Advertisement

Waarom we trauma in onze heupen vasthouden en manieren om het los te laten?

Advertisement

OBij trauma denken we vaak aan de mentale effecten, maar negeren we per ongeluk de fysieke effecten. Volgens Gretchen Schmelzer, PhD, die eerder aan Well+Good vertelde: “[Trauma is] een gebeurtenis of ervaring die uw vermogen om op uzelf te vertrouwen of uzelf te beschermen te boven gaat. Het maakt je machteloos.” En ook na het mentaal verwerken van een traumatische ervaring kan je lichaam er nog door geactiveerd worden, daarom houden we trauma vast in bijvoorbeeld onze heupen of andere delen van je lichaam.

“Als je gespannen bent, zijn je schouders gespannen. Je hartslag gaat omhoog. Je houdt je adem een ​​tijdje in of je ademhaling wordt oppervlakkig. Misschien bal je je handen”, zegt Yukari Makino, PhD, MS, beoefenaar van de somatische ervaring (een op het lichaam gericht therapiemodel dat zich richt op het kalmeren van het zenuwstelsel) “Terwijl ze daadwerkelijk door de geest-lichaamervaring gaan, zijn veel mensen zich bewust van de stress van de geest en niet van het lichaam.”

Als we nog verder gaan, worden specifieke delen van ons lichaam vaak geassocieerd met specifieke trauma’s. Vooral bij vrouwen blijft het trauma vaak aan de heupen plakken. “Veel vrouwen hebben energie in hun heupen, en dat heeft veel te maken met dienstbaarheid en het soort helende eigenschappen dat vrouwen aan hun families brengen – die verzorgende kwaliteit die we hebben”, zegt Elana Clark-Faler. , een gediplomeerd klinisch maatschappelijk werker gespecialiseerd in trauma en getraind in somatische ervaring. “Ook als je niet vooruitgaat met je leven – als je echt moeite hebt om vooruit te komen – kunnen er heupproblemen zijn.”

Trauma in de heupen kan voelen als pijn, beklemming, gevoeligheid of trekken. De trauma’s en ervaringen van iedereen zijn uniek, dus het is een goed idee om advies in te winnen bij een traumatherapeut die uw behandeling kan personaliseren. Als therapie voor u echter niet beschikbaar is, zijn er andere opties.

Hier zijn 4 eenvoudige manieren om je te helpen vrij te komen van een trauma in je heupen

1. Breng bewustzijn naar een ander deel van je lichaam

“Als mijn cliënt veel spanning in zijn heupen begint te voelen terwijl ik met hem werk, kan ik hem vragen de aandacht te vestigen op een niet-geactiveerd deel van zijn lichaam – en dat kan de heupen beginnen los te maken”, legt Clark- uit. Faler: “Het kan zijn dat ze opstaan ​​en verschillende soorten bekkenbewegingen doen. Het kan zelfs zijn dat ze energie in de muur drukken. Het kan een handdoek uitwringen zijn: drie keer in de ene richting, drie keer in de andere richting richting.

2. Zwaai met je handen

Vooral als je moeite hebt met het stellen van grenzen (misschien te veel nemen of voor anderen zorgen voordat je jezelf bent), stelt Clark-Faler voor om je handen van nature naar het noorden en het zuiden te zwaaien, en doe dan hetzelfde naar het oosten en westen. . “Dan denk ik: ‘Oké, voel je dat schommelen, gewoon dat natuurlijke heen en weer schommelen met je handen? Er is gewoon een grens. Het helpt hen dus om zich meer bewust te worden van deze energetische grens rond hun lichaam.

3. Dans

“Wat weerhoudt je ervan actief te zijn, jezelf uit te drukken zoals je lichaam dat wenst? vraagt ​​Clark-Faler. Een manier om dit te begrijpen is door deel te nemen aan eenvoudige dansbewegingen. Sluit (of niet) de luiken van je woonkamer, zet een liedje op dat goed voelt en laat je lichaam langzaam en vrij bewegen, zonder publiek of oordeel.

4. Stel vragen

De kern van Clark-Faler’s praktijk is een nieuwsgierigheid die leidt tot introspectie. Probeer jezelf deze vragen te stellen en kijk of dat alleen al kan leiden tot het loslaten van spanning: Waar houd je teveel aan vast? Wat heb je nodig om los te laten? Wat neemt te veel ruimte in beslag? Wees eerlijk tegen jezelf, maar wees ook vergevingsgezind.

“De spanning wil ontsnappen”, zegt Clark-Faler. ‘Hij wil het lichaam verlaten.’ Soms moeten we haar gewoon helpen.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.