Test je mentale snelheid en leer deze te verbeteren

Hoezeer we ook proberen om stilte en traagheid in ons dagelijks leven te cultiveren (hallo, zelfzorg!), de realiteit is dat het leven vaak in een snel tempo beweegt en ons ook de neiging heeft om curveballs te gooien. Wanneer dat gebeurt, komt het vermogen om snel te denken, snelle beslissingen te nemen en on-the-fly met creatieve oplossingen te komen in veel situaties zeker van pas. Dit wordt je mentale snelheid genoemd, wat in wezen je verwerkingssnelheid is.

“Op het meest basale niveau [mental speed] kan worden gedefinieerd als hoe efficiënt we informatie begrijpen om het zinvol te maken, zodat we het kunnen gebruiken”, zegt Caroline LeafPhD, een neurowetenschapper, expert op het gebied van geestelijke gezondheid en geest, en gastheer van de De mentale puinhoop opruimen podcasten. “Mentale snelheid meet ons vermogen om externe stimuli te verwerken en erop te reageren, en om vooruit te gaan door ofwel op die stimuli te reageren of een snelle en geïnformeerde beslissing te nemen op basis van die stimuli.”

Naast goed nadenken, merkt Dr. Leaf op dat de voordelen van een hoge mentale snelheid ook betere plannings- en communicatieve vaardigheden omvatten, het vermogen om nieuwe informatie sneller vast te houden, en het kan je helpen mentaal scherp te blijven naarmate je ouder wordt .

Aan de andere kant zou een lagere mentale snelheid in de toekomst neurodegeneratieve ziekten kunnen signaleren. “Sommige studies hebben ontdekt dat een lagere verwerkingssnelheid mogelijk vroege markers zijn van bepaalde neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Huntington en dementie. Daarom zou het testen van mentale snelheid een goede manier kunnen zijn om uw mogelijke risico’s in de toekomst te begrijpen”, zegt Dr. Leaf.

Als je een consistent patroon hebt opgemerkt van moeite om te volgen of te verwerken wat mensen zeggen tijdens gesprekken, lezingen, video’s, films, enz., zegt Dr. Leaf dat dat een teken is van een langzame mentale snelheid. Ze merkt echter op dat iedereen momenten heeft waarop ze moeite hebben om informatie te verwerken. Het signaleert alleen een langzame mentale snelheid als het een consistent patroon in de tijd is.

Dat gezegd hebbende, benadrukt Dr. Leaf dat een langzamere mentale slaap geen teken is van een gebrek aan intelligentie. “Verwerkingssnelheid is een aspect van het evalueren van iemands cognitief functioneren, naast intellectuele capaciteit, aandacht, communicatie (inclusief taal), concentratie, visueel-ruimtelijke vaardigheden en geheugen”, zegt ze. “Cognitief functioneren en intelligentie gaan niet alleen over mentale snelheid – ze omvatten een complexe verscheidenheid aan factoren.”

Of je mentale snelheid nu snel, langzaam of ergens in het midden is, het goede nieuws is dat mentale snelheid een vaardigheid is die kan worden geoefend en verbeterd. “De geest en de hersenen zijn neuroplastisch, wat betekent dat ze kunnen veranderen”, zegt Dr. Leaf. Hieronder deelt ze drie tips om de mentale snelheid te helpen verbeteren. Maar eerst kun je deze mentale snelheidsquiz van vijf minuten om uw basislijn te leren.

Hoe u uw mentale snelheid kunt verbeteren

1. Oefen diep ademhalen

Voordat je je mentale snelheidsvaardigheden op de proef stelt, kan een diepe ademhaling je helpen je voor te bereiden. Dit is waarom: “Om gezonde beslissingen te nemen, hebben onze hersenen een optimale bloed-, zuurstof- en energiestroom nodig, vooral in de voorkant van de hersenen – de frontale kwab”, zegt Dr. Leaf. “Door diep ademhalen of mediteren kan de constante stroom van zuurstof naar ons hoofd worden gehandhaafd en ons helpen om in een sneller tempo helderder te denken.”

2. Leer van fouten uit het verleden

In plaats van je fouten uit het verleden als “slecht” te bestempelen (vooral fouten die gemaakt zijn bij het nemen van snelle beslissingen), raadt Dr. Leaf aan te proberen het waarom achter de fouten te begrijpen om ervan te leren. “Wanneer we dit doen, slaan onze hersenen die informatie op voor toekomstig gebruik, wat ons kan helpen verschillende alternatieven te verwerken en vervolgens in een sneller tempo tussen die alternatieven te kiezen”, legt ze uit.

3. Maak gebruik van je niet-bewuste geest

Dr. Leaf zegt dat onze niet-bewuste geest (ook wel de onderbewuste of onbewuste geest genoemd) sneller werkt dan onze bewuste geest. Dus het trainen van je bewuste geest om sneller verbinding te maken met je niet-bewuste geest kan helpen om de mentale snelheid te verbeteren.

Het niet-bewuste “zet veel acties, zintuigen en stimuli bij elkaar om een ​​bewuste gedachte te vormen”, zegt Dr. Leaf, vergelijkbaar met de manier waarop cartoonanimatie snel veel licht verschillende illustraties samenvoegt om één vloeiende actie te vormen. “We kunnen leren hoe we de individuele denkkaders, de individuele ‘illustraties’, kunnen evalueren door onze stroom van bewustzijn in het moment zelf te reguleren. Dit betekent dat we moeten leren afstemmen op die individuele ‘beelden’ die de ‘actie’ vormen die we zien.’”

Om dit te doen, raadt ze het gebruik van een proces aan genaamd Neurocycle, dat ze in haar boek bespreekt Je mentale puinhoop opruimen en neurocyclus app. Ga als volgt te werk: nadat u informatie uit een tekst- of video- of audiofragment hebt geconsumeerd, reflecteert u op de informatie die u hebt geleerd (bijv. Wie, wat, wanneer, waar, waarom en hoe) en schrijft u de informatie op om je denken te ordenen. Herlees, bekijk of beluister de inhoud vervolgens opnieuw en vergelijk deze met uw aantekeningen om een ​​idee te krijgen hoeveel informatie u hebt verwerkt. Van daaruit beveelt Dr. Leaf aan om de informatie opnieuw aan jezelf te leren om het nieuwe gedachtennetwerk te helpen verstevigen. Herhaal indien nodig.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.