Advertisement

Uitgelegd: de betekenis van kippenvel, volgens voordelen

Advertisement

JMeestal merk je misschien dat je kippenvel krijgt als reactie op fysieke triggers, zoals uitgaan op een koude dag en geraakt worden door een windvlaag. Maar dat is niet het enige geval waarin u tijdelijk verheven huidbultjes langs uw armen, benen en misschien zelfs de achterkant van uw nek kunt ervaren die gepaard gaat met staand haar en ook wel “rillingen” wordt genoemd. Uw huid kan ook hobbelig worden in emotionele of spirituele reacties. En al deze katalysatoren spelen op het gevoel van kippenvel.

Wetenschappelijk gezien is kippenvel een reactie op iets dat verandert in je fysieke of emotionele omgeving. Geestelijk kun je om verschillende redenen ook kippenvel voelen. En wat de oorzaak ook is, vertrouwd raken met wat je kippenvel is en wat de oorzaak ervan is, kan je helpen een sterkere verbinding tussen lichaam en geest met jezelf tot stand te brengen.

Wat is zelfs kippenvel, wetenschappelijk gezien?

“Kippenvel is een vrij eenvoudig en duidelijk fenomeen, in die zin dat het alleen de activering van spieren is die ervoor zorgt dat onze haren rechtop gaan staan”, zegt neurowetenschapper Alex Korb, PhD, auteur van De opwaartse spiraal. “Kippenvel wordt gecontroleerd door iets dat het sympathische zenuwstelsel wordt genoemd, dat veel van de functies van ons lichaam automatisch bestuurt.” In de volksmond ken je dit misschien als een stressreactie of het vecht-of-vluchtsysteem, voegt Dr. Korb eraan toe.

“Omdat onze emoties, net als angst, deel uitmaken van onze overlevingsmechanismen, kun je kippenvel krijgen als je bang bent.” – neurowetenschapper Alex Korb, PhD

In het voorbeeld waarin je truiloos bent in de kou, merk je misschien dat je lichaam automatisch zijn haar opsteekt, wat het doet in een poging om op te warmen, zegt Dr. Korb. Hetzelfde effect kan echter optreden als reactie op fysieke triggers die een soort emotionele component hebben.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u gewoon op uw gezicht klopt. Als je dit zou proberen (zoals, laten we zeggen, nu), zou je waarschijnlijk het gevoel hebben dat je dit doet, maar je zou geen rillingen krijgen. Als iemand je echter de handen oplegt (of het nu een zachte streling is of een ongewenste aanraking), kun je kippenvel krijgen, zegt Dr. Korb. Dit komt omdat je je er op de een of andere manier door voelt, wat kan leiden tot kippenvel.

Volgens neuropsycholoog Sanam Hafeez, PsyD, kunnen we ook kippenvel krijgen wanneer ons lichaam een ​​plotselinge verandering in emotie ervaart. Dit zou kunnen gebeuren, voegt Dr. Korb eraan toe, vanwege de rol die onze gevoelens spelen bij het activeren van het sympathische zenuwstelsel. “De reden dat we emoties voelen, is om te helpen bij onze overleving”, zegt Dr. Korb. “Als je het te koud krijgt, kan het sympathische zenuwstelsel ervoor zorgen dat je haren overeind gaan staan, maar omdat onze emoties, zoals angst, deel uitmaken van onze overlevingsmechanismen, kun je kippenvel krijgen als je bang bent.”

In wezen gebruiken je hersenen dezelfde paden voor fysieke en emotionele triggers wanneer ze je lichaam vertellen dat het kippenvel moet krijgen. Andere gevoelens, zoals angst, opwinding, opwinding of een adrenalinestoot, kunnen er ook voor zorgen dat je haar recht wordt, zegt Dr. Hafeez.

De spirituele betekenis van kippenvel hebben

Je hebt misschien gemerkt dat je ook koude rillingen krijgt als het niet koud is of als je geen overweldigende emotie voelt. Om dit te helpen verklaren, is er de spirituele betekenis van kippenvel, dat paranormaal medium Megan Michaela Firester (ook bekend als Mystic Michaela) ‘spirituele rillingen’ noemt.

“Mensen kunnen spirituele sensaties ervaren wanneer iets ‘resoneert’, wat betekent dat ze iets horen dat hun kennis van de ziel diep doordringt.” —Megan Michaela Firester, paranormaal medium

“Mensen kunnen spirituele rillingen ervaren wanneer iets ‘resoneert’, wat betekent dat ze iets horen dat hun zielekennis diep doordringt”, zegt Firester. Je kunt kippenvel krijgen als je leest met een paranormaal begaafde, maar je kunt ook kippenvel krijgen tijdens diepgaande gesprekken met vrienden of wanneer je voor het eerst iets diepzinnigs beseft, voegt ze eraan toe.

Bovendien kun je kippenvel krijgen als je contact maakt met je overleden voorouders. “Het is een van de manieren om te weten of je inderdaad informatie doorgeeft van overleden dierbaren”, zegt Firester.

Paranormaal medium en astroloog Rachel Lang voegt eraan toe dat kippenvel er ook op kan wijzen dat je precies bent waar je op dit moment moet zijn. “Ik heb mensen horen zeggen dat het bevestigingshobbels waren”, zegt Lang. “Meestal is het een teken van steun.”

Dus, hoewel dit niet per se een fysiologische reactie van ons overlevingssysteem is, kan het begrijpen van de spirituele betekenis van kippenvel krijgen je helpen om meer op jezelf af te stemmen, waardoor je je minder alleen in het leven voelt. “We zijn hele mensen”, zegt Lang. “We zijn lichaam, ziel en geest. Als we naar de signalen en signalen van ons lichaam kunnen luisteren, kunnen we een gevoel van spiritualiteit verdiepen, wat betekent dat we ons echt niet zo alleen voelen. In plaats daarvan voelen we ons meer ondersteund door de spirituele cursussen van ons leven.

Voor het interpreteren van wat spirituele rillingen in het bijzonder voor jou kunnen betekenen, is echter enige introspectie vereist.

Hoe u kunt bepalen wat kippenvel voor u kan betekenen?

“Ons lichaam heeft al deze verschillende manieren om de stem van onze intuïtie te zijn”, zegt Lang. “We hebben de hele tijd fysieke sensaties, en ze zijn de stem van onze innerlijke leiding.” Het kippenvelmoment is een integraal onderdeel van het bepalen van hun potentiële betekenis. “Het hangt allemaal af van wanneer je voelt ze”, voegt ze eraan toe. Hoe dan ook, Firester heeft enkele tips voor het decoderen van dit bericht:

“Als je koude rillingen krijgt, denk dan meteen aan wat er om je heen gebeurt. Er zijn altijd contextuele aanwijzingen”, zegt Firester. “Als je het niet koud hebt of met iets fysieks in je lichaam wordt geconfronteerd, gaan deze koude rillingen vaak gepaard met diepe emotionele golven. binnenkant.”

Om beter op deze golven te kunnen rijden, stelt Firester voor om te vertragen, zodat je goed kunt letten op wat je probeert te communiceren. “Je lichaam is een kanaal voor deze spirituele boodschap”, voegt ze eraan toe. “Je emoties, fysieke symptomen en algemene gevoelens zijn allemaal belangrijk om te overwegen bij het ervaren van koude rillingen.”

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.