Waarom de omgekeerde berencrawl een moordenaar is voor je kern

WAls je aan een core-workout denkt, kan je geest gaan naar ab-blasting-reeksen met hoge intensiteit die je spieren afvuren en je dan laten trillen. Maar de voordelen van een goede core-workout gaan verder dan het versterken van je buikspieren. Kernoefeningen trainen ook belangrijke spiergroepen in je bekken, onderrug en zelfs heupen om harmonieus samen te werken om een ​​betere algehele stabiliteit en balans te bevorderen, volgens de Mayo Clinic. Die stabilisatie kan blessures helpen voorkomen en uw vermogen om langer actief te blijven vergroten. Verkocht!

Maar om daar te komen, zijn geen intimiderende oefeningen zoals burpees of bergbeklimmers nodig. Hoewel de variaties van een moordende kernreeks schijnbaar onbeperkt zijn (bekijk het YouTube-kanaal van Well+Good voor primo-workouts om thuis te proberen), zegt trainer en fitnesscoach Roxie Jones, de maker van BodyROX, dat ze nu moet gaan haar kerntrainingen is de omgekeerde berencrawl. “Ik ben dol op achterwaartse berencrawls als een workout-finisher”, zegt ze.

De omgekeerde berencrawl is niet alleen een op buik gerichte beweging. Het is een echte uitdaging voor het hele lichaam en zorgt ervoor dat, hoewel je je buikspieren traint, je ook een goed afgeronde training krijgt zonder veel tijd aan je training toe te voegen – slechts 15 seconden kan legitieme voordelen bieden. “Je gebruikt vrijwel elke spier in je lichaam voor een berencrawl en het is vooral een uitdaging als je het in omgekeerde richting doet, omdat je door de grond moet duwen terwijl je de kernbetrokkenheid en stabiliteit behoudt”, zegt Jones.

Hoewel ze er meestal haar grote finale van maakt, zegt Jones dat het ook kan worden gebruikt om je spieren aan het begin van een training op te vuren, omdat het alles aangrijpt: “Het raakt schouders, borst, rug, quads, hamstrings en kern. ”

Hoe doe je het? Begin op handen en voeten met je polsen uitgelijnd onder je schouders en je knieën uitgelijnd onder je heupen. “Het wordt gedaan in een berenkruiphouding, waarbij je tegenovergestelde ledematen beweegt om achteruit te reizen zonder dat de knieën de grond raken”, zegt Jones. Ga als volgt te werk om in de juiste startpositie te komen:

De juiste vorm is de sleutel bij deze beweging om je rug- en kernspieren goed te activeren – focus op het houden van een vlakke tafelbladrug zonder deze te laten buigen. Kruip dan achteruit met elke hand en het andere been. Werk om je knieën slechts een centimeter of twee van de grond te houden. Het klinkt misschien eenvoudig, maar de omgekeerde berencrawl is een superkrachtige oefening voor het versterken van de kern vanwege de extra aandacht die je moet geven aan je spieren om in de juiste uitlijning te blijven.

Probeer het eens en bereid je voor om het te voelen. Jones doet deze beweging voor een bepaalde tijd. Begin met 15 seconden en werk je weg naar 40 of zelfs 60. Of doe dit tussen elk blok van je training, en verhoog met elke ronde met 5 of 10 seconden.

“Hierdoor oefen je coördinatie, stabiliteit, kerncontrole en het vermogen om te duwen, omdat je door de grond duwt om achteruit te reizen”, zegt Jones.

Wil je aan de slag? Probeer deze kerntraining die de berencrawl gebruikt voor je volgende run:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.