Voordelen van venkel maken het een superster die de levensduur ondersteunt

jaonze keuken staat vol met kookbenodigdheden die niet alleen het eten heerlijk laten smaken, maar ook wetenschappelijk gekoppeld zijn aan een lang leven. Olijfolie, kurkuma en knoflook zijn een paar lange levensduur supersterren waar gezondheidsexperts regelmatig enthousiast over zijn. Maar er is er nog een die iets onverwachter is: venkel.

Dan Buettner, een expert op het gebied van levensduur, heeft uit de eerste hand gezien hoe venkel (een bloeiende plant in de wortelfamilie met een milde zoethoutsmaak) regelmatig wordt gebruikt in Sardinië, Italië, een Blue Zone-regio waar mensen regelmatig leven om 100 in goede gezondheid. “Venkel groeit in het wild op Sardinië, dus het is er overvloedig en goedkoop”, zegt Buettner. “Het wordt gebruikt in de Sardijnse keuken in soepen, stoofschotels en salades”, zegt hij.

Lucina Corhiolu, RD, een in Italië geregistreerde diëtist die op Sardinië woont, herhaalt Buettner door te zeggen dat venkel veel wordt gebruikt in deze duurzame hotspot. “Venkel is een ingrediënt in veel gerechten uit onze regio, waarbij zowel de verse bladeren als de zaden worden gebruikt”, zegt ze. “De verse, gehakte bladeren worden toegevoegd aan het einde van de bereiding van soepen, zoals plantaardige minestrone of met peulvruchten. Het is ook een belangrijk ingrediënt voor een wintersoep genaamd favata, gemaakt met tuinbonen, kool en varkensvlees. We gebruiken ook om vlees op smaak te brengen, in snoep, bij de bereiding van olijven in pekel, om brandewijn op smaak te brengen of om te gebruiken als spijsverteringsvloeistof, of gewoon om als kruidenthee te drinken.” Dat is veel gebruik!

Buettner benadrukt dat het opnemen van venkel in uw maaltijden slechts een klein onderdeel is van een lang leven ondersteunend dieet. In zijn nieuwe boek De Blue Zones-uitdaging, legt Buettner uit dat op Sardinië ook volkoren granen, peulvruchten, vlees, vis, gevogelte, olijfolie en een breed scala aan andere kruiden deel uitmaken van hoe ze eten. Buettner zegt dat het belangrijk is om na te denken over je eetgewoonten als geheel, evenals gewoonten die de levensduur ondersteunen buiten voedsel, inclusief beweging en mindset. Maar het is een kleine stap die door de wetenschap wordt ondersteund. Benieuwd hoe? Blijf lezen om meer te weten te komen over de voordelen van venkel.

5 voordelen van venkel die het een lange levensduur maken en all-star ondersteunen

1. Venkel bevat veel antioxidanten

Zowel Buettner als Corhiolu wijzen er snel op dat venkel veel antioxidanten bevat, die verband houden met het ondersteunen van zowel de hersenen als de gezondheid van het hart. “Vooral de venkelzaden zijn een bijzonder goede bron van flavonoïden, een soort antioxidant”, zegt Corhiolu. Dit is de moeite waard omdat flavonoïden zijn gekoppeld aan het helpen verminderen en voorkomen van chronische ontstekingen.

2. Venkel is goed voor de darm

Er zijn een paar redenen waarom venkel goed is voor de spijsvertering. Corhiolu zegt dat een van de redenen is dat het vezels bevat, de sleutel om het spijsverteringskanaal soepel te laten verlopen. Van venkel is ook bekend dat het de maag kalmeert. Om deze reden is het drinken van venkelthee lange tijd een Ayurvedische remedie geweest tegen een opgeblazen gevoel en gas. Beschouw het als uw volledig natuurlijke vervanging voor Tums. “Het absorbeert maaggas en elimineert het”, legt Corhiolu uit.

3. Het is goed voor de longen

Als je verkouden bent, kan het helpen om venkelthee te drinken. Een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in het tijdschrift BioMed Research International stelt dat venkel de samentrekking van de gladde spieren van de luchtpijp stimuleert, wat helpt bij het opruimen van slijm en schadelijke bacteriën.

4. Venkel helpt de bloeddruk te verlagen

Hetzelfde wetenschappelijke artikel zegt dat venkel in verband wordt gebracht met het verlagen van de bloeddruk, wat direct gunstig is voor de cardiovasculaire gezondheid. Dit komt waarschijnlijk door die krachtige antioxidanten!

5. Het consumeren van venkel kan je geheugen ondersteunen

In dierstudies is het consumeren van venkelextract in verband gebracht met het verbeteren van ruimtelijk leren en geheugen. Er moet meer onderzoek worden gedaan om te zien of dit ook bij mensen voorkomt, maar als dat zo is, maakt het venkel een belangrijk hersenondersteunend kruid.

Zin om met venkel te koken? Hieronder staan ​​vijf op Sardinië geïnspireerde recepten om te proberen:

venkel minestrone soep
Foto: Beste versie veganistisch

1. Venkelminestrone met orzo

Zoals zowel Buettner als Corhiolu hebben gezegd, is minestrone een favoriet van Sardinië, en venkel is een belangrijk ingrediënt. Deze stevige soep zit ook vol met ander voedsel dat de levensduur ondersteunt, zoals cannellinibonen, knoflook en rozemarijn.

Ontvang het recept: venkelminestrone met orzo

venkelthee
Foto: Pepper Bowl

2. Venkelthee

Als je venkel wilt gebruiken om een ​​ongemakkelijke maag te kalmeren of als onderdeel van een remedie om een ​​verkoudheid te overwinnen, is het gewoon genieten als thee een geweldige manier om de vruchten te plukken. In dit recept wordt het gewoon gemengd met gember, heet water en een beetje honing.

Ontvang het recept: venkelthee

sinaasappel venkel olijven
Foto: Bourbon en honing

3. In sinaasappel, venkel en knoflook gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven zijn een veelvoorkomend aperitief op Sardinië en dit recept laat zien hoe je venkel direct in de mix kunt verwerken. De citrus geeft een onverwachte uitbarsting van helderheid.

Ontvang het recept: sinaasappel, venkel en knoflook gemarineerde olijven

venkelsoep
Foto: ingelijste koks

4. Koude venkelsoep met beboterde walnoten

Walnoten worden meestal niet gezien als een ingrediënt voor soep, maar ze in je kom opnemen is een geweldige manier om eiwitten toe te voegen. Net als venkel is ook de noot goed voor het hart. Dit recept vraagt ​​om beide, samen met slechts zes andere eenvoudige ingrediënten.

Ontvang het recept: gekoelde venkelsoep met beboterde walnoten

voordelen van venkel
Foto: geen bord zoals thuis

5. Taralli met venkel

Taralli is een Italiaans snackvoedsel dat lijkt op soepstengels gemaakt met slechts een paar ingrediënten: bloem, water, gist, olijfolie en … venkel! Geniet ervan als een langlevende snack.

Ontvang het recept: taralli met venkel

Venkel is slechts één ingrediënt dat in de traditionele Sardijnse keuken wordt gebruikt en dat hun manier van eten gunstig maakt voor een lang leven. Er zijn ook zoveel anderen om mee te experimenteren – dat is het leuke ervan! Niet alleen je lichaam profiteert, maar ook je maaltijden.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.