Soorten kussenvullingen en hoe vaak ze moeten worden vervangen

WToen ik ‘volwassen’ werd, was ik relatief bereid om de hele tijd moe te zijn en op onverklaarbare wijze super om sokken als cadeau te krijgen – maar ik was niet klaar voor hoe duur het is om een ​​huis in te richten. Kussens waren bijzonder schokkend, dus jarenlang sliep ik op afdankertjes van familie (je kunt de gele ouderdomsvlekken negeren als je een kussensloop omdoet!) of supergoedkope kussens. Maar kussens zijn een van die dingen waarvan je denkt dat ze niet veel uitmaken… totdat je een echt geweldige gebruikt en je realiseert wat je hebt gemist. Nu vechten mijn vriend en ik om het Purple Harmony-kussen ($ 179) op ons bed, net als W+G handelsschrijver Francesca Krempa en haar vriend. (Ja, het kussen is zo goed.) Maar zelfs dure kussens gaan niet voor altijd mee, en afhankelijk van de kussens die hun houdbaarheid (bedleven?) .

“Over het algemeen gaan de meeste kussens één tot twee jaar mee, hoewel dit zeker van een paar verschillende factoren afhangt”, zegt Michelle Bowler, hoofd merchandising bij Allswell. “Er is een scala aan vulopties beschikbaar voor kussens. Niemand is de beste – ze hebben allemaal voor- en nadelen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren”, zegt slaapexpert Michael Breus, PhD, Purple’s Chief Sleep Advisor. Dus hoe lang gaan kussens mee? Ik vroeg Bowler en Dr. Breus om de meest voorkomende soorten kussenvullingen op te splitsen, en hoe vaak ze hieronder moeten worden vervangen.

Veel voorkomende soorten kussenvullingen

Traagschuim

“Samengesteld uit flexibel polyurethaanschuim, zijn traagschuimkussens duurzaam en super kneedbaar, waardoor het een geweldig kussen is voor een verscheidenheid aan mensen”, zegt Bowler. “Er is het traditionele kussen van traagschuim en versnipperd traagschuim dat geweldig is voor verstelbare ondersteuning.” Met andere woorden, kussens van traagschuim vormen de contouren van uw hoofd, nek en schouders door te reageren op uw gewicht en lichaamswarmte, zegt dr. Breus. Hij merkt op dat traagschuim warmte vasthoudt, wat kan leiden tot ongemak en zweten, maar hoogwaardige kussens van traagschuim hebben vaak ingebouwde ventilatie om dit te compenseren.

Omlaag

“Deze kussens zijn licht en zacht – als je van een zachte plek houdt om je hoofd ‘s nachts te laten rusten, wil je misschien een donzen kussen”, zegt Dr. Breus. Hij voegt eraan toe dat veel mensen zich zorgen maken over allergieën of gevoeligheid voor dons, en hoewel er mensen zijn met ernstige allergieën, komt het vaak neer op dons van mindere kwaliteit dat niet goed is schoongemaakt. “Het vuil dat op het dons achterblijft, in plaats van de dierlijke vezels zelf, kan allergie en ongemak veroorzaken”, legt hij uit. “Je kunt op zoek gaan naar hypoallergeen dons, vaak “hypodown” genoemd, een grondig gereinigde mix van puur dons en een natuurlijke stof genaamd syriaca, die de allergievrije eigenschappen van het dons helpt versterken en de levensduur van het kussen verlengt. “

Op dit moment worden donskussens meestal gemaakt van ganzen- of eendenvezels; gans is meestal zachter en duurder dan eend. De kussens zijn gemaakt met verschillende combinaties van dons, veren en andere vullingen, en zelfs als een kussen “puur dons” of “helemaal dons” zegt, kan het nog steeds veren en andere vulling bevatten, waarschuwt Dr. Breus. “Donskussens van goede kwaliteit zijn duur, maar de moeite waard als dit het type kussen is dat u verkiest”, zegt hij.

