Voordelen van hesperidine, volgens een geregistreerde diëtist

EENAls iemand geïnteresseerd is in voeding en gezondheid, heb je waarschijnlijk gehoord van veel van de heilzame vitamines, mineralen en antioxidanten die er zijn. Er is echter één familie van verbindingen die niet veel zendtijd krijgt, maar die enkele serieuze voordelen te bieden heeft. Flavonoïden (ook bekend als bioflavonoïden) komen van nature in veel planten voor en kunnen verschillende gezondheidsproblemen voorkomen en behandelen. “Flavonoïden zijn plantaardige chemicaliën die hun kleur aan producten geven en antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen bieden”, zegt Megen Erwine, RDN, LDN, een geregistreerde diëtist voor LetsGetChecked. Er is een verscheidenheid aan flavonoïden, maar een van de krachtigste heet hesperidine – en het blijkt dat dit het perfecte moment is om de hoeveelheid van deze wonderstof in je dieet te verhogen.

Wat is hesperidine en waarom is het goed voor u?

Hesperidine is een flavonoïde die in hoge concentraties in bepaalde vruchten wordt aangetroffen (daarover later meer). Flavonoïden zijn grotendeels verantwoordelijk voor de kleuren van fruit en groenten, maar ze zijn niet alleen voor die levendige esthetiek. “In klinische onderzoeken is aangetoond dat hesperidine antioxiderende eigenschappen heeft, die je cellen helpen beschermen tegen oxidatieve schade die tot ziekte kan leiden”, zegt Erwine. “Hesperidine kan daarom een ​​rol spelen bij de gezondheid van hart, botten, hersenen, lever en luchtwegen en ondersteunt een gezond immuunsysteem.”

Een studie toonde ook aan dat hesperidine het potentieel heeft om atherosclerose te verminderen, wat de verharding van slagaders is als gevolg van de opbouw van plaque – een mogelijke voorloper van hartaanvallen en beroertes. Van hesperidine is ook aangetoond dat het ontstekingsremmend werkt, wat zo’n beetje de heilige graal is voor het verbeteren van alles, van de gezondheid van de huid tot auto-immuunziekten en – je raadt het al – hart- en vaatziekten.

De beste voedselbronnen van hesperidine

Als u op zoek bent naar natuurlijke voedselbronnen van hesperidine, wend u dan tot citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels, grapefruit, mandarijnen en ieders favoriet, Sumo Citrus. Beste deel? Deze zijn allemaal in het hoogseizoen tijdens de wintermaanden. “Het grootste deel van hesperidine zit in de meest kleurrijke delen van de vrucht, zoals de schil”, zegt Erwine. En goed nieuws: vers geperst sinaasappelsap is ook een uitstekende bron. “100 procent citrusvruchtensap dat commercieel onder hoge druk wordt geperst, is een van de beste bronnen van hesperidine. De hogedruksap is in staat om hesperidine uit de schillen af ​​te scheiden.”

Studies tonen aan dat hesperidine helpt de biologische beschikbaarheid van vitamine C in citrus te verhogen, waardoor uw immuunsysteem verder wordt gestimuleerd en u wordt beschermd tegen ziekten. Deze perfecte combinatie is een voorbeeld van waarom natuurlijke voedselbronnen vaak de beste manier zijn om vitamines en mineralen te consumeren.

Aangezien de schillen van citrusvruchten het meest geconcentreerd zijn met hesperidine, pak je je zester en gebruik die kleurrijke en smaakvolle schil om je inname te stimuleren. Erwine raadt aan de schil van citroenen, limoenen en sinaasappels toe te voegen aan water of thee, of te strooien in roerbakgerechten, smoothies, graanschalen of over yoghurt. Je zou er versteld van staan ​​hoeveel verschillende maaltijden kunnen profiteren van de heldere pop van hesperidine-rijke schil, dus experimenteer gerust!

Een andere gezonde optie is om te proberen je hesperidine-rijke sinaasappelschillen te bakken, waarvan de holistische gezondheidsbeoefenaar, kruidkundige en Supernatural-oprichter Rachelle Robinett zegt dat het ook kan helpen de spijsvertering te stimuleren door je spijsverteringsenzymen te laten stromen voordat je een maaltijd eet. “Het is super simpel [to make]”Vertelde ze ons. “Haal gewoon een verse sinaasappel in stukjes en schil de schil eraf. Zet het in je oven op de laagste temperatuur, hoe lang het ook duurt om er chips van te maken.” Eet je gebakken sinaasappelschillen puur als snack, vergelijkbaar met gedroogd fruit, of serveer met vanille-yoghurt (of ijs). voordeel, je vermindert ook nog eens voedselverspilling, van een win-win gesproken, toch?

Kijk hoe Robinette haar heerlijke hesperidinerijke sinaasappelschillen maakt in deze video:

B

Hoewel er geen aanbevolen dagelijkse inname is voor flavonoïden, raadt Erwine aan om te streven naar ten minste vijf porties kleurrijke groenten en fruit per dag om de voordelen van hesperidine en andere heilzame flavonoïden te plukken.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.