Spanningstips voor zijplankhals| Goed+Goed

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben. Volg wekelijks voor nieuwe manieren om het samen met ons uit te zweten. Alles zien

Zijplanken zijn er een van die ervan houden of er een hekel aan hebben tijdens trainingsbewegingen – er is geen middenweg. Als je in het laatste kamp valt, werkt Alex Lyons, maker en oprichter van The Workup, eraan om je houding te veranderen.

“Iets met mentaal, als je ‘zijplank’ zegt, bevriest iedereen gewoon”, zegt ze. “En echt, dit is een zeer ondersteunende positie.” Zeker vergeleken met een volle plank, merkt ze op. Maar als je de zijplanken hebt vermeden vanwege nekspanning, kan deze eenvoudige, waarom-ik-niet-denk-aan-die aanpassing van Lyons misschien helpen. “Als je nek je stoort, kijk dan gewoon naar de grond. We gaan helpen om wat van die spanning te verlichten”, zegt ze.

De tip komt uit de laatste aflevering van Trainer van de Maand Club, met een arm- en rugtraining. Maar, zoals Lyons zegt, “kernstabiliteit is de naam van het spel” (per slot van rekening je rug) is deel van je kern. Dus ze wil dat je je echt concentreert op het betrekken van je kern tijdens de bewegingen. “Hoe meer energie je in het midden creĆ«ert, hoe meer focus je hebt op deze houdingsspieren”, zegt ze. En hoe sterker uw bewegingen zullen zijn. En natuurlijk gooit ze wat zijplanken in om je kern ook te versterken.

De hele training duurt 15 minuten en de enige uitrusting die je nodig hebt, is een paar lichte gewichten. Geen gewichten? Probeer een van deze slimme vervangers die je waarschijnlijk in huis hebt liggen. Het zal “pittig” aanvoelen (zoals Lyons graag zegt) terwijl je erin zit, maar als het voorbij is, voel je je sterker in je bovenlichaam en je kern.

Klaar om te zweten? Druk op play bij de training hierboven.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.