Uni Beauty Body Care is duurzaam en huidvriendelijk

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Je standaard doucheroutine is niet bepaald milieuvriendelijk. De gemiddelde schuim- en spoelroutine van 8,2 minuten verbruikt 17,2 gallons water, en dan hebben we het nog niet eens over de talloze flessen die in de prullenbak belanden zodra ze hun bodem hebben bereikt (leuk weetje: een derde van al het plastic voor eenmalig gebruik in onze stortplaatsen en oceanen komt rechtstreeks uit persoonlijke verzorging). Met zijn nieuwe lijn van werkelijk duurzame lichaamsverzorgingsproducten, daar wil Uni Beauty verandering in brengen.

Het merk, dat eerder deze maand werd gelanceerd, prijst zichzelf aan als ‘s werelds eerste gesloten systeem voor lichaamsverzorging. De producten worden geleverd in 100 procent gerecyclede aluminium flessen, die in herbruikbare plastic dispensers worden gedraaid. Als ze klaar zijn, kunnen ze teruggestuurd worden naar Uni om te worden gewassen, opnieuw gevuld en naar de volgende klant te worden gestuurd. “Volgens het WEF kunnen we, als we slechts 10 procent van onze flessen hergebruiken, het plastic afval voor eenmalig gebruik met de helft verminderen. Toen we dat eenmaal wisten, moesten we iets ontwerpen dat mensen zouden willen gebruiken en hergebruiken”, zegt Alexandra Keating , de oprichter en CEO van het merk. “Daarom leggen we zoveel nadruk op het ontwerp en de formuleringen.”

De duurzame praktijken van het merk stoppen echter niet alleen bij de flessen. “Ik wist dat ik geen duurzaam merk kon bouwen zonder het vanuit een holistisch perspectief te bekijken”, zegt Keating. “Bij Uni noemen we het ‘Uni Cyclability’, [which is] kijken naar de hele levenscyclus van een product, van de inkoop van ingrediënten tot het verpakkingsontwerp, de materialen en het gesloten retoursysteem.” Alle ingrediënten van het merk zijn rifveilig (een knipoog naar Keating’s Sydney-roots), en productontwikkelaars gebruiken groene chemie en upcycled ingrediënten om hun formules te maken.

Hoewel de producten zijn afgestemd op je haar en lichaam (er is een shampoo, een conditioner, een body wash, een bodyserum en een handzeep), zouden hun ingrediënten thuis passen in je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. “Ik werkte rechtstreeks met huidverzorgingschemici om de formules te maken”, zegt Keating. “Toen ik opgroeide in Australië, werd mij geleerd om mijn lichaam dezelfde aandacht te geven als aan mijn gezicht. Ik merkte het gebrek aan performatieve lichaamsopties toen ik naar de Verenigde Staten verhuisde. Ik wist dat dit was waar ik wilde beginnen.” Enkele topingrediënten die je in de hele lijn zult vinden, zijn onder meer antioxidantrijke kakadu-pruim, hydraterende aloë vera en olijfolie en versterkende extracten van zeealgen.

“Transparantie” is een ander beauty-buzzwoord dat tijdens het ontwikkelingsproces van Uni hoog in het vaandel stond. Op de website van het merk kun je met de muis over elk ingrediënt gaan om te zien waarom het in de formule is opgenomen en om de EWG-classificatie te bekijken. “Als consument was ik geschokt toen ik hoorde over enkele van de alomtegenwoordige praktijken van de schoonheidsindustrie – sommigen verbergen giftige ingrediënten in hun geur, anderen beweren 100 procent biologisch te zijn terwijl slechts een paar van hun ingrediënten in aanmerking komen”, zegt Keating. “Ik hoop verandering teweeg te brengen door het goede voorbeeld te geven. Consumenten zouden van iedereen transparantie moeten gaan eisen.”

Tegen prijzen variërend van $ 31 tot $ 43 (of $ 25 tot $ 36 als je kiest voor alleen de navulflessen), vallen de producten vierkant tussen drogisterij en warenhuis, maar de ervaring om ze te gebruiken is pure luxe. De verpakking is ontworpen door beauty-industrieveteraan Marc Atlan, die heeft gewerkt met merken als Prada, Dior en YSL, en is zo chic als maar kan. De aluminium flessen zijn klaprozen en kleurrijk, en de witte dispensers waarin ze zich nestelen, laten je douche eruitzien als een vijfsterrenspa. In een industrie waar “duurzame” verpakkingen vaak natuurlijk ogende producten betekenen in aardse producten, onderscheidt Uni’s minimalistische sfeer zich.

Dan zijn er de geuren, die echt zo “geslachtsloos” zijn als het merk ze bedoeld heeft. Je vindt in de hele lijn noten van jeneverbes, Romeinse kamille, salie, vetiver en geranium, en hoewel elke formule ruikt naar een duur parfum, is de geur subtiel en blijft hij niet de hele dag op je huid.

Shop Uni’s inaugurele productlijn hieronder.

De serumkit – $ 43,00

Abonnementsprijs: $ 36

Dit serum voor het hele lichaam is lichter dan je standaardlotion en is bedoeld om de huid vanaf je nek te doordrenken met hydratatie. Het is gemaakt met Australisch citroenzuur, dat werkt als een zachte exfoliant om dode huidcellen te verwijderen, plus hydraterende aloë vera, antioxidantrijke kakadu-pruim en huidverzachtend zeewier.

De body wash-kit – $ 33,00

Abonnementsprijs: $27

Net als het lichaamsserum zit de body wash ook boordevol exfoliërend limoenextract, maar in dit geval combineert de formule het ingrediënt met een barrière-versterkend extract van zeealgen.

De shampoo-set — $ 34,00

Abonnementsprijs: $27

Deze versterkende shampoo combineert Uni’s krachtspelers (kakadu-pruim, aloë vera en zeewier) met alanine, een aminozuur dat de haarschacht versterkt en beschermt tegen milieuschade.

De conditioner-kit – $ 34,00

Abonnementsprijs: $ 28

Vochtinbrengende olijfolie en versterkende arganine (een aminozuur) komen samen in deze hydraterende conditioner, samen met aloë vera en kakadu-pruim. Het ruikt naar rozemarijn, citroen en cassis, waardoor je (op de minst enge manier) de hele dag aan je lokken probeert te ruiken.

De handwasset – $ 31,00

Abonnementsprijs: $ 25

Geef je overgewassen handen de voeding die ze nodig hebben met deze handzeep, die exfoliërende en hydraterende ingrediënten combineert (limoenkaviaarextract, aloë vera en olijfolie, om specifieker te zijn) om de huid zacht en glad te maken.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.