Waarom je geen pan met antiaanbaklaag op hoog vuur moet gebruiken

tDe voordelen van een pan met antiaanbaklaag zijn vrij eenvoudig: “[They] stellen je in staat om zonder falen zeer plakbare ingrediënten te koken “, zegt chef-kok Joshua Lanning. (Denk aan eieren en vis.) Lanning zegt dat als je voor je antiaanbakpan zorgt, deze minstens een jaar meegaat – of het nu $ 30 kost of $ 100. “Als je twee jaar uit een anti-aanbakpan haalt, heb je het echt goed gedaan”, zegt hij. Er is echter een veelgemaakte fout die mensen maken die de levensduur van hun anti-aanbakpannen exponentieel verkort: ze gebruiken met een hoog vuur.

Pannen met antiaanbaklaag zijn gemaakt met een speciale coating die voorkomt dat voedsel eraan blijft plakken. “Als je onder een microscoop naar een metalen pan kijkt, zie je een heleboel kleine hoekjes en gaatjes. Als dat metaal wordt verwarmd, zet het metaal uit, en die hoekjes en gaatjes sluiten zich”, legt Lanning uit. “Als een voedselproduct in contact komt met het metaal terwijl het uitzet, is het metaal als een bankschroef en bijt het op het voedsel, waardoor het effectief aan het metaal blijft plakken. Om dit te voorkomen, wordt een coating toegevoegd om de hoekjes en gaatjes om het echt soepel te maken.”

Hij legt uit dat de plastic coating is gemaakt van een gas dat wordt bevroren en vervolgens wordt samengeperst tot een wasachtige substantie, en het zal beginnen te schilferen en af ​​te breken bij hoge temperaturen. “Als je bedenkt dat een anti-aanbaklaag ooit van gas was gemaakt en tot een wasachtige coating is verwerkt, is het logisch dat het, als het eenmaal verkeerd is behandeld, weer in een gas verandert en begint af te breken als een kaars”, zegt hij. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de moleculen op de coating bij verhitting boven 400-500 graden afbreken en fluorkoolwaterstoffen in de lucht afgeven”, zegt Lanning. Deze polymeren, die veel voorkomen in huishoudelijke producten, maar ze inademen, houden verband met aandoeningen van de luchtwegen. oververhitting van je pannen met anti-aanbaklaag is zo problematisch. Om dit te voorkomen (en de levensduur van je kookgerei te verlengen), raadt Lanning aan om een ​​pan met anti-aanbaklaag te gebruiken om dingen te koken die middelmatige of lage hitte vereisen, zoals eieren en groenten, en om een ​​roestvrijstalen pan te gebruiken om te koken op hoge temperaturen.

Een ander ding dat uw pan met antiaanbaklaag te snel buiten gebruik kan stellen, is hoe u hem schoonmaakt. Lanning zegt om het waar mogelijk eenvoudig weg te vegen met een papieren handdoek. Als u zeep gebruikt, schrob dan lichtjes met iets niet-schurends. En gebruik nooit metaal op je pannen met antiaanbaklaag, omdat dit de coating zal krassen en beschadigen. Ten slotte zegt hij dat je je pan met antiaanbaklaag altijd moet bewaren met een schone handdoek erin, zodat wanneer je er een andere pan of ander keukengerei op zet, de antiaanbaklaag wordt beschermd.

Kortom: “pannen met antiaanbaklaag zijn echt geweldige hulpmiddelen”, zegt Lanning. “Je kunt niet alles erin koken, maar als je een Franse omelet wilt maken die kan wedijveren met Jacque Pepin, haal dan die antiaanbaklaag eruit.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.