Waarom emotionele integriteit een belangrijke eigenschap is voor de gezondheid van relaties

Whie-communicatie is een hoeksteen van elke gezonde relatie, rekening houdend met wat je communiceert is ook cruciaal om te overwegen. Zelfs als iemand met je praat, als ze niet authentiek delen wat er in hun hoofd gebeurt, kan het moeilijk zijn om een ​​echte connectie te maken. Wanneer iemand echter eerlijk tegen zichzelf is over zijn gevoelens en deze eerlijk deelt, zeggen deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid dat die persoon emotionele integriteit heeft, wat een belangrijk onderdeel is voor een gezonde verbinding. En, in feite, de afwezigheid ervan minder dan ideaal.

Wanneer integriteit – gekenmerkt door eerlijk en volledig te zijn en vast te houden aan een moreel waardesysteem – gepaard gaat met het concept van emoties, blijft het concept van emotionele integriteit over. “Emotionele integriteit is trouw zijn aan jezelf”, zegt gediplomeerd huwelijks- en gezinstherapeut Karla Zambrano-Morrison, LMFT. “Iemand met emotionele integriteit zal identificeren wat zijn gevoelens zijn en deze bekend maken bij andere mensen. Op die manier komen hun acties en hoe ze zich gedragen, overeen met wat de persoon van binnen voelt.”

Omdat open, eerlijke en opzettelijke communicatie zo’n belangrijk onderdeel is van het onderhouden van een gezonde relatie, kan iemand die emotionele integriteit mist het moeilijk vinden om dat op te bouwen, zegt psycholoog Paulette Sherman, PsyD, auteur van Daten van binnenuit en gastheer van De liefdespsycholoog podcasten.

“Het is moeilijk om intiem te zijn met iemand die zijn ware gevoelens niet wil delen, of zelfs niet wil erkennen.” —psycholoog Paulette Sherman, PsyD

“Het is moeilijk om intiem te zijn met iemand die zijn ware gevoelens niet wil delen of zelfs niet wil erkennen”, zegt Dr. Sherman. Ze voegt eraan toe dat mensen met een lage emotionele integriteit vaak zeggen: ‘Ik weet het niet’ als je ze vraagt ​​wat ze voelen of wat ze willen, wat het ‘moeilijk kan maken om authentieke keuzes te maken’. [and] om als partners vooruitgang te boeken.” Als iemand zegt dat ze niet weten wat ze voelen, maar ze weten dat het niet goed is, kan er een gebrek aan eerlijkheid zijn, wat het vertrouwen van je partner uiteindelijk lastiger kan maken, zegt Dr. Sherman.

Dat gezegd hebbende, een gebrek aan emotionele integriteit komt misschien niet van een kwaadwillende plaats. “In sommige gevallen kan het zijn dat ze zich niet bewust zijn van emoties, misschien omdat gevoelens in de kindertijd niet werden erkend en daarom nooit hebben geleerd ze te identificeren of veilig te uiten”, zegt Zambrano-Morrison.

Dat gezegd hebbende, en wat de oorzaak ook is, om de best mogelijke relaties te hebben, kan het voor mensen verstandig zijn om manieren aan te boren die hun emotionele integriteit helpen vergroten – wat zeker mogelijk is.

4 tips om je emotionele integriteitsspel te verbeteren

1. Praat met een professional

Als je ervoor kiest om naar een therapeut te gaan, zegt Dr. Sherman dat je er een punt van moet maken om je te concentreren “op begrip”. [your] gevoelens en verlangens op een regelmatige basis” voor volledige voordelen.

Een therapeut kan je er ook op wijzen wanneer je zou kunnen afsluiten in plaats van goed te communiceren. Dat zelfbewustzijn kan wonderen doen voor je emotionele integriteitsniveaus. Het kan u helpen “te beginnen te identificeren en uit te drukken” [negative emotions] directer in relaties”, voegt Dr. Sherman toe.

2. Gebruik een gevoelswiel of grafiek

Als therapie op dit moment geen optie is of het beste bij je past, kun je er nog steeds aan werken om je gevoelens te identificeren en deze vervolgens met anderen te delen. “Probeer een gevoelensgrafiek te gebruiken om te helpen”, zegt Zambrano-Morrison. “Je zou verbaasd zijn hoeveel meer gevoelens er zijn dan alleen blij, verdrietig en boos.” Als je weet hoe je gevoelens moet noemen, kan het gemakkelijker worden om ze in jezelf te herkennen.

Van daaruit zegt Zambrano-Morrison dat je jezelf de ruimte moet geven om die gevoelens echt te voelen, “zelfs als het ongemakkelijk en pijnlijk is, [because] het zal langzaam gemakkelijker worden om door de pijnlijke gevoelens heen te komen als je ze eenmaal onder ogen ziet. Dit kan op zijn beurt nuttig zijn als u uw oprechte gevoelens met anderen wilt delen.

3. Probeer eerlijk een reeks gevoelens te communiceren

Hoewel er zeker iets te zeggen valt over de vreugde die mensen ervaren wanneer ze gelukkige gevoelens met anderen delen, is het ook belangrijk om te communiceren wanneer je je misschien niet op je best voelt. Om zeker te zijn, zegt Dr. Sherman dat je eerlijk moet zijn, “zelfs als dit betekent dat je kwetsbare of moeilijke gesprekken moet voeren.” Het is ook van cruciaal belang om niet te liegen of tegenstrijdig gedrag te vertonen, zegt Dr. Sherman, omdat het ene ding doen terwijl je het andere zei, verwarrend kan zijn voor je partner.

4. Identificeer hoe je reageert in een conflict

Kijken naar je verdedigingsstijlen, manieren waarop mensen zichzelf beschermen tegen eerder ervaren gevaren, kan ook nuttig zijn bij het stimuleren van emotionele volwassenheid. “Bijvoorbeeld,” zegt Dr. Sherman, “als iemand passief-agressief is, kunnen ze doen alsof ze niet boos zijn – en dan onbewust dingen doen om hun partner van streek te maken, zodat hun partner in plaats daarvan hun woede zal uiten.”

Als je eenmaal weet hoe je reageert als je je niet op je best voelt, stelt Dr. Sherman voor om met je partner te praten over wat ze ervaren als je uithaalt. “Dan kun je een aantal doelen identificeren en een dagboek bijhouden over je voortgang om dit bewuster te maken. Je kunt proberen meer emotionele risico’s te nemen met je partner en kijken hoe het gaat.”

Misschien praat je met ze over hoe je je voelt op het gebied van werk, gezin of de relatie zelf. Zolang je identificeert wat je voelt en dat openlijk communiceert aan je partner (of wie dan ook, eerlijk gezegd), ben je goed op weg om je emotionele integriteit te vergroten.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.