Waarom mindfulness tijdens de zwangerschap belangrijk is

EEN zwangerschap met een hoog risico heeft Nathalie Walton misschien geleid tot Expectful – een holistisch zorgplatform voor mensen die zwanger zijn, postpartum of proberen zwanger te worden – maar een overweldigende wens om mensen te helpen bij de bevalling prioriteit te geven aan geestelijke gezondheid leidde ertoe dat ze in september 2020 de CEO van het bedrijf werd .

Walton, een topmanager bij merken als Ebay, Google en Airbnb, was klaar om haar persoonlijke interesses in de gezondheid en het welzijn van moeders te combineren met haar professionele ervaring toen er een adviserende rol voor Expectful vrijkwam. Nu is ze een van de weinige zwarte vrouwelijke oprichters die miljoenen aan durfkapitaal ophaalt. En het is allemaal voor de liefde van moeders, zwarte moeders in het bijzonder.

In de VS hebben zwarte moeders twee tot drie keer meer kans om te overlijden aan zwangerschapsgerelateerde complicaties dan blanke vrouwen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Dit is een statistiek die Walton probeert te veranderen.

“Er is zo’n tol dat het zwaar op je weegt om een ​​zwarte vrouw te zijn die moet bevallen”, zegt ze. “Je krijgt niet dezelfde behandeling als blanke vrouwen als je je best doet om een ​​mens op de wereld te zetten. Je wordt niet als gelijkwaardig gezien en dat weegt op je.”

Expectful heeft tot doel mensen die zwart worden geboren te ondersteunen door middel van de Black Mamas Meditate-collectie, een groep geleide meditaties over pleiten voor jezelf, radicale zelfzorg en moederschap als bevrijding. “Als een platform dat gericht is op welzijn en geestelijke gezondheid, dacht ik dat een van de beste manieren waarop ik andere zwarte vrouwen zou kunnen helpen, is hen te helpen door het hele proces gezien en gehoord te worden”, zegt Walton. Er is ook het Helping Hand-programma, dat tot doel heeft de op abonnementen gebaseerde app voor iedereen toegankelijk te maken door een gratis jaarlidmaatschap aan te bieden.

Het is allemaal dagelijkse kost voor Walton, die moeder is van haar 2-jarige zoon Everett. Hieronder vertelt Walton over haar eigen geboorteverhaal, het belang van de geestelijke gezondheid van moeders en haar advies voor nieuwe ouders.

Citaten zijn voor de duidelijkheid bewerkt en gecomprimeerd.

Wel+Goed: vertel ons meer over je eigen geboorteverhaal.

Walton: Voor mij was zwangerschap en bevalling zo’n vernederende ervaring. Bij mijn afspraak van 20 weken vertelden de artsen me dat ik een hoger risico had op vroeggeboorte en dat ik op elk moment kon bevallen. Als iemand die alles onder controle wilde hebben, inclusief mijn zwangerschap, was het eng omdat ik alles had gedaan wat ik moest doen, en ik kon mezelf op dit punt niet helpen.

Dan is er nog de extra stress van een zwarte vrouw zijn en niet serieus worden genomen… mijn geestelijke gezondheid was niet op een geweldige plek toen het tijd was om te bevallen. Ik ben zo dankbaar dat ik Expectful heb gevonden en dat ik daardoor in ieder geval enige rust heb kunnen vinden in het proces. Binnen een week of zo nadat ik in deze meditatieve beoefening was gekomen, merkte ik dat mijn toestand zich stabiliseerde. En ik heb het echt gehaald, wat voor mij ongelooflijk was. Nu ik de wetenschap erachter ken, begrijp ik waarom. Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie stress en angst tijdens de zwangerschap en postpartum vermindert.

Er is zoveel aandacht voor lichamelijke gezondheid tijdens de zwangerschap, maar waarom is geestelijke gezondheid net zo belangrijk?

Tijdens de zwangerschap toont onderzoek aan dat het belangrijk is om je stress te verminderen en een gezond cortisolniveau te behouden, omdat dat van invloed kan zijn op de baby en je welzijn. En de hele postpartumperiode is een heel andere wereld. Het kan uw eigen welzijn en uw relatie met uw partner beïnvloeden, omdat uw hormonen in beweging zijn.

In onze samenleving is er zoveel aandacht voor de baby, maar de moeder heeft echt veel zorg nodig omdat de overgang naar het moederschap zo’n delicate tijd is.

Hoe zorg je voor jezelf als zwarte vrouw, als moeder, oprichter en alle hoeden die je draagt?

Eerlijk gezegd zijn er tijden geweest dat ik dat niet deed. Een van de dingen die me in het eerste jaar van het leven van mijn kind en daarna hielpen, was om alleen op vakantie te gaan, ook al was het maar een weekend of een nachtje weg. Toen mijn zoon ongeveer zeven maanden oud was, ging ik een nacht alleen naar Napa. Je kunt naar een lokaal hotel gaan of een nacht bij een vriend logeren. 12 tot 24 uur weg zijn is echt cruciaal geweest voor mijn geestelijke gezondheid.

Welk advies heb je voor nieuwe ouders?

Het beste advies dat ik iedereen kan geven die dit doormaakt, is om een ​​manier te vinden om je geest onder controle te houden. Er zullen zoveel factoren zijn waar je geen controle over hebt en er zal veel frustratie zijn. Als je je innerlijke welzijn kunt beheersen, dan doe je het ongeveer zo goed als je kunt.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.