Sensuele verhalen kunnen je helpen je innerlijke provocateur aan te boren

Picture this: Je bent in je slaapkamer. De lichten zijn laag, de kamer is gehuld in een sensueel aroma (bedankt kaarsen), en je bent net in iets zijdeachtigs en comfortabels geglipt. Is dit de openingsscène van een roman? Kan zijn. Zou dit je eigen persoonlijke en intieme Valentijnsdagavond of pre-game kunnen zijn? Zeker weten.

Alleen of samen, Valentijnsdag is een feestdag om te genieten van zelfliefde (en zelfgenoegen). Dus als je manieren zoekt om het vuur hoger te leggen en op jezelf af te stemmen, is het misschien tijd om je innerlijke provocateur te verkennen.

Kortom, dat betekent ruimte maken voor je seksuele nieuwsgierigheid en je honger naar plezier – een doel dat Gina Gutierrez, mede-oprichter en chief creative van Dipsea, de zelfbenoemde ‘meest sexy verhalen-app ooit’, achter kan staan. “Ken je dat bruisende, ontspannen gevoel dat je krijgt nadat je plezier hebt gevoeld? Het is niet zo anders dan het einde van een yogales”, zegt ze. “In onze door productiviteit geobsedeerde wereld is het zo belangrijk om te vertragen, opnieuw contact te maken met je lichaam en jezelf op te lichten.”

“Ken je dat bruisende, ontspannen gevoel dat je krijgt na het voelen van plezier? Het is niet zo anders dan aan het einde van een yogales.”

Dipsea biedt de ideale manier om je innerlijke provocateur aan te spreken: audioverhalen waarmee je je fantasieën kunt uitspelen (zie het als je favoriete podcast… alleen in app-vorm, en veel steamer). Volgens Gutierrez zijn de voordelen van het luisteren naar erotica talrijk: het helpt je om uit je hoofd te komen en je te concentreren op je beurt, je een veilige ruimte te geven om je verlangens uit te spelen, ideeën te cultiveren voor rollenspel of nieuwe kinks, en zelfs een betere communicator worden.

Al het bovenstaande is de reden waarom Gutierrez gelooft dat het nastreven van plezier boven alles gezond is en niet beschamend. “Plezier is belangrijk”, zegt ze. “Let op waar plezier zich voordoet: wanneer je liefdevol wordt aangeraakt… wanneer je buiten vers gemaaid gras ruikt, wanneer je verbale lof krijgt van een collega. Noteer het over jezelf en vraag er meer voor.”

Of je nu nieuw bent in (of verlegen bent) om in deze praktijk te duiken of ben je al een enthousiaste voorstanderDoor de ingrediënten van je eigen pleziertaart samen te stellen, kun je een hoger niveau van empowerment en keuzevrijheid ontketenen. Beschouw Valentijnsdag als de perfecte uitnodiging om de tips van Gutierrez te gebruiken om precies dat te doen.

Leer hieronder drie manieren om je innerlijke provocateur aan te spreken op Valentijnsdag (hint: sensuele verhalen kunnen helpen).

1. Praat tegen jezelf alsof je tegen een vertrouwde minnaar praat

Investeer eerst in een intiem gesprek met jezelf. Praat tegen jezelf hoe je zou doen tegen een partner met wie je een nieuwe relatie hebt: opgewonden, levendig, nieuwsgierig en open. Heb je moeite om er in te komen? “Bel een vriend die echt je hype-girl is en vraag om een ​​peptalk totdat je allebei zo hard lacht dat je je geweldig voelt”, raadt Gutierrez aan.

En onthoud: PJe eigen plezier opwaarderen is een proces, en een proces waarbij je moet afstappen van het mannelijke, heteronormatieve verhalen die lange tijd de culturele norm zijn geweest. Om te helpen, try luister naar de sensuele verhalen van Dipsea om in de stemming te komen. “Dipsea stelt honderdduizenden mensen in staat te beseffen dat hun verlangens, wensen, grenzen, angsten en wensen volkomen normaal zijn”, zegt Gutierrez. “En wanneer we dat beginnen te beseffen, begint schaamte te verdwijnen en wordt keuzevrijheid veel meer mogelijk.”

2. Aard jezelf in je lichaam

Ga vervolgens uit je hoofd – en in je lichaam. “Of dat nu dansen is, of zelfmassage, of stretchen, of masturberen, herinner jezelf eraan in wat voor een prachtig vaartuig je kunt leven”, zegt Gutierrez.

Als onderdeel hiervan, draag wat je comfortabel maakt – of dat nu lingerie, loungewear of helemaal niets is – en doe precies datgene waar je blij van wordt. “Luister naar jezelf: heb je zin in een gezellig avondje binnen? Respecteer dat. Heb je al ja gezegd tegen een plan waar je niet zo enthousiast over bent? Onderhandel het opnieuw. Wil je je tot in de puntjes aankleden en voel je je meest sexy zelf? Bezit je eigen kracht deze Valentijnsdag, “zegt Gutierrez.

3. Trakteer uzelf op een fantasie

Het laatste deel van de vergelijking is fantasie – en dit is waar het tijd is om creatief te worden. “Selecteer je fantasie als een goede wijn waar je kieskeurig over kunt zijn”, adviseert Gutierrez. “Jason Momoa? Check. Op een bergtop? Nee, te koud. Oké, op een strand? Perfect.” En als je een beetje inspiratie nodig hebt, heeft Dipsea alle startpunten die je maar kunt bedenken om je eigen innerlijke verhaal te vertellen om te delen met een partner of om solo te genieten.

En wat dat betreft ben jij de hoofdpersoon in je levensverhaal, en dus het meest vitale deel van je eigen sensualiteit. “Alles wat je nodig hebt, ben jij”, zegt Gutierrez. “Stop met wachten tot iemand anders je beter kent dan je jezelf kent.” Ja, je innerlijke provocateur zat er al die tijd in.

Kunst: goed + goed creatief

Leave a Reply

Your email address will not be published.