Samen een climax bereiken als je partner altijd als eerste klaar is?

Bij Good@Sex staat uw plezier voorop, en elke vraag is een goede. Of je nu nieuwsgierig bent naar een verschuiving in libido, informatie wilt over een bepaalde relatiedynamiek, geïnteresseerd bent in het verkennen van een onbenutte weg van je seksualiteit, of iets anders, Rebecca Alvarez Story, seksuoloog, oprichter van Bloomi en Well+Good Changemaker— heeft een antwoord te bieden.

Vraag

Ik ben een vrouw met een vagina en mijn partner is een man met een penis. We zijn heel gelukkig samen en passen op zoveel manieren bij elkaar, maar tijdens de seks lijkt hij klaar te komen voordat ik zelfs maar kan zie je wel de finishlijn. Wat kunnen we doen om onze intieme sessies zo te verlengen dat we allebei een climax bereiken? En is het voor ons mogelijk om samen naar een climax toe te werken?

Antwoord

Veel mensen delen dat ze zouden willen dat hun sekssessies langer duurden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat mensen met een vulva 15 minuten nodig hebben om volledig opgewonden te zijn, terwijl de gemiddelde sessie vijf minuten duurt. Het goede nieuws is dat er zijn veel van manieren om bevredigende seksuele ervaringen te creëren in zowel korte als langere sessies.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat faalangst echt bestaat. Als u of uw partner zich zorgen maakt over het niet blijvend zijn of niet in staat zijn om de andere persoon te plezieren, kan dit de seksuele angst vergroten en een negatieve invloed hebben op uw vermogen om seksueel te presteren. Stress over het overleven van je partner kan ertoe leiden dat je moeilijk opgewonden blijft of van het moment geniet.

Of u nu of uw partner bent die prestatieproblemen ervaart, het is belangrijk om te communiceren en open te staan ​​voor het verkennen van verschillende manieren om vertrouwen in elkaar op te bouwen. Hier zijn zeven tips om te overwegen om jullie allebei even goed te voelen en te leren samen een climax te bereiken (of te heroverwegen wat samen eindigen voor jullie betekent).

1. Stel doelen voor plezier

Jij en je partner hebben allebei het recht om ongelooflijk aangename, consensuele orgasmes te ervaren. Als je weet dat je graag een orgasme wilt tijdens seks, is het oké om dit als een genotsverwachting met je partner te stellen. Concentreer je er ook op dat jullie allebei de periode afmaken voordat je je erop concentreert om dit tegelijkertijd te doen.

Als hij bijvoorbeeld de volgende keer snel een orgasme krijgt, moedig hem dan aan om zijn hand of mond te gebruiken om u te helpen een clitorisorgasme te bereiken. Begeleid hem totdat hij een heel goed idee heeft van hoe je graag een orgasme krijgt. Het kan vrij eenvoudig en bevrijdend zijn om een ​​cadans te creëren waarbij de ene partner klaar is, jullie allebei even de tijd nemen om van dat orgasme te genieten, en dan de focus verleggen naar de andere partner. Je kunt uiteindelijk van meerdere orgasmes genieten als je eraan gewend raakt om heen en weer te gaan.

2. Speel met seksuele energie

Een manier om technieken te ontsluiten voor langdurige seksuele ervaringen is voor jullie beiden om te begrijpen hoe je seksuele energie kunt beheersen. Het helpt om aan je opwinding te denken op een schaal van één tot 10. Je seksuele energie is dat warme, tintelende gevoel dat zich in je lichaam opbouwt als je opgewonden raakt.

Jullie kunnen allemaal uithoudingsvermogen opbouwen door te leren om op een gematigd niveau van opwinding te blijven in plaats van meteen naar maximaal plezier te gaan. Deel tijdens de seks met elkaar welk “nummer” je voelt. Een van uw eerste doelen is om vast te stellen wanneer u zich in een zeven of gemiddeld bereik bevindt. Dit is de goede plek waar je seksueel uithoudingsvermogen kunt opbouwen, en met oefening, blijf je langer in die zone.

3. Introduceer een opwindingsserum

Uw onvermogen om een ​​climax te bereiken hoeft niet noodzakelijkerwijs gerelateerd te zijn aan uw partner. Het kan zijn dat je hulp nodig hebt bij het opgewonden raken of blijven tijdens je sessie. Opwinding is wanneer bloed naar uw geslachtsdelen circuleert, waardoor de clitoris rechtop gaat staan ​​en uw vaginale wanden vocht of nattigheid afgeven.

Soms heb je misschien een libido-boost nodig om je natuurlijke bloedstroom op gang te krijgen of om de sensaties te verhogen en dat is waar een intiem serum om de hoek komt kijken. Intieme serums, zoals het Bloomi Arousal Serum, zijn geformuleerd om te werken met uw lichaam en bootsen de natuurlijke smering na die het produceert. Ze kunnen helpen seksuele angst te verminderen en seks aangenamer te maken.

4. Verwen je zintuigen

Een manier om uit je hoofd te komen over de lengte van de sessie en of je al dan niet een orgasme krijgt, is door in het huidige moment te zijn en je op je zintuigen te concentreren. Introduceer sensuele elementen in je sessies en focus op hoe ze aanvoelen. Dingen zoals zijden lakens, een geurkaars of sensuele muziek kunnen je algehele zintuiglijke ervaring verheffen. Dit zal jullie twee helpen vertragen, uit je gedachten komen en van de hele ervaring genieten.

5. Weet dat je niet op exact hetzelfde moment hoeft te climaxen om samen van de sessie te genieten

Laat het idee los dat jullie allebei op exact hetzelfde moment moeten klaarkomen om samen te eindigen tijdens de sessie. Onthoud dat je partner die voor jou klaarkomt, niet betekent dat ze niet van de ervaring of samen met jou genieten.

Als je op soortgelijke tijden een orgasme wilt hebben, ga dan terug naar mijn aanbeveling over seksuele energie. Als je het onder de knie hebt om in harmonie te zijn met je ‘nummer’, kun je uiteindelijk op dezelfde tijden een orgasme leren.

6. Creëer een ontspannende ruimte

Een andere manier om langer van intimiteit te genieten, is door bewust om te gaan met de ruimte waarin je intieme momenten hebt. Voelen jullie je daar allebei rustig? Jullie kunnen allebei niet in de stemming zijn als je afgeleid bent of je genegeerd voelt.

In het ideale geval zouden jullie elkaar daar moeten ontmoeten nadat je de stekker uit het werk en stressoren hebt gehaald. Het is ook belangrijk om je voorbereid en gemotiveerd te voelen om die ruimte binnen te komen. Of dat nu met behulp van kaarsen, glijmiddelen of speciaal speelgoed is, alles wat je helpt om je zelfverzekerd te voelen, zal ontspanning bevorderen.

7. Verschuif de focus naar intimiteit

Het onvermogen van uw partner om u te overleven, betekent niet dat een van u beiden ontoereikend is, dus wees voorzichtig met hen als ze zich bewust voelen. Probeer je definitie van seks uit te breiden door je meer te richten op intimiteit en de vele manieren waarop je in zekere zin zowel van je lichaam kunt genieten als samen tot een climax kunt komen. Door verschillende manieren te onderzoeken om te behagen en tevreden te zijn, kun je elkaar beginnen te begrijpen en meer op elkaar af te stemmen. U kunt bijvoorbeeld andere vormen van fysieke intimiteit die verder gaan dan penetrerende geslachtsgemeenschap, zoals lichaamsmassages, zoenen of lepelen, in uw sessies opnemen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.