Advertisement

Veroorzaakt zuivelconsumptie acne? Een huid is zwaar

Advertisement

lAls u iemand bent die ongewenste acne heeft, is de kans groot dat u eraan gewend bent geraakt Veel goedaardige (maar schadelijke) klompjes advies: “Stop gewoon met je gezicht aan te raken”, “Suiker is altijd de boosdoener” of “Je moet echt proberen zuivel te verminderen”. De waarheid is dat het verband tussen voeding en onvolkomenheden complex is, reputatie. Dus vroegen we dermatologen en diëtisten om de vraag van miljoenen dollars te beantwoorden: “Veroorzaakt zuivelconsumptie acne?” voor eens en altijd.

“Het verband tussen zuivelproducten en acne is bekend, maar wordt niet volledig begrepen”, zegt de gecertificeerde dermatoloog Rachel Nazarian, MD, FAAD. De kwestie van zuivelacne heeft wat onderzoekers de kwestie van causaliteit noemen. Dat wil zeggen, artsen weten dat er een verband bestaat tussen zuivel en acne, maar ze weten niet precies hoe deze relatie werkt en of het zelfs degenen die afscheid willen nemen van hun acne, zich zorgen zou moeten maken.

Neem bijvoorbeeld een onderzoek dat is uitgevoerd in een in 2005 gepubliceerd onderzoek Het tijdschrift van de Academie voor Dermatologiewaaruit bleek dat vrouwen die elke dag twee of meer glazen magere melk dronken, 44 procent meer kans hadden om acne te ontwikkelen dan andere studiedeelnemers die andere soorten melk dronken.

“De relatie tussen zuivelproducten en acne is bekend, maar wordt niet volledig begrepen.” —Rachel Nazarian, MD, FAAD

Dit effect kan te wijten zijn aan het feit dat de natuurlijke groeihormonen in melk uw hormonen en bijgevolg uw huid kunnen beïnvloeden. “Het verband is niet duidelijk”, zegt Dr. Nazarian. “We zien meer een relatie met magere melk dan met volle melk, wat suggereert dat melkverwerking ook enkele van de groeihormonen kan veranderen.” Het is ook vermeldenswaard dat deze studie was gebaseerd op mensen die zich het drinken van melk en acne herinneren tijdens de middelbare school – en de herinnering kan, zoals velen van ons weten, onjuist zijn (vooral als het gaat om enige ervaring in de kantine van de 10e klas bestellen, gewoon zeggen).

Onderzoekers hebben andere theorieën over hoe zuivelproducten de huid beïnvloeden. “Er zijn aanwijzingen dat bepaalde verbindingen in melk en zuivelproducten de bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden en de talgproductie kunnen verhogen, die beide niet ideaal zijn voor mensen die vatbaar zijn voor acne”, zegt Mary Kate, een geregistreerde diëtist. Keyes, RDN, regisseur. voeding en welzijn voor MindFirst Health en Fitness. Ook dit staat niet in het wetenschappelijke tijdschrift gegrift alleen maar Nog.

Je denkt misschien: “Wauw, dit artikel heeft veel over melk gesproken. Hoe zit het met andere zuivelproducten?” Absoluut gelijk! We hebben hierover tot nu toe een beetje gezwegen omdat, volgens de American Academy of Dermatology, onderzoek nog geen verband heeft gevonden tussen andere zuivelproducten (zoals kaas en boter) en uitbraken.

Nogmaals, niet om te klinken als een beschadigde schijf, maar heel Het verband tussen zuivelproducten en acne moet nog worden onderzocht. En dus hoeft je vriend/schoonvader/accountant niet te zeggen wanneer ze je vertellen “zuivel te snijden”.

Wat zeggen experts over het verwijderen van zuivel uit je dieet om acne te bestrijden?

Kijk, het is volkomen begrijpelijk als je alle stappen wilt doorlopen in de zoektocht naar een acne-vrije huid, maar het is echt het beste om met een dermatoloog en/of diëtist te praten voordat je beslist welke cursus voor jou de juiste is. De huid van iedereen is anders en een getrainde specialist zal u helpen de beste weg uit te stippelen om de huid te zuiveren (als u dat wenst).

Over het algemeen zegt Dr. Nazarian dat ze niet aanraadt om een ​​hele voedselcategorie uit te sluiten, tenzij de resultaten significant en merkbaar zijn. En hey, dat is nog niet het geval met zuivel. “Sommige voedingsverbindingen zijn directer, zoals voedingsmiddelen met een hoge glycemische index, omdat we weten dat ze de bloedsuikerspiegel snel verhogen en de olieproductie door de olieklieren kunnen verhogen en acne kunnen veroorzaken”, zegt Dr. Nazarian.

Keyes staat ervoor open dat zijn patiënten worden uitgesloten van melk en andere zuivelproducten als ze dat willen, maar met één belangrijk voorbehoud: pas op voor wat voor soort zoute melk bij het vervangen van uw favoriete koemelk. schenk je koffie opnieuw in. “Sommige melkvervangers kunnen een geweldige manier zijn om calcium en eiwitten binnen te krijgen, maar sommige, zoals gezoete amandelmelk, zijn eigenlijk gewoon suikerachtig, met calcium verrijkt water”, zegt hij. Kies in plaats daarvan iets als soja- of erwtenmelk met een lager suikergehalte en een hoger plantaardig eiwitgehalte.

TL; DR: Veel van wat we weten over hoe je dieet het grootste orgaan in je lichaam (je huid) beïnvloedt, werkt nog steeds in dit frustrerende grijze gebied. Dus hoewel ik acne zou willen achtervolgen door naar een glas koemelk te wijzen en te schreeuwen: “Meneer, u bent schuldig bevonden aan huidverraad!”, is de wetenschap er nog niet.

Dus, zoals altijd, doe wat goed voor u is en raadpleeg een arts als dit een optie voor u is.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Word lid van Well+, onze online wellness-community en ontgrendel uw beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.