Beneden alternatief

“Gemaakt van synthetische polyester microvezels, alternatieve donsvulling is hypoallergeen en goedkoper dan je gemiddelde donzen kussen”, zegt Bowler. Dr. Breus merkt echter op dat ze vaker moeten worden vervangen dan donzen kussens.

Polyester vulling

“Polyestervulkussens zijn een relatief goedkope kussenkeuze in vergelijking met andere kussentypes”, zegt Dr. Breus. “Ze zijn meestal medium tot zacht, hoewel minder zacht dan dons. Ze zullen na verloop van tijd afvlakken en moeten vaker worden vervangen dan andere soorten kussens.” Bowler voegt eraan toe dat deze populaire kussenvulling wasmachinevriendelijk is.

Wol

Volgens Dr. Breus zijn wollen kussens van nature hypoallergeen en bestand tegen schimmel en huisstofmijt. Ze kunnen ook helpen bij het reguleren van je temperatuur terwijl je slaapt, omdat ze vocht van je hoofd en nek afvoeren. Deze kussens zijn meestal behoorlijk stevig, maar ze zijn een van de duurzamere vullingen. “Als je de voordelen van wol wilt zonder alle stevigheid, zoek dan naar alpacawol in plaats van kasjmiervezels”, adviseert hij.

Katoen

Dit is een van de meest verkrijgbare (en meest gebruikte) soorten kussenvullingen, zegt Bowler. “In veel opzichten vergelijkbaar met wol, zijn katoenen kussens van nature hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt en schimmel”, zegt Dr. Breus, eraan toevoegend dat ze een slimme keuze zijn voor mensen met allergieën en chemische gevoeligheden.

Latex

“Latex-kussens zijn meestal steviger dan dons, maar nog steeds erg comfortabel”, zegt Dr. Breus. “Deze kussens behouden hun vorm. Dit is niet het soort kussen dat je in de gewenste positie drukt.” Hij merkt op dat deze kussens, die van rubber zijn, vaak bedoeld zijn om hoofd en nek extra te ondersteunen of bewegingsbeperking tijdens de slaap te geven. Ze zijn ook bestand tegen schimmels en huisstofmijt.

Hoe vaak moet je je kussen vervangen?

“Als algemene richtlijn vertel ik mensen dat als het een kussen op basis van schuim is, je het om de drie jaar moet vervangen”, zegt Dr. Breus. “Als het iets anders is, elke 18 maanden of zo. En als je meer dan drie ochtenden per week wakker wordt met een stijve nek, is het tijd om je kussen te vervangen.”

Andere tekenen dat het tijd is voor een nieuw kussen zijn: stijfheid in je bovenrug of krampen, het kussen ziet eruit als een zadeltas als je het over je arm hangt, of als het begint te stinken. “Omdat je kussen iets is waar je gezicht ‘s nachts mee in contact komt, aarzel niet om het te vervangen als het allesbehalve schoon aanvoelt”, zegt Bowler.

Hoe u de levensduur van uw kussen kunt verlengen?

U kunt helpen uw kussen fris te houden door een kussenbeschermer te gebruiken of een kussen te kiezen met een afneembare en wasbare hoes. Bowler beveelt een antimicrobiële hoes aan, zoals het omkeerbare kussen van Allswell ($ 48), dat ook door de redacteur is goedgekeurd. “Let op de wasinstructies en zorg ervoor dat je voor je kussen zorgt zoals aanbevolen. Niet alle materialen zijn wasbaar in de machine en het is belangrijk om het op de juiste manier te wassen”, zegt Bowler. Ze voegt eraan toe dat je je kussen zelfs af en toe kunt stofzuigen om stof te verwijderen. “Het is een gemakkelijke manier om je kussen er goed uit te laten zien en aan te voelen”, voegt ze eraan toe.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.