Advertisement

Waarom wil je een neutrale ruggengraat voor basis Pilates-workouts?

Advertisement

lAls je gewend bent om je rug op de mat te strekken terwijl je basisoefeningen doet tijdens krachttraining of HIIT-workouts, kan je eerste Pilates-les een wake-up call zijn. Een van de belangrijkste dingen die je instructeur je leert, is hoe belangrijk het is om een ​​neutrale ruggengraat te behouden – ja, zelfs bij basisoefeningen waarbij je op je rug moet liggen.

Het probleem met “duwen”, of je rug tegen de vloer drukken, is dat het het bewegingsbereik dat je kernspieren kunnen bewegen, vermindert. En bij oefeningen waarbij je je benen in de lucht moet tillen, kan het ook een deel van het werk van je kern verwijderen en het op je heupbuigers plaatsen, waardoor ze grip krijgen. “Het is niet angstaanjagend om je heupbuigers te voelen, maar we willen vooral buik voelen”, zegt Brian Spencer, een East River Pilates en Well + Good-trainer. Goede zetten coach.

Dus wat is precies een neutrale wervelkolom?

Zoals de naam al aangeeft, is de neutrale ruggengraat de positie waar je rug zijn natuurlijke kromming behoudt zonder deze te veel te buigen of uit te rekken – zodat je je staart niet dichtknoopt om je taille recht te trekken op de mat en niet onnodig opschept in je taille . rug en borst.

Spencer zegt dat het probleem van mensen vaak extensie is, wat betekent dat ze voorover buigen en hun middel van de vloer tillen om te compenseren voor de kernspieren die niet in staat zijn om de werkbelasting die ze nodig hebben aan te kunnen. Dit is een van de redenen waarom kracht- en HIIT-trainers vaak voorstellen om je rug op de mat te strekken, maar deze aanpassing haalt het werk uit je kern en belast je rugspieren.

Een voorbeeld hiervan is bij het optillen van benen, wanneer u probeert uw benen verder te laten zakken dan uw romp aankan en uw middel hoger begint te komen om het gewicht in evenwicht te houden. In plaats daarvan “zorg ervoor dat je een bewegingsbereik uitwerkt dat je buikspieren en kernstabilisatoren kunnen ondersteunen”, zegt Spencer.

Hoe vind je een neutrale wervelkolom

“De neutrale wervelkolom is je schaambeen dat zich net boven je staart opstapelt – het probeert niet tussen je benen of je navel te komen”, zegt Spencer. Totdat je een gevoel van neutrale ruggengraat in je lichaam hebt, is een van de manieren waarop instructeurs studenten willen helpen de juiste positie te vinden, door ze het bekken te laten kantelen.

Spencer laat je zien hoe je dit doet in onderstaande video:

Wissel in wezen af ​​tussen het kantelen van uw bekken van u af en het vervolgens naar u toe kantelen terwijl u op uw rug ligt met uw benen gebogen en uw voeten op de grond. Stel je voor dat er een kom met water in je bekken zit: je wilt je bekken van je af laten zwaaien, water op je dijen morsen en het dan naar je toe trekken om water over je navel te gieten.

“Dit is om ons te helpen onze taille en bekken echt te onthouden, zodat we kunnen begrijpen wanneer we te uitgerekt of te gebogen zijn”, zegt Spencer.

De neutrale wervelkolom bevindt zich tussen deze twee uitersten, maar zal voor iedereen anders zijn. Je hebt misschien een min of meer natuurlijke kromming in je lumbale wervelkolom, dus de ruimte tussen je rug en de mat kan langer of korter zijn dan bij iemand anders. Maar als algemene regel wil je het gevoel hebben dat je een bosbes in deze luchtzak kunt doen en er niet in knijpt tijdens het trainen. Of, zoals Spencer het zegt: “Zoek een zachte ruimte tussen je middel en de mat.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Word lid van Well+, onze online wellness-community en ontgrendel uw beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.