Scarlett Johansson lanceert de eerste huidverzorgingslijn| Goed+Goed

WAls ik mensen vertel dat ik Scarlett Johansson ga interviewen over haar nieuwe huidverzorgingslijn, The Outset, is niemand er huiverig voor. Mijn massagetherapeut, die dol is op stripfilms, is vrolijk over de Black Widow van dit alles; vrouwen zijn verrassend genoeg nieuwsgierig om te weten of ze vriendelijk is. Mijn man, die zijn woorden verstandig kiest, merkt alleen op dat ze “een hele mooie dame” is en “een hele mooie stem” heeft. En op een typische manier applaudisseerden of veroordeelden online commentatoren Johansson omdat hij een andere beroemde persoon was die een productlijn lanceerde.

Na een paar ogenblikken op een glitchy mobiele verbinding, komt die beroemde hese stem aan de lijn. We groeten elkaar en ik denk dat het het beste is om eerst de lastige dingen uit de weg te ruimen. “Dus,” zeg ik, “op internet zie je mensen zeggen: ‘O, weer een huidverzorgingslijn voor beroemdheden.’ Wat heeft je doen besluiten de stap te zetten?”

Ik bedoel het niet als een gotcha-vraag, maar als een oprechte. Want hier is het ding: een merk creëren is moeilijk. Het is één ding om je afbeelding in licentie te geven en op een lanceringsfeestje te verschijnen en een cheque te innen; het is iets anders om jarenlang geobsedeerd te zijn door de honderden details die nodig zijn om visuals, stem, verpakking, formulering, alles te creëren. Het zou voor Johansson een stuk lichter zijn geweest om naast haar acteercarrière een merkambassadeur te blijven.

Dat weet ze. Mensen stelden voor haar naam in licentie te geven – vaak, zegt ze. “Ik denk dat het makkelijker zou zijn geweest”, geeft ze toe. “Maar ik wilde zelf iets ontdekken en doen. Ik wist dat het moeilijk maar lonend zou zijn. Ik zou echt in staat zijn om in een nieuwe branche te leren en iets te creëren dat authentiek was.”

En hier is een waarheid over authenticiteit: Scarlett Johansson hoeft geen huidverzorgingslijn te doen voor roem of fortuin of gewoon iets om te doen. Ze is nu al de best betaalde actrice ter wereld. Ze is ook een moeder, en als je kinderen hebt, waak je fel over je tijd. Als jij haar was, zou je dan niet alleen doen wat je wilde doen – zoals je het wilde doen?

Dat is precies haar plan. “Na meer dan tien jaar met verschillende merken te hebben gewerkt, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik niet het schoonheidsideaal van iemand anders wilde vertegenwoordigen”, zegt ze. In eerdere schoonheidscampagnes voor Dolce & Gabbana en L’Oréal, is Johansson conventioneel glamoureus: volumineus haar, cat-eye liner, karmozijnrode lippen, corsetterie. Ze ziet er natuurlijk prachtig uit, maar voor The Outset koos Johansson voor een andere aanpak.

De branding is minimalistisch, met Karl Blossfeldt-achtige foto’s van planten en modellen van verschillende geslachten, rassen en leeftijden; verfrissend, een kijker kan hun poriën en andere normale kenmerken van de menselijke huid zien. Johansson zelf lijkt een schoon gezicht, eenvoudig maar elegant gekleed, met een zelfverzekerde blik.

“Ik heb veel verschillende paden bewandeld”, zegt ze, “en ik bleef maar terugkomen op de huid.”

Maar waarom geen make-up, haar of geur? “Ik heb mijn eigen reis met de huid gehad”, zegt ze, verwijzend naar acne tijdens haar tienerjaren. “Ik heb elke peeling, scrub en receptcrème geprobeerd – al die dingen”, zegt ze. “Het duurde even voordat ik begreep dat ik alle goede dingen van mijn huid aan het strippen was [while] proberen mijn gezicht ‘schoon’ te maken of mijn acne te laten verdwijnen. Toen ik terugging naar de basis – reinigen, primen, hydrateren – werd mijn huid gekalmeerd.”

Het idee voor The Outset kwam van het kijken naar haar eigen badkamerblad, overspoeld met producten. “Er is zoveel lawaai in de ruimte en ik dacht dat er een mogelijkheid zou zijn voor vermindering”, zegt Johansson. Het resultaat is een kleine verzameling essentials: een reiniger, serum, moisturizer, nachtcrème en oogcrème.

Het ‘less is more’-ethos van het merk vertaalt zich in rigoureuze formuleringen die 2.700 ingrediënten van twijfelachtige veiligheid uitsluiten; het is ook geurvrij, veganistisch, glutenvrij, op allergie getest, Leaping Bunny gecertificeerd, niet-comedogeen en vrij van notenallergenen. Het hero-ingrediënt, het Hyaluroset-complex, is een plantaardig alternatief voor hyaluronzuur. “Veel van de producten die ik gebruikte hadden hyaluronzuur, wat geweldig was voor mijn huid, maar het was als: ‘Hoe kunnen we daar een botanisch alternatief voor maken?'”

Johansson gaf de voorkeur aan plantaardige formules vanwege hun werkzaamheid, maar ook om de petrochemicaliën die zo vaak voorkomen in huidverzorging te vermijden. “Als je begint te kijken naar” [traditional] formules, het is als, ‘Oh. Ik smeer petroleum op mijn gezicht.’ Als je dat eenmaal weet, is het moeilijk om het niet meer te weten. Daar wil ik niet meer van hebben.”

Het gesprek komt op duurzaamheid. Ik geef toe dat ik een klimaatfreakout ben (doe alsjeblieft mee!), en we praten over verspilling binnen de schoonheidsindustrie. “Het uitpakken is te gek”, zegt ze, verwijzend naar het uitpakken van video’s op sociale media. “Naarmate ik ouder werd en kinderen kreeg, ben ik me meer bewust van zaken als verpakkingen.”

De verpakking van de Outset is gemaakt van post-consumer gerecycled materiaal, dat allemaal recyclebaar is; het papier wordt gemaakt in door wind aangedreven, CO2-neutrale faciliteiten. Navulbare producten zijn onderweg en het merk is 1% For the Planet-lid. “Natuurlijk weten we dat er altijd ruimte is voor verbetering, maar we evalueren voortdurend de verpakking en de toeleveringsketen”, zegt ze. “Duurzaamheid in het achterhoofd houden is topprioriteit.”

En dan zit onze tijd er bijna op. Het is altijd lastig, dat hele interview met acteurs, want het is hun taak om te acteren. Maar tijdens ons korte telefoongesprek is het duidelijk dat Johansson hier voor de lange termijn in zit – en dat The Outset persoonlijk voor haar is. “Ik heb veel verschillende paden bewandeld”, zegt ze, “en ik bleef maar terugkomen op de huid.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.