelateerde schade toeneemt.

Ter ondersteuning hiervan wijst de CDC op een onderzoek onder middelbare scholieren uit Michigan waaruit bleek dat degenen die binge dronken meer dan twee keer zoveel kans hadden om alcohol te mengen met energiedranken als niet-binge drinkers (49 procent versus 18,2 procent), en drinkers tussen de 15 en 23 jaar die alcohol mengen met energiedrankjes, hebben vier keer meer kans op binge-drinken met een hoge intensiteit (gedefinieerd als zes of meer drankjes per binge-episode).

2. Het mengen van cafeïne en alcohol kan ernstige uitdroging veroorzaken.

Omdat beide stoffen uitdroging veroorzaken, veroorzaakt het combineren van cafeïne en alcohol een dubbele klap van uitdroging. “In feite zullen ze waarschijnlijk nog meer uitdroging veroorzaken dan elk afzonderlijk zou doen”, zegt kinderarts Scott Hadland, MD, MPH, hoofd van de afdeling geneeskunde voor adolescenten en jonge volwassenen in MassGeneral Hospital for Children, een lid van de Mass General Brigham-systeem. “Het is ook belangrijk om te weten dat zelfs wanneer iemand veel vocht drinkt terwijl hij alcohol drinkt, zoals bijvoorbeeld wanneer iemand meerdere biertjes drinkt, veel van die vloeistof snel wordt uitgescheiden in de urine, dus uitdroging blijft een risico.”

Dit betekent niet alleen meer uitstapjes naar de badkamer voor de drinker, maar het betekent ook dat hun lever en nieren harder moeten werken. “De combinatie van cafeïne en alcohol kan ook leiden tot dunne ontlasting. Hierdoor verlies je nog meer vocht via je darmen, wat de uitdroging verder verergert, “voegt Dr. Hadland eraan toe.

3. Het mengen van cafeïne en alcohol kan invloed hebben op uw darmgezondheid.

Over de darm gesproken. “Uw baseline darmstatus zal natuurlijk een groot verschil maken in elke situatie, maar over het algemeen bieden cafeïne en alcohol vrijwel geen voordelen voor onze darmbacteriën en kunnen ze in feite de darmwand doen ontsteken”, zegt Kylene Bogden, RD en wellness adviseur voor Love Wellness.

“Hoe leuk alcohol ook is, het heeft ook negatieve gezondheidseffecten, vooral voor de maag en de slokdarm”, vertelde Niket Sonpal, MD, een in New York gevestigde internist en gastro-enteroloog eerder aan Well+Good. Grote hoeveelheden alcohol kunnen gastritis veroorzaken, of de vorm van maagontsteking die Bogden noemde. Dit kan leiden tot brandend maagzuur, zure reflux en soms langdurige slokdarmbeschadiging. “Een keer [the alcohol] verlaat de maag en wordt gemetaboliseerd, het raakt de dunne darm. “Van daaruit zegt Dr. Sonpal dat alcohol de maagwand kan beschadigen die bekend staat als villi, waardoor het moeilijker voor je wordt om essentiële voedingsstoffen op te nemen en tegelijkertijd zowel de goede als de slechte darm te doden “De slechte bacteriën hebben de neiging om meer te groeien, en dus kregen we ook een mismatch van het microbioom.”

Volgens Dr. Hadland is er veel evoluerend onderzoek naar de relatie tussen alcohol, cafeïne en darmgezondheid in de toekomst, en hij merkt op dat we de komende jaren waarschijnlijk meer zullen leren over de manieren waarop deze combinatie kan afwerpen. de balans tussen gezonde en ongezonde bacteriën in het darmmicrobioom.

4. Het mengen van cafeïne en alcohol kan de gezondheid van uw hart beïnvloeden.

Op korte termijn zegt Dr. Hadland dat deze combinatie je hartslag en bloeddruk kan verhogen, grotendeels dankzij de cafeïne. “Dit verdwijnt meestal nadat alcohol en cafeïne uit het lichaam zijn geëlimineerd, maar de uitdroging die gewoonlijk het gevolg is van alcohol- en cafeïneconsumptie kan ervoor zorgen dat uw hartslag langer verhoogd blijft”, zegt Dr. Hadland. Hoewel hij opmerkt dat deze veranderingen de neiging hebben om op de lange termijn op te lossen, zullen sommige mensen die zwaar en consequent alcohol drinken, zwakte van de hartspieren ontwikkelen, wat hartfalen kan veroorzaken.

5. Je hebt meer kans op een kater als je cafeïne en alcohol combineert.

De tolerantie en verwerking van iedereen is anders – terwijl sommigen het vermogen hebben om cafeïne en alcohol zeer snel te metaboliseren, anderen ze langzamer metaboliseren. Bogden benadrukt dat degenen die de neiging hebben om langzamer te metaboliseren, meer kans hebben op buikpijn, migraine en andere bijwerkingen die verband houden met katers. “Bovendien kunnen zowel alcohol als cafeïne hard zijn voor de beschermende laag die de maag bekleedt en maagklachten en zure reflux veroorzaken, plus als gevolg van de uitdroging die door deze combinatie wordt veroorzaakt, kunnen katers waarschijnlijker zijn”, zegt Dr. Hadland .

Dus wat nu?

Gezien de populariteit van boozy-dranken die alcohol en cafeïne combineren, zullen we ze waarschijnlijk niet zien verdwijnen en kunnen ze met mate worden genoten. Alle experts die we hebben geraadpleegd, stellen dat zowel alcohol als cafeïne in kleine hoeveelheden vaak door mensen worden geconsumeerd en dat dit meestal veilig is, maar het is belangrijk om te weten dat het combineren van deze twee het risico op sommige van de hierboven beschreven effecten verhoogt, en dat het drinken in grote hoeveelheden hoeveelheden ook.

Het is ook belangrijk op te merken dat iedereen op unieke manieren op zowel alcohol als cafeïne reageert. “Het kan heel moeilijk zijn om te bepalen hoe een persoon zal reageren op alcohol en cafeïne – geslacht, lichaamstype, genetica, levensstijlgewoonten en zelfs het suikergehalte van dranken kunnen je eigen lichamelijke reactie beïnvloeden. Dit komt bovenop iemands persoonlijke tolerantie voor alcohol en cafeïne, die meestal hoger is bij mensen die ze vaker gebruiken, “zegt Dr. Hadland.

Kortom: het is belangrijk om je cafeïne te begrijpen en alcoholtolerantie voordat u zich overgeeft aan een drankje dat de twee combineert. Als je van zo’n drankje gaat genieten, raadt Bogden aan om op een volle maag te drinken om de spijsvertering te verbeteren en daardoor de negatieve bijwerkingen te verminderen. En vergeet niet te hydrateren!

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.