Advertisement

Wanneer het oké is om citrus op een lege maag te consumeren

Advertisement

WOf het nu gaat om het drinken van dat go-to-glaasje citroenwater, het drinken van vers geperst sinaasappelsap of het eten van partjes grapefruit bij de lepel, veel mensen beginnen hun dag met een of andere vorm van citrus. “Over het algemeen biedt citrusvruchten een rijke bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels die essentieel zijn voor een groter algemeen welzijn”, vertelde Genail McKinley, een holistische voedingsdeskundige, eerder aan Well+Good. En je kunt niet ontkennen dat de klassieke scherpe en pittige pit die je krijgt van citrusvruchten helpt bij het bestrijden van een aantal ochtendblearies.

Echter, zoals gastro-enteroloog Peyton Berookim, MD, uitlegt, citroenfruit ook bevatten grote hoeveelheden citroenzuur, wat ze hun zure smaak geeft. En het is om deze reden dat er enige verwarring lijkt te bestaan ​​​​over het al dan niet oké zijn om citrus op een lege maag te consumeren. Volgens Dr. Berookim komen mensen vaak bij hem met vragen als: Is citroenzuur oké op een lege maag? Is citrus goed in de ochtend? En kunnen we citrusvruchten op een lege maag eten?

In de meeste gevallen is het antwoord op al deze vragen ja, volgens Dr. Berookim en gastro-enteroloog Mark Pimentel, MD, universitair hoofddocent geneeskunde en gastro-enterologie aan Cedars-Sinai. “De maag is een zeer zure plaats”, zegt Dr. Pimentel. “Dus voor de meeste mensen is citrus geen probleem.” Voor elke regel zijn er echter uitzonderingen.

Wie zou geen citrus op een lege maag moeten consumeren?

Citrus eten als je geen eten in je maag hebt kan een probleem zijn als u een voorgeschiedenis heeft van ernstig brandend maagzuur (ook wel bekend als GERD), legt Dr. Pimentel uit. “Gedeeltelijk omdat u een zure drank drinkt en uw voedselpijp, of slokdarm, al geïrriteerd is door uw GERD-aandoening”, zegt hij. “Ten tweede, omdat je meer zuur en meer vloeistofvolume toevoegt, kun je meer reflux hebben.”

Een geweldige remedie tegen zure reflux of een “zure maag” is alkalisch water, zegt Dr. Berookim. “Het drinken van vier tot vijf glazen alkalisch water kan de symptomen van brandend maagzuur aanzienlijk verbeteren”, beveelt hij aan.

Dr. Berookim waarschuwt ook dat mensen die met zure reflux te maken hebben, niet alleen citrusvruchten of sap moeten consumeren. “Niet alleen wordt citroenzuur gevonden in sapdranken, [and fruits], maar ook in koolzuurhoudende dranken – het wordt toegevoegd aan frisdranken voor smaak, “zegt hij. “Sommige gearomatiseerde koolzuurhoudende wateren bevatten ook citroenzuur, maar in veel lagere hoeveelheden.” Dus houd die dranken in gedachten als u ook zure reflux of GERD ervaart.

Citrussap verdunnen in water

Alle vruchten bevatten zeer verschillende hoeveelheden citroenzuur, waardoor ze min of meer zuur en zuur zijn versus zuur. zoet. Dat is natuurlijk de reden waarom het drinken van een glas PB zo leuk is, terwijl het drinken van puur citroen- of limoensap de meeste monden zou doen tuiten. Volgens beide gastro-enterologen is dit goed nieuws voor mensen met GERD.

“Veel mensen met zure reflux kunnen ananas- of abrikozensap verdragen, omdat het citroenzuurgehalte in deze vruchten niet zo hoog is”, zegt Dr. Berookim. “Bovendien bevatten appel- en druivensappen minder citroenzuur.”

Aan de andere kant van het zure spectrum bevinden zich citrusvruchten, met name citroenen en limoenen, en daarom voegen mensen ze vaak toe aan water om hun scherpe smaak te verdunnen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het mengen van citroensap met water niets doet om het zuurgehalte van de citrusvrucht te veranderen. “De chemie van zuur is dat water geen buffer is”, zegt Dr. Pimentel. “De pH, een maat voor zuur, wordt niet veranderd door het volume water.”

Dat gezegd hebbende, zolang je geen problemen hebt met brandend maagzuur, zal het drinken van verdund citrussap, zoals citroen- of limoenwater, geen probleem zijn, of je nu iets hebt gegeten of niet, voegt Dr. Pimentel eraan toe. En als het betekent dat je meer water gaat drinken, dan zegt Dr. Berookim dat je in ieder geval een beetje citroensap in je H2O moet persen. “Het is het beste om ‘s ochtends als eerste zuiver water te drinken”, zegt hij, “maar dat kan moeilijk zijn voor sommige mensen die de voorkeur geven aan water met een beetje smaak. In dit geval is het acceptabel om water met citroen te drinken als dat de manier is om voldoende hydratatie te bevorderen.”

Onder de streep? Als citroen ‘s ochtends je belangrijkste sap is – of je kunt je niet voorstellen dat je je dag begint zonder wat fruitsap – dan is het prima om dat te doen met (of zonder) eten van voedsel, tenzij je arts je anders heeft verteld.

Oh hee! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.