Advertisement

Waarom grote raciale verschillen in slaap een gezondheidsprobleem zijn?

Advertisement

FDecennialang hebben wetenschappers door middel van zelfrapportages en wetenschappelijke methoden herhaaldelijk de schrijnende raciale ongelijkheid vastgesteld dat zwarte mensen gemiddeld minder slapen dan blanke mensen – in een mate die de algehele gezondheid kan verergeren en verslechteren. En aangezien slaapgebrek steeds gebruikelijker is geworden voor mensen van alle achtergronden, geldt dit ook voor de specifieke situatie binnen de zwarte gemeenschap.

Uit een onderzoek dat vorige maand werd gepubliceerd met behulp van gegevens van de National Health Interview Survey van 2004 tot 2018, bleek zelfs dat het percentage mensen dat rapporteerde over een korte slaapduur (gedefinieerd als minder dan zeven uur per nacht) bijna 11 procentpunten hoger was bij zwarten dan bij blanken. terwijl ditzelfde verschil in 2004 7,5 procentpunten bedroeg. (Interessant is dat het percentage zwarten dat rapporteert) lang slaapduur – of meer dan negen uur per nacht slapen – was ook 1,5% langer dan blanken; en net als een korte slaapduur, kan een lange slaapduur schadelijk zijn voor de gezondheid.)

“Er kunnen factoren zijn die verband houden met werk- en arbeidsvoorwaarden die zwarten onevenredig veel beletten voldoende te slapen.” —César Caraballo-Cordovez, MD, postdoctoraal medewerker bij Yale

Hoewel de studie de oorzaken van deze groeiende raciale verschillen in slaapduur niet heeft onderzocht, werpt de uitsplitsing van de demografie in het licht van eerder onderzoek enig licht. Vooral het verschil in de hoeveelheid slaap was het grootst bij de 18- tot 64-jarigen, waarna het iets kleiner werd. “Dit suggereert dat er factoren zijn die verband houden met werk- en arbeidsvoorwaarden die onevenredig voorkomen dat zwarte volwassenen voldoende slaap krijgen”, zegt hoofdauteur César Caraballo-Cordovez, MD, postdoctoraal medewerker bij het Yale Center for Outcomes Research and Evaluation (CORE). “Deze omvatten het hebben van meerdere banen, lange werkuren, lange reistijden, ploegendienst en andere werkgerelateerde aandoeningen die vaker voorkomen bij jonge en middelbare leeftijd zwarte volwassenen. gemiddeld dan bij blanke volwassenen van dezelfde leeftijd.”

Ongetwijfeld kunnen deze realiteiten van het werk ook stress veroorzaken, waarvan bekend is dat het een negatieve invloed heeft op de slaap. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat frequente stress op het werk verband houdt met een slechte slaapkwaliteit, en ook dat de hogere niveaus van psychosociale stress (werkgerelateerd en anderszins) waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd, verband houden met een kortere gemiddelde slaapduur en een lagere kwaliteit van de slaap . . Interessant is dat de stressmetingen in deze laatste studie stress omvatten die verband houdt met racisme en discriminatie, wat ook werd geïdentificeerd als de eigen factor die leidde tot slaapverschillen. kwaliteit (weerspiegeld door lagere niveaus van diepe slow-wave slaap die veel voorkomen bij zwarten in vergelijking met blanken).

Bovendien kan de unieke stress die wordt veroorzaakt door racisme helpen verklaren waarom de Yale-studie hierboven aantoonde dat de raciale ongelijkheid in slaap zelfs groter was bij mensen met een gemiddeld en hoog inkomen, in tegenstelling tot mensen met een laag inkomen. “Dit suggereert dat zwarte mensen met een hoog inkomen mogelijk nog vaker worden blootgesteld aan stressfactoren zoals discriminatie op de werkplek”, zegt Dr. Caraballo-Cordovez, verwijzend naar een eerdere studie die aantoont hoe hogere niveaus van professioneel en educatief succes op dezelfde manier leiden tot slechter slapen, gemiddeld, voor zwarte mensen.

