Tips voor het nemen van een levensveranderende beslissing zoals een psycholoog

Klinische psycholoog Thea GallagherPsyD, is een klinische assistent-professor aan NYU Langone Health en mede-presentator van de Geest in zicht podcast.

Net als iedereen heb ik veel grote, levensveranderende beslissingen genomen. Ik ben bijvoorbeeld de moeder van drie kinderen – waaronder een tweeling, die ik onlangs heb verwelkomd – en ik ben enkele maanden geleden van baan veranderd, wat een beslissing was waarvoor mijn hele gezin naar een nieuwe staat moest verhuizen. Hoe vastberaden je ook bent, het kan moeilijk zijn om deze grotere keuzes te maken, gezien de implicaties die ze kunnen hebben op je leven (en soms ook op het leven van je geliefden), maar ik heb een patroon bedacht dat voor mij werkt om te maken het proces een beetje makkelijker voor mezelf.

Ten eerste heb ik gemerkt dat het nuttig is om je gewoon te realiseren dat je op een kritiek punt bent gekomen waarop je hebben om een ​​levensveranderende beslissing te nemen. Voor mij zijn er weinig signalen die naar boven kunnen komen die mij erop wijzen dat dit het geval is. Misschien ben ik ontevreden over een bepaald gebied van mijn leven, of is er een kans waar ik maar aan moet blijven denken.

Wat het ook is waar je aan denkt, het is belangrijk om die patronen te observeren die ruimte in beslag nemen en je leiden tot een mogelijke beslissing die je moet nemen. Blijft het onderwerp bij je op zo’n manier naar voren komen dat het moeilijk te schudden is? Als dat zo is, beschouw het dan als een teken dat er misschien meer over moet worden nagedacht en een volgende beslissing moet worden genomen.

Als je jezelf toestaat te overweldigd te raken door alleen de mogelijke negatieve effecten van een bepaalde grote beslissing, kan het je ervan weerhouden risico’s te nemen – en risico’s kunnen lonend zijn.

Ik ben een grote fan van het kijken naar de voor- en nadelen van elke beslissing en probeer zo niet-oordelend mogelijk te zijn over mijn denkproces. Het is gemakkelijk om soms bepaalde beslissingen niet te nemen omdat je verstrikt raakt in de veranderingen en negatieven die ermee gepaard kunnen gaan. Maar het overwegen van de positieve punten is ook cruciaal om te doen. Als je jezelf toestaat te overweldigd te raken door alleen de mogelijke negatieve effecten van een bepaalde grote beslissing, kan het je ervan weerhouden risico’s te nemen – en risico’s kunnen lonend zijn.

Naast introspectie over hoe ik me echt voel en zowel de voor- als de nadelen in overweging nemen, wanneer een bepaalde beslissing mijn familie betreft, praat ik er ook met mijn partner over om zijn mening te krijgen, wat ik op prijs stel. Maar voordat ik dat gesprek voer, zorg ik ervoor dat ik begrijp wat ik wil, zodat ik het kan communiceren en we een zo effectief mogelijk gesprek kunnen voeren.

Soms kunnen we erover praten met een partner of familielid als een kruk gebruiken, waarbij we naar andere mensen kijken om ons de antwoorden te geven; terwijl hun standpunt en feedback belangrijk zijn, is het ook belangrijk om te begrijpen hoe u zich werkelijk voelt en wat u werkelijk wilt. Je moet op je gevoel vertrouwen – binnen redelijke grenzen.

Het is normaal om een ​​mix van goed en bang te voelen over het vooruitzicht om een ​​levensveranderende beslissing te nemen, maar je wilt er uiteindelijk zeker van zijn dat je ten minste 51 procent zeker bent dat je de juiste stap zet. Die zekerheid zal helpen als die momenten van zelftwijfel ooit binnensluipen. Ik herinner mezelf er altijd aan als het gaat om het nemen van een grote beslissing dat het soms gewoon een sprong in het diepe is. Ik weet dat ik de resultaten zou kunnen haten en het kan een tijdje verschrikkelijk zijn, maar dat is oké. De meeste grote beslissingen zijn dingen die we in de toekomst kunnen veranderen – en het is belangrijk om jezelf daar tijdens het proces aan te blijven herinneren.

Zoals verteld aan Korin Miller

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.