Rekt zich uit voor polsmobiliteit als u met uw handen werkt

lin 2020, The New York Times stelde een tot nadenken stemmende vraag: Kun je iemands baan identificeren? zojuist door hun handen te bestuderen? Een foto-essay onthulde dat artsen, koks, monteurs, vleesverpakkers en boerderijeigenaren handen hebben die bijna net zo uniek zijn als hun vingerafdrukken. Als u tot dit personeelsbestand behoort dat sterk afhankelijk is van fijne motoriek, zeggen ergotherapeuten dat stretchen voor polsmobiliteit een manier is om voor de hardwerkende handen te zorgen die u helpen voor uzelf en uw gezin te zorgen.

Hoewel de gegevens een beetje achterhaald zijn, bleek uit een onderzoek uit 1995 onder vijf spoedeisende hulpafdelingen dat polsblessures verantwoordelijk waren voor bijna 29 procent van alle verwondingen, waarvan 26 procent op de werkplek.

Volgens Maryam Khaniyan, MOTR/L, kliniekdirecteur van RET’s Kirkland Hand Therapy Clinic, zijn rekoefeningen en mobiliteitswerk een belangrijke manier om de soorten verwondingen te voorkomen die u weken of maanden van uw werk kunnen afhouden. “Polsmobiliteit is belangrijk in beroepen die dagelijks zwaar of herhaaldelijk gebruik van handen en polsen vereisen, zoals tandartsen, muzikanten, handarbeiders en atleten”, zegt Khaniyan. “De pols heeft, net als elk ander gewricht, een bepaalde hoeveelheid beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een gebrek aan mobiliteit en kracht kan het risico op letsel vergroten.”

Een gebrek aan polsmobiliteit kan er ook voor zorgen dat uw lichaam op andere plaatsen, zoals uw elleboog of schoudergewricht, overcompenseert. “Laten we dit als voorbeeld bekijken: als je koffie drinkt, moet je je pols radiaal buigen om het kantelen van je mok te vergemakkelijken. Als je je pols niet in die richting kunt bewegen, til je je elleboog op, wat resulteert in verhoogt de schouderbeweging”, legt Khaniyan uit. Als dit een of twee keer gebeurt, is dat niet erg, maar na verloop van tijd kan deze beweging uw schoudergewricht verslijten.

Dus hoe weet u of uw polsen en handen verzorging nodig hebben? Volgens Gary Johnson, een ergotherapeut en handtherapie-servicemanager voor Athletico, zijn er een paar belangrijke “rode vlaggen” om op te letten die aangeven dat je zo snel mogelijk een aantal polsstrekkingen moet plannen. “Pijn, zwakte en veranderd gevoel zijn meestal allemaal ‘waarschuwingssignalen’ dat er iets niet klopt”, zegt hij. U moet ook uitkijken voor stijfheid of pijn wanneer u de hand buigt en strekt, de pols van rechts naar links beweegt of de handpalm naar boven en naar beneden draait. “Het is belangrijk om contact op te nemen met uw zorgverlener of handtherapeut als deze symptomen aanhouden. Screenings, onderzoeken en diagnostische beeldvorming kunnen allemaal worden gebruikt om de omvang van het probleem te bepalen”, voegt Johnson toe.

Wat betreft hoe vaak u uw polsen moet controleren, raadt Khaniyan aan om gedurende de werkdag regelmatig korte pauzes te nemen als uw werk dit toelaat. (Zo niet, dan is na het werk ook een goede optie.) “Pauzes nemen en strekken voor en tijdens het gebruik van de handen en polsen kan belasting helpen voorkomen. Dagelijks werken aan polsmobiliteit kan de flexibiliteit en de algehele kracht van het bovenlichaam helpen verbeteren en functie, en kan mensen helpen pols- en handblessures te voorkomen”, zegt ze. Het is ook een goed idee om een ​​pols toe te voegen versterking oefeningen naast uw normale weerstandstraining om uw handen veerkrachtiger te maken.

Nu je de 411 hebt over waarom je voor je polsen moet zorgen, ben je klaar om met trainer Colette Dong van The Ness mee te doen voor een mobiliteitsroutine van 10 minuten. Het enige wat je nodig hebt zijn – je raadt het al – je handen.

Rekoefeningen van 10 minuten voor polsmobiliteit

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.