Warme en koude zones in de koelkast zijn de sleutel tot succes bij het bereiden van maaltijden

WHoewel het een vrij universele gewoonte is om je specerijen in de koelkastdeur en groenten in de groentelade te bewaren, kan de rest van de koelkast gratis zijn voor iedereen. Moet je alles op kleur rangschikken zoals op de inspirerende koelkastfoto die je zojuist dubbel hebt getikt op Instagram? Zet je fruit vooraan en in het midden, zodat je niet vergeet het ook echt op te eten? Moeten je restjes voor in de koelkast of achterin?

Als professionele koelkastorganisator, maaltijdbereider en auteur van het nieuwe boek Koelkast Liefde ($ 18), dit zijn vragen die Kristen Hong veel krijgt. Ze is er vast van overtuigd dat een goed georganiseerde koelkast essentieel is om regelmatig voedzame maaltijden te eten – en dat geldt dubbel als je het super druk hebt of voor een heel huishouden kookt. Maar iets waar volgens haar veel mensen niet eens aan denken als het gaat om het opzetten van hun koelkast, zijn de warme en koude zones van de koelkast. Het kennen van deze zones, zegt ze, is de sleutel tot succes bij het bereiden van maaltijden.

Wat zijn eigenlijk koelkast warme en koude zones?

Simpel gezegd, warme en koude zones zijn gebieden in de koelkast die iets warmer of kouder zijn dan de totale temperatuur. Over het algemeen moet uw koelkast op of onder de 40 ° F zijn. Maar er zijn gebieden in de koelkast die zich daarboven of eronder bevinden, afhankelijk van de luchtstroom van het systeem.

Hong zegt dat het identificeren van de warme en koude zones van je koelkast afhangt van het type koelkast dat je hebt. “Omdat mensen verschillende soorten koelkasten hebben, is het erg moeilijk om algemeen advies te geven dat voor iedereen kan gelden”, zegt ze. Dat gezegd hebbende, zegt Hong dat de meeste mensen een van de drie soorten koelkasten hebben: basiskoelkasten met vriezer (waarbij de vriezer zich bovenaan de koelkast bevindt en koele lucht langs de achterwand van het koelkastcompartiment wordt geduwd), zij- koelkasten naast elkaar (met een vriezer aan de ene kant en de koelkast aan de andere kant, met luchtstroom van links naar rechts), en Franse deurmodellen (die een meer gerichte luchtstroomafgifte hebben).

Volgens Hong hebben Franse deurmodellen overal een meer uniforme temperatuur en hebben daarom niet vaak warme en koude zones (of in ieder geval niet veel om je echt zorgen over te maken). Maar als je een van de andere twee soorten koelkasten hebt, is het tijd om op te letten. “Koude zones voor koelkasten met vriesvak bevinden zich meestal helemaal achterin de koelkast. Bovendien is de bovenste plank het koudst en de onderste plank het warmst”, zegt Hong. Zij-aan-zij koelkasten, zegt ze, zijn meestal het koudst in het midden en direct boven de groentelades, waarbij de bovenste plank het warmst is. Voor de meeste koelkasten hebben de groentelades hun eigen aparte luchtstroomsysteem of temperatuurregeling, waardoor ze een koudere zone zijn met meer vochtigheid om de producten vers te houden.

Behalve aan welk type koelkast je moet denken, zijn er nog andere factoren. Hong zegt bijvoorbeeld dat als je ergens woont met een hete of vochtige temperatuur, dit meer invloed zal hebben op de items voor in de koelkast dan op iemand die ergens gematigder woont, want elke keer dat je de koelkastdeur opent, zal er een explosie van warme lucht naar binnen zweven.

Oké, nu je weet hoe je de warme en koude zones van je koelkast kunt identificeren, laten we eens kijken waarom het belangrijk is en essentieel is voor het bereiden van maaltijden.

Waarom het belangrijk is om de warme en koude zones van uw koelkast te kennen voor succes bij het bereiden van maaltijden

Het hele punt van het bereiden van maaltijden is om voldoende voedsel klaar te hebben om enkele dagen te verwarmen en te eten. Hong zegt dat ze zelf zeven tot negen dagen maaltijden bereidt. “Begrijpen waar je warme en koude zones zijn, is essentieel, want hoe kouder de temperatuur waarin je iets bewaart, hoe langer het zal duren”, zegt Hong. Om deze reden zegt ze dat je het voedsel dat je wilt eten eerst voor in de koelkast moet zetten, omdat het bederft voordat het voedsel achterin.

Laten we zeggen dat je eerder in de week zoete aardappelen en rijst hebt gebakken om te eten en dat je ook wat kalkoengehaktballetjes hebt gemaakt om aan het einde van de week te eten. Rekening houdend met het advies van Hong, wil je je gehaktballen in het koudste deel van de koelkast bewaren, achterin en ofwel op de bovenste plank (als je een koelkast met vriesvak hebt) of op de middelste plank (als je een zijkant hebt). -by-side koelkast), omdat de koude temperatuur ervoor zorgt dat ze langer meegaan dan in een warme zone.

Naast het voedsel dat je al hebt klaargemaakt, zegt Hong dat het belangrijk is om rekening te houden met de warme en koude zones om uit te zoeken waar je verse producten kunt bewaren. In haar boek heeft ze hier een hele sectie aan gewijd, omdat verschillende soorten groenten en fruit verschillende temperatuurvereisten hebben, waaronder sommige die helemaal niet in de koelkast moeten worden bewaard. Maar een algemene tip om in gedachten te houden is dat groenten vocht nodig hebben om zo lang mogelijk vers te blijven, dus bewaar ze in een bak in een koude zone, zoals de groentelade. “Bessen zou ik ook in een koude zone bewaren omdat ze ook vocht nodig hebben”, zegt Hong.

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, is de koelkastdeur voor de meeste koelkasten een warme zone. Daarom is het logisch om hier specerijen op te slaan; ze zijn gemaakt om lang mee te gaan. “Je kunt ook drankjes in flessen, brood, pitabroodjes of ander voedsel bewaren dat mogelijk ook in de voorraadkast kan worden bewaard”, zegt Hong, eraan toevoegend dat het een langere houdbaarheid geeft als je iets van de voorraadkast naar de koelkastdeur verplaatst. Het laatste grote koelkastitem waar Hong naar zegt te letten, is alles met zuivel. “Omdat zuivel gemakkelijker bederft dan andere soorten producten, wil je het in een koude zone bewaren –niet de deur”, zegt ze.

Om de les van onze koelkastorganisatie 101 samen te vatten: warme zones zijn het beste voor het bewaren van specerijen, voedsel dat in de voorraadkast zou kunnen overleven en voor maaltijden bereide items die u van plan bent relatief snel te eten. Bewaar uw koude zones voor zuivelproducten, producten die vocht nodig hebben en voor maaltijden bereid voedsel dat u niet meteen wilt eten.

Als u deze tips in gedachten houdt, helpt het u niet alleen om georganiseerd te blijven en minder tijd te besteden aan het uitzoeken wat u moet eten, maar ook om voedselverspilling tot een minimum te beperken. Het kan zo’n game-changer zijn dat je geïnspireerd zult raken om je eigen koelkastplankje op Instagram te plaatsen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.