Advertisement

Volg de “Shadow Rule” om schade door de zon te voorkomen

Advertisement

EENDe aarde draait om zijn as – iets dat, zoals je je misschien herinnert uit de wetenschap van de basisschool, de zon doet lijken op te komen en onder te gaan – de hoek waaronder zonlicht ons treft verandert. Deze verschuivingshoek beïnvloedt de kracht van het ultraviolette licht van de zon, wat belangrijk is om op te letten wanneer u tijd buiten doorbrengt. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is met de “schaduwregel”, die u op elk moment van de dag de intensiteit van deze UV-stralen laat zien.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je schaduw op sommige delen van de dag korter is dan op andere, en dit kan je veel vertellen over de staat van de zon. “Als je schaduw korter is dan jij bent, is de blootstelling aan ultraviolette straling hoog”, zegt hij. Andrea Suárez, MD, FAAD, een board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Houston op een TikTok. “Als je schaduw groter is dan jij, is de ultraviolette straling minder intens.”

@drdrayzday Bereken de intensiteit van de UV-stralen van ☀️ met de schaduwregel. #sunsafety #sunsafe #sunsafetytips #skincaretips #dermatologist #drdray #drdrayzday ♬ origineel geluid – versnellende liedjes ❤️‍🩹

Hoe sterker de UV-straling, hoe groter de kans dat u door de zon wordt beschadigd. Deze korte schaduwen komen vaker voor wanneer de zon op zijn hoogtepunt is, legt Ivy Lee, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Pasadena, Californië uit. “Zorg ervoor dat je schaduw zoekt en vermijd de piekuren van zonlicht van 10.00 tot 16.00 uur”, zegt Dr. Lee.

Als u tijdens deze periodes buiten bent, zorg er dan voor dat u elke twee uur de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème aanbrengt. En als u tijdens deze periode vaak grote ruimtes buiten moet doorbrengen, overweeg dan om te investeren in UPF-kleding die beschermt tegen de zon. Onthoud dat zelfs als u geen zonnebrand krijgt, u schade door de zon kunt krijgen.

“Er is geen veilige kleur, ” vertelde Dr. Lee eerder aan Well + Good. “Elke keer dat we worden blootgesteld aan UV-stralen van het platteland, stapelen we DNA-schade op in onze huidcellen – of je nu op het strand ligt of klusjes doet en daar wat blootstelling aan de zon krijgt. DNA De schade van al deze blootstelling aan de zon is cumulatief, wat betekent dat het zich in de loop van de tijd ophoopt en leidt tot de tekenen van vroegtijdige veroudering die we zien met rimpels, donkere vlekken en de huid. Het is ook wat leidt tot huidkanker.”

Zonnebrandcrème op de juiste manier aanbrengen:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good-content. Word lid van Well+, onze online wellness-community en ontgrendel uw beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.