Advertisement

Step Aerobic cursussen zijn terug! Goed + Goed

Advertisement

Ontdek je jeugd: Ben je ooit met je ouders enthousiast naar mini-platforms geklommen met de tv voor hun neus en een VHS-koffer op tafel? Misschien maakten veters en voetwarmers deel uit van de vergelijking.

Ja, het is een geliefde (en misschien grappige) herinnering voor mensen over de hele wereld.

De reden? De aerobicsstap, de bewegingstechniek die eind jaren tachtig en begin jaren negentig stormen deed ontstaan ​​en mensen dichtbij en ver, in studio’s en thuis, samenbracht. En nu, zo’n 30 jaar later, bloeit de klassieke cardio-vorm opnieuw op.

De heropleving van step-aerobics

Wat betekent het dat zoveel ouders graag prediken? Alles wat circuleert, komt rond. Dit geldt ook voor step-aerobics.

“Op sommige gebieden is het nooit uit de mode geraakt”, zegt Fit Outside the Box-docent Karla Luster. Woonachtig in Richmond, Virginia, zijn de lessen populair gebleven. “Dus ik denk dat elke keer dat mensen hun eigen smaak toevoegen, het ‘oude’ weer nieuw wordt.”

Het is deze nadruk op het creëren van het oude nieuwe dat resoneert met Judson MacDonald, CPT, Learning and Development Specialist voor Les Mills. ‘Dit is niet langer de opleiding van tante Viv,’ roept hij uit.

Gene Miller begon eind jaren tachtig in Atlanta te trainen met step-aerobics, nadat haar arts je had aangeraden een kooi op en neer te bewegen om een ​​knieblessure te herstellen. In de decennia daarna is de opleiding geëvolueerd. Toen BODYSTEP van Les Mills werd uitgebracht in Auckland, Nieuw-Zeeland, bevatte het op onderzoek gebaseerde bewegingspatronen (die elke paar maanden blijven veranderen). Bovendien is moderne aerobe aerobics – zoals veel huidige boutique-workouts – oneindig aanpasbaar, waardoor het toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en niveaus.

“Betrokkenheid door keuzes is een belangrijk ingrediënt om elk type fitness in beweging te houden terwijl je plezier hebt”, zegt MacDonald. “Je kunt met vrienden gaan en verschillende niveaus met elkaar doen terwijl je samen van dezelfde ervaring geniet.”

Dit vermogen om samen te bewegen, en de gemeenschap die de training omringt, maakt deel uit van wat de trend drijft. “Ik denk zeker dat de pandemie heeft geholpen – mensen hadden nieuwe manieren nodig om thuis fit en gefocust te blijven”, zegt Luster. “Je hebt geen tijd om je te vervelen tijdens het persen.”

En mensen snakken naar sociale oefening, zegt MacDonald. “We vinden motivatie wanneer we met anderen verhuizen en deze ervaring samen delen.”

De voordelen van step-aerobics

Step aerobics is een van de meest klassieke vormen van functionele training. “Het bootst de dagelijkse routine na van lopen, traplopen, uit een auto stappen en honden op het trottoir uit de weg gaan”, zegt MacDonald. “Wanneer we deze dagelijkse functionele bewegingen in het ritme van de muziek en één stap plaatsen, creëren we een leuke, effectieve en nederige, durf ik het te zeggen, workout waar iedereen baat bij heeft.”

De meeste lessen richten zich specifiek op het onderlichaam. “Het versterkt onze billen, quadriceps en beenspieren”, zegt MacDonald. Les Mills BODYSTEP zet bijvoorbeeld ritmische passen en versterkende bewegingen als langs en squats in optimistische muziek.

MacDonald wijst erop dat step-aerobics ook de coördinatie en stabiliteit van gewrichten kan verbeteren, vooral voor beginners. Maar verwar het niet: de aerobe stap is geen eenvoudige training voor minder actieven. “Iedereen die behendigheid traint, in een stoel zit, op de derde verdieping van een flatgebouw woont, een huisdier uitlaat of op één been balanceert, zal baat hebben bij dit soort training”, zegt MacDonald.

Hoe waar dit ook is, Luster geeft toe dat step-aerobics vaak populairder zijn bij vrouwen. “Het is nu alle leeftijden – zelfs old-school aerobics is aantrekkelijk voor vrouwen van 20 tot 65 jaar en ouder”, zegt ze.

Thuis aerobics oefenen

Hoe aantrekkelijk en bevredigend aerobicslessen ook zijn, niet iedereen is klaar, in staat of bereid om naar een studio te gaan. Gelukkig gedijt step-aerobics thuis goed.

“Alles wat je nodig hebt is een trapladder – ik noem het een stepper”, zegt Luster. “De beste manier om veilig te stappen is op vloerbedekking, met sneakers en het liefst een schokabsorberende bank.” Beveelt het oude Reebok-deck of het Les Mills SMARTSTEP-systeem aan, dat takels heeft die lijnen vergrendelen en richten voor plaatsing van de voet.

Als je eenmaal je bank hebt, zegt Luster dat de liften (die de stap moeilijker kunnen maken, dankzij het extra tillen) optioneel zijn.

Om met de stap te beginnen, raadt MacDonald u aan om eerst vertrouwd te raken met de trainingsbewegingen. “Op het basisniveau kun je beginnen met een keukenmat of mat om je voeten op het ritme van de muziek te laten bewegen”, zegt hij. “Neem bijvoorbeeld de basisstap (omhoog, omhoog, omlaag, omlaag) – je kunt oefenen met lopen op de mat en dit achter de mat doen. Het creëert een visie zodat je hersenen leren zeggen: “Ja! Ik ben onverschrokken en ik zal niet struikelen!'”.

Zodra u zich op uw gemak voelt met de bocht, zet u uw stepper aan het werk. Je kunt een onbeperkt aantal step-ups posten op YouTube (inclusief Luster’s), Instagram of online programma’s zoals Le Sweat TV van Charlee Atkins of LES MILLS +.

Maar laat dit uw waarschuwing zijn: als u eenmaal begint met drukken, wilt u waarschijnlijk nooit meer stoppen. “Als je eenmaal een oefening hebt gevonden waar je van houdt, zul je hem nooit vinden zou moeten “Oefen één dag in je leven”, zegt Luster. “Het gevolg is dat je de oefening vindt waar je absoluut van houdt of waar je in ieder geval naar uitkijkt.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Abonneer je op Well +onze online wellness-community en ontgrendel je beloningen meteen.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.