Hoe raciale ongelijkheden in de hoeveelheid en kwaliteit van slaap een vicieuze cirkel creëren die de gezondheid verslechtert

Om te begrijpen hoe raciale ongelijkheden in slaap ontstaan ​​en verergeren, moet je uitzoomen om het grotere discriminerende patroon te zien dat in het spel is. Op een fundamenteel niveau worden zwarte mensen geconfronteerd met meer barrières dan hun blanke tegenhangers bij het bereiken en behouden van een gezond leven, “zegt Dr. Caraballo-Cordovez . “Deze barrières kunnen zich uiten in rassendiscriminatie in het dagelijks leven, maar ook in ongelijke inkomensverdeling; blootstelling aan sociale en omgevingsomstandigheden die van invloed zijn op gezondheid en slaap, inclusief huisvestingsomstandigheden zoals licht, geluid en luchtvervuiling [a phenomenon called ‘neighborhood disadvantage’ that’s been shown to mediate racial disparities in sleep]; en beperkte toegang tot medische zorg”, zegt hij.

Deze hogere gezondheidslast wordt verder verergerd door krachtige rassendiscriminatie binnen het gezondheidszorgsysteem, waardoor zwarte mensen minder adequate zorg krijgen bij het zien van een arts, zegt slaapspecialist Angela Holliday-Bell, MD: “Ze worden minder snel gevraagd naar hun slaap tijdens een gezondheidsbezoek, en, op zijn beurt, minder kans om te worden gediagnosticeerd met slaapstoornissen zoals obstructieve slaapapneu (ondanks het feit dat zwarten een bijzonder risico lopen). Om dit draadje wat verder te volgen? Onbehandelde slaapapneu geeft mensen dan een hoger risico op hartaandoeningen, wat al vaker voorkomt en dodelijker is bij zwarten dan bij blanken.

Dr. Holliday-Bell beschrijft dit fenomeen als een kip-en-ei-scenario: niet genoeg slaap van goede kwaliteit kan iemand zeker een verhoogd risico geven op de bovengenoemde gezondheidsproblemen (om nog maar te zwijgen van tal van andere, zoals depressie en diabetes) , maar tegelijkertijd kan elk van deze gezondheidsproblemen voorkomen dat iemand goed slaapt, zegt ze. En omdat studies duidelijke raciale verschillen in slaap en veel gezondheidselementen hebben aangetoond, is het zeer waarschijnlijk dat het een het ander in stand houdt, en vice versa.

Wat kan er gedaan worden om dit hardnekkige verschil tussen gezondheid en slaap op te lossen?

Ten eerste is het de moeite waard om botweg te zeggen dat er geen eenvoudige oplossingen zijn voor een probleem dat geworteld is in rassendiscriminatie, of het nu gaat om slaapongelijkheid of anderszins. Maar het vergroten van het bewustzijn door middel van dit soort artikelen is een goed begin, zegt Dr. Holliday-Bell. “Ik merk dat mensen vaak niet weten dat slaap iets is dat hun gezondheid echt kan beïnvloeden, dus als hun arts er niet om vraagt, zullen ze er waarschijnlijk niet over praten”, zegt ze. Hoe meer mensen zich bewust worden van deze realiteit, hoe meer mensen er ook met hun arts over zullen praten en hopelijk de hulp krijgen die ze nodig hebben, zegt ze.

Op gemeenschapsniveau zijn er ook initiatieven die zijn ontworpen om zwarte mensen te bereiken die misschien helemaal niet naar een dokterspraktijk gaan, voegt Dr. Holliday-Bell eraan toe, verwijzend naar hoe sommige slaapartsen werken om informatie te verspreiden over aandoeningen zoals obstructieve slaap . apneu door flyers uit te delen en vertoningen te organiseren in buurtzaken zoals kapsalons en kerken.

Aangezien slaap steeds vaker een wijdverbreid probleem wordt, kan nieuwe wetgeving ook helpen om een ​​deel van de raciale ongelijkheid te verminderen. “Lokale verordeningen met betrekking tot geluids-, lucht- en lichtvervuiling ‘s nachts zouden de omstandigheden in sommige buurten met overwegend zwarte bevolkingsgroepen meer bevorderlijk kunnen maken voor een goede nachtrust”, zegt Dr. Holliday-Bell.

Belangrijk is dat de andere onderliggende barrières die zwarte mensen verhinderen om voldoende te slapen, ook moeten worden verwijderd om de koers te keren die we inslaan, zegt Dr. Caraballo-Cordovez. Dit betekent dat bredere wetgeving die gericht is op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, het verminderen van stress op het werk en thuis, en het minimaliseren van de effecten van rassendiscriminatie, ook kan helpen bij het verminderen van slaapongelijkheid.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.