Tood Beauty is het niet-binaire merk dat we nodig hadden

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten met en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen we je uit om deel te nemen aan het gesprek. Welkom bij de Well+Good-podcast, je gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij jouw frequentie passen. Lees verder

Zelfs als je door het gangpad loopt bij een apotheek, is het overduidelijk dat het genderbinaire getal heel erg iets is: scheermessen voor vrouwen, scheerapparaten voor mannen; body wash voor vrouwen, body wash voor mannen. Bij warenhuizen is er een soortgelijk effect: damesschoenen, herenschoenen; dameskleding, herenkleding. En hoewel make-up niet in een sectie staat die expliciet ‘vrouwen’ heet, komt dat grotendeels omdat het in de reguliere samenleving alleen acceptabel is geweest voor mensen die bij de geboorte een vrouw waren toegewezen om zichzelf uit te drukken met behulp van de producten. Tood Beauty, een non-binair beautymerk, wil daar verandering in brengen.

Het is vermeldenswaard dat genderinclusiviteit in schoonheid geen nieuw concept is. Maar met naar schatting 1,2 miljoen mensen die zich identificeren als niet-binair, is het zeker de moeite waard om de toegang te onderzoeken en te verbreden met als doel een markt te creëren waarin iedereen en elk lichaam gelijk is vertegenwoordigd.

In de meest recente aflevering van De Well+Good Podcast, die een reeks discussies voortzet ter ere van de Women’s History Month in maart, vertelde Shari Siadat, oprichter van Tood Beauty, waarom feminisme en genderinclusiviteit centraal staan ​​in de intenties van het merk. “Het is onze verantwoordelijkheid als mensen om een ​​inclusieve wereld te helpen creëren, waar onze verschillen niet het gevoel krijgen dat we op die reis van vorm moeten veranderen”, zegt Siadat.

Luister hier naar de volledige aflevering.

Siadat verwerpt het wijdverbreide idee dat alleen bepaalde mensen make-up mogen dragen, omdat het gebruik van mascara, blush en lippenstift, zegt ze, puur een ongegeneerde uitdrukking van het zelf is. Dit besef heeft de weg vrijgemaakt voor haar niet-binaire en genderinclusieve schoonheidsmerk, dat cis-, trans- en niet-binaire mensen in zijn marketing gebruikt.

“Scheppersenergie is niet-binair.” —Shari Siadat, oprichter Tood Beauty

Of je het nu opsmeert of licht houdt, make-up is een vorm van creatie – en het proces van creëren kent ook geen geslacht. “Scheppersenergie is niet-binair”, zegt Siadat. “En we zijn allemaal makers, dus we hebben allemaal de tools nodig om onszelf uit te drukken.”

Met dat in gedachten wil Tood alle soorten vrijheid behouden en vieren. Siadat zegt dat het vieren van vrijheid besmettelijk is en wordt bereikt door kritisch te kijken naar wat mensen over zichzelf geloven. “Ik wil gewoon de beperking verwijderen”, zegt Siadat. “Tood gaat meer over het wegnemen van wat aan ons is doorgegeven dan over het doen van iets anders… We willen ervoor zorgen dat iedereen zich betrokken voelt, en we willen niet de patriarchale standaard van top-down hebben. [by] kracht brengen naar en vanin plaats van macht over [people].”

Uiteindelijk hoopt Siadat te leven in een wereld waar het fysieke uiterlijk van mensen geen waarde wordt toegekend buiten de individuele en authentieke expressie. “Er is niets heter dan zo comfortabel en vrij in je vel te zijn”, zegt ze. “Dat is [something] die je niet in een fles kunt kopen…Dat is de meest bevrijdende vorm van schoonheid die er bestaat.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.