Waarom Derms dol zijn op Carrot Skin Care voor een verhelderende huid| Goed+Goed

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Het volgende grote ding op het gebied van huidverzorging is misschien verstopt in de groentelade van uw koelkast. Veelvoorkomende items op uw boodschappenlijstje, zoals watermeloen en avocado, zijn al goedgekeurd door huidexperts, maar wortelen krijgen serieuze aandacht wat betreft productopname.

Er is iets meer voor nodig dan de groente in plakjes te snijden en op je gezicht te plakken om eventuele voordelen voor de huid te plukken, maar Anar Mikailov, MD, een gecertificeerde dermatoloog en oprichter van KP Away, legt uit dat bij correct gebruik, wortels kunnen helpen meerdere huidtypes met gemeenschappelijke zorgen. “Wortelen hebben een significante bèta-caroteen, een organisch molecuul dat in verschillende planten wordt aangetroffen”, zegt Dr. Mikailov.

Dr. Corey L. Hartman, MD, gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Skin Wellness Dermatology, voegt eraan toe dat de meeste wortelbevattende huidverzorgingsproducten zijn gemaakt met wortelextract of wortelzaadolie, die rijk zijn aan het actieve bètacaroteen . Hij legt uit dat dit antioxidantrijke ingrediënt ook ontstekingen kan verminderen en de huid kan beschermen tegen omgevingsstressoren zoals vervuiling. “Beta-caroteen wordt omgezet in vitamine A, waarvan bekend is dat het meerdere tekenen van veroudering aanpakt – het helpt de collageenproductie te stimuleren en de celvernieuwing te verhogen snelheid, die helpt de huid te verstevigen en op te helderen”, zegt Dr. Mikailov.

Aangezien retinol (ook bekend als de gouden standaard voor anti-aging huidverzorging) ook rijk is aan vitamine A, delen de twee ingrediënten enkele overeenkomsten, namelijk hun vermogen om de celvernieuwing en de productie van collageen op te voeren. Dat gezegd hebbende, waarschuwt Dr. Mikailov ervoor om niet dezelfde soort onmiddellijke resultaten te verwachten van op wortel gebaseerde producten als van retinoïden. “Hoewel het effectief is als antioxidant en een voorloper is van retinol, werkt wortel niet zo snel en evenmin zo goed als retinol of voorgeschreven tretinoïne”, zegt ze.

Dr. Hartman is het daarmee eens en merkt op: “Wortelen in huidverzorging zullen je niet hetzelfde niveau van resultaten geven als het gebruik van een product met pure vitamine A. Dus als je op zoek bent naar exfoliatie of vermindering van acne, wil je wortel alleen en kies een product met retinol. Maar als je iets nieuws wilt proberen dat de huid op milde wijze kan helpen opfleuren, probeer dan wortelen.’

Hoewel het snacken van wortelen zijn eigen voordelen biedt (zoals het stimuleren van vezels en het ondersteunen van de gezondheid van de ogen), moet je ze plaatselijk aanbrengen om eventuele veranderingen in je huid te zien. “Topische toepassing van elk ingrediënt is anders dan consumptie”, zegt Dr. Mikalov. “Topische toepassing heeft alleen een zeer specifiek effect op de huid, terwijl het consumeren van wortelen alle organen van het lichaam ten goede komt. Topische toepassing is de veiligste benadering voor de huidvoordelen van bètacaroteen.”

Volgens Dr. Hartman kun je het beste op zoek gaan naar producten die wortel combineren met hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, glycerine of ceramiden. Omdat wortel op dezelfde manier werkt als andere vitamine A-rijke producten, waarschuwt hij ervoor om het niet naast retinoïden te gebruiken, omdat het combineren van de twee het risico op irritatie kan vergroten.

Klaar om deze huidverhelderende voordelen voor jezelf te plukken? Shop hieronder onze favoriete wortel-geïnfuseerde producten.

Skinfood Wortel Caroteen Reliëfcrème – $ 36,00

Deze lichtgewicht vochtinbrengende crème maakt gebruik van de eigenschappen van wortelextract en wortelzaadolie voor een dubbele dosis bèta-caroteen. De wortelen van het merk zijn biologisch geteeld en geëxtraheerd met stoom om hun voedingsstoffen te behouden, wat betekent dat je veel waar voor je ingrediënten krijgt.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.