Waar u op moet letten bij producten die helpen bij kringen onder de ogen

lf je hebt geprobeerd verschillende crèmes, lotions, serums, enz. rond je ogen te deppen in de hoop donkere kringen onder de ogen te verlichten, alleen om te zien… teleurstellende resultaten, welkom bij de (zeer) overvolle club.

De belangrijkste reden waarom je misschien deel uitmaakt van deze niet zo exclusieve groep? Volgens de board-gecertificeerde dermatoloog Caren Campbell, MD, is waarschijnlijk je genetica de schuldige. “Vaak zijn donkere kringen te wijten aan genetica en volumeverlies”, zegt ze, dwz ze zijn niet alleen het gevolg van slaapgebrek, maar kunnen meer te maken hebben met het normale verouderingsproces van het gezicht.

Maar voordat je jezelf neerlegt om er voor altijd uit te zien alsof je maar een paar uur slaap hebt gehad (het maakt niet uit hoeveel shuteye je daadwerkelijk aan het loggen bent), is er hoop: je kunt je genetica niet veranderen, maar jij kan verander enkele leefstijlfactoren die bijdragen aan vroegtijdige veroudering van de huid, als u zich daar zorgen over maakt.

“Leefstijlfactoren spelen een rol bij het veroorzaken van een doffe, verouderde huid”, zegt Dr. Campbell. “Deze omvatten blootstelling aan de zon, die collageen en elastine in de huid afbreekt en meer gebroken bloedvaten in de huid veroorzaakt – die allemaal donkere kringen veroorzaken. Gebrek aan slaap, stress, alcohol, cafeïne en roken kunnen ook bijdragen.”

Uw huidverzorgingsroutine valt ook in die emmer van levensstijlfactoren, daarom is het ontwikkelen van een oogverzorgingsroutine van cruciaal belang. “De huid rond de ogen heeft dezelfde aandacht nodig als andere delen van de huid”, zegt Dr. Campbell. “Aangezien het minder dik is dan andere delen van het gezicht, moet er bijzondere aandacht worden besteed aan dit gebied om vroege tekenen van veroudering te behandelen en te voorkomen.”

En dat is waar het vinden van een oogcrème die eigenlijk werken komen aan de orde. Hoe vind je dat ongrijpbare product, vraag je? Blijf lezen voor meer informatie over waar u op moet letten bij een product voor onder de ogen en waarom alle tekenen wijzen op het nieuwe Super-C Dark Circle Brightening Eye Serum van StriVectin.

1. Richt zich op uw bijzonder soort kringen onder de ogen

Wist je dat er verschillende soorten kringen onder de ogen zijn? Het is waar, en als u weet met welk type u te maken heeft, kunt u bepalen waardoor ze worden veroorzaakt en hoe u ze het beste kunt aanpakken.

“Een manier om de oorzaak te onderscheiden, is door naar de huidskleur te kijken”, zegt Dr. Campbell. Licht- of donkerbruin is waarschijnlijker gerelateerd aan pigmentatie, terwijl blauw of paars kan worden veroorzaakt door verhoogde bloedvaten of een dunnere huid waar bloedvaten beter zichtbaar zijn, zegt ze.

De meeste oogverzorgingsproducten behandelen slechts één type, wat een andere reden kan zijn waarom u ondanks uw inspanningen misschien geen resultaten ziet. Gelukkig is StriVectin Super-C Dark Circle Brightening Eye Serum geformuleerd om te targeten beide types. Het lichtgewicht serum dat in lagen kan worden aangebracht, verheldert, verstevigt de huid zichtbaar en vermindert het verschijnen van zowel blauwe als bruine donkere kringen, dankzij een hoogwaardige ingrediëntenlijst met vitamine C op de voorgrond (daarover later meer).

2. Legitieme ingrediënten

Over ingrediënten gesproken, u wilt een product voor onder de ogen met een line-up van ingrediënten die is afgestemd op uw specifieke zorgen en waarvan is bewezen dat het werkt – en het StriVectin-serum controleert ook die vakjes.

Vitamine C is een krachtige huidverzorging, en Dr. Campbell merkt op dat het goed is voor het afweren van oxidatieve stressoren die kunnen bijdragen aan veroudering. Vitamine B3 (ook bekend als niacine) bestrijdt ook oxidatieve stress en helpt de huid helderder te maken, zegt Dr. Campbell, en StriVectin’s gepatenteerde vorm van niacine – NIA-114™ – helpt de prestaties van andere ingrediënten in de formule te verbeteren. Ten slotte worden guavebladferment en een botanische verhelderende mix van Arabische jasmijn en meidoornbloemextract aan de mix toegevoegd om respectievelijk bruine en blauwe kringen onder de ogen aan te pakken.

3. Ondersteund door onderzoek

Het laatste punt op uw checklist voor het zoeken naar serum onder de ogen? Zorg ervoor dat de producten grondig zijn getest en beoordeeld.

Na vier weken gebruik van het Super-C Dark Circle Brightening Eye Serum, meldde 93 procent van de panelleden in een klinische studie een zichtbare verbetering van donkere kringen onder de ogen. En na acht weken meldde 93 procent dat ze minder concealer onder hun ogen gebruikten, wat een enorme overwinning is als je een liefhebber bent van concealer (als je het weet, weet je het). Zou dit het einde kunnen zijn van het testen van producten onder het oog met vallen en opstaan?

Bovenste foto: W+G Creative/StriVectin

Leave a Reply

Your email address will not be published.