UBeauty Barrier Bioactive Treatment verstevigt de huid met kwallen

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Leuk weetje: onsterfelijke kwallen staan ​​bekend om hun vermogen om volwassen cellen om te zetten in babycellen. Ze staan ​​bekend als de ‘Benjamin-knop van de zee’ en zijn een van de weinige bekende dieren die kunnen regenereren en voor altijd kunnen leven. Best indrukwekkend, toch? Met dat in gedachten ontwikkelde U Beauty-oprichter Tina Craig de nieuwe vochtinbrengende crème van het merk, The Barrier Bioactive Treatment ($ 198), die gebruikmaakt van deze “onsterfelijke” krachten om de ouder wordende huid stevig en gezond te houden.

Immortal Siren, Craig’s bio-ontworpen versie van deze kwal (die in een laboratorium is gemaakt en geen schade toebrengt aan het zeeleven), bevat bioactieve zee-extracten, aminozuren, kelp, algen en inheems DNA dat is upcycled van viskwekerijen. Wanneer deze ingrediënten worden afgegeven aan huidcelreceptoren, richten ze zich op enkele van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. “Ze bevorderen herstel en vernieuwing, bestrijden oxidatieve stress en stimuleren de proliferatie van keratinocyten en fibroblasten en de vorming van nieuw huidweefsel”, zegt Craig.

Op dezelfde manier waarop een onsterfelijke kwal terugkeert naar zijn jeugdige staat wanneer hij zich bedreigd voelt of beschadigd raakt, zegt Craig dat de vochtinbrengende crème de huid helpt zich te gedragen als zijn jongere, sterkere, veerkrachtigere zelf. Ze legt uit dat, omdat de onderkant van je opperhuid de dikte van je huidbarrière beïnvloedt, het stimuleren van de celvernieuwing in het gebied kan helpen de algehele sterkte te herstellen.

“Door voeding te leveren, worden de kwaliteit en snelheid van de omzet beïnvloed, en het resultaat is een barrière met verbeterde integriteit en textuur”, zegt Craig. Dit helpt ook om de productie van collageen en elastine op te voeren, waardoor uw teint glad en stevig blijft.

Het leveringssysteem van de formule is net zo waardevol als zijn sterspeler. Dankzij de Siren Capsule-technologie kunnen actieve stoffen zich richten op specifieke delen van de huid waar hulp het meest nodig is. “In tegenstelling tot de meeste formules die ingrediënten over de hele huid afgeven, breken onze microscopisch kleine Siren Capsules alleen open en geven ze de actieve ingrediënten vrij die we strategisch erin hebben gestopt wanneer ze in contact komen met vrije radicalen, zoals beschadigde huidcellen”, zegt Craig. “Dankzij deze unieke technologie behandelen U Beauty-producten alleen uw beschadigde huidcellen terwijl uw gezonde huidcellen behouden blijven.”
Dit betekent dat u slechts een lage concentratie van de actieve ingrediënten nodig heeft om hun voordelen te benutten, waardoor het risico op irritatie van de formule wordt verminderd en het veilig is voor gebruik op een gevoelige huid.

Ontworpen om een ​​paar keer per week te worden gebruikt, zegt Craig dat de moisturizer de laatste stap in je nachtelijke routine zou moeten zijn. “Je kunt erop rekenen dat je een verjongde babyhuid ziet, zoals ik het graag omschrijf.”

Ondanks al deze verheven beloften, is het vermeldenswaard dat sommige medische professionals het nog steeds moeilijk vinden om de werkelijke voordelen van onsterfelijke kwallen in huidverzorging te bevestigen. De door de raad gecertificeerde dermatoloog Nancy Samolitis, MD, FAAD, oprichter en medisch directeur van Facile Dermatology, staat sceptisch tegenover de werkzaamheid ervan. “Hoewel kwallen coole dingen kunnen doen om hun eigen weefsels te herstellen, is er geen bewijs dat het gebruik ervan in huidverzorging echte voordelen kan bieden”, zegt ze. Ze merkt verder op dat een handvol producten dit ingrediënt de afgelopen tien jaar hebben gebruikt en dat de resultaten breder gedocumenteerd zouden zijn als ze echt geldig waren.

Desalniettemin denken we dat de unieke benadering van het product op het gebied van huidverstevigende technologie het ontdekken waard is. Shop hem hierboven zelf.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.