Quiz: welke van deze 8 speelstijlen voor volwassenen ben jij?

Whoe was de laatste keer dat je als volwassene speelde? Weet je, iets doelloos, vrijwillig en leuks gedaan? Psycholoog en illustrator van de geestelijke gezondheid Lindsay ging onlangs naar Instagram om – letterlijk – de verschillende manieren waarop volwassenen spelen te illustreren. “Spelen helpt ons om op meer bevredigende manieren te rusten, een diepere band met vrienden en partners te krijgen, productiever te werken en veerkracht te ontwikkelen tegen burn-out”, schrijft Braman op haar website. Maar velen van ons zijn vergeten hoe ze moeten spelen, en dat is waar haar speelstijlenquiz kan helpen. “Onze speelstijl kennen lijkt misschien frivool, maar als we het belang van onze vrijetijdsactiviteiten begrijpen, is het gemakkelijker om ze een prioriteit in ons leven te geven”, schrijft ze.

Er zijn acht verschillende speelstijlen voor volwassenen, en als je die van jou begrijpt, kun je je veerkracht tegen burn-out vergroten, schrijft Braman. Deze speelstijlen zijn ontwikkeld door Stuart Brown, MD, oprichter van het National Institute for Play, en Braman denkt dat het begrijpen van de jouwe kan helpen op een vergelijkbare manier als liefdestalen, wat ‘ons een vocabulaire gaf om over te praten en ons vermogen om te geven vergroot. en liefde ontvangen”, schrijft ze. “Lokaliseren, waarderen en onszelf toestemming geven om te spelen zijn allemaal sleutels om de kracht ervan te ontsluiten om onze rust meer verjongend en ons werk productiever te maken”, schrijft ze. Terwijl Dr. Brown beweert dat mensen in een aparte categorie vallen, stelt Braman dat de meeste mensen met wie ze werkt, wisselen tussen de verschillende speelstijlen hieronder.

De 8 speelstijlen voor volwassenen

1. De Joker

“De speelstijl van de Joker komt in het moderne leven naar voren als extraverte mensen die graag entertainen en andere mensen aan het lachen maken”, schrijft Braman.

2. De kinesthetische

Mensen met deze stijl spelen graag door middel van beweging, of het nu gaat om sport, dans of een andere fysieke activiteit.

3. De verkenner

Als je je vrije tijd graag doorbrengt, zoals Braman schrijft, “lezen, door een bos slenteren op zoek naar een bepaald insect of varen, of de perfecte wandeling in het getijdenpoel maken met het eb van de maand”, dan ben je misschien gewoon een Explorer-type, wat betekent dat je het liefst speelt door te leren.

4. De concurrent

“Speelt om te winnen” definieert deze speelstijl voor volwassenen; maar het gaat niet alleen om winnen voor de deelnemers – het gaat om het nastreven van de trofee of prijs.

5. De directeur

“Mensen die graag op deze manier spelen, ervaren de ervaring van organiseren, arrangeren en regisseren als intrinsiek bevredigend”, schrijft Braman. Twee voorbeelden die ze geeft van dit soort spel zijn het coachen van Little League of het organiseren van een voedselactie in de kerk.

6. De Schepper

Deze speelstijl gaat over waardering, en degenen die het belichamen, hebben de neiging om tijd te besteden aan het opsporen, verkrijgen en opbouwen van een verzameling interessante en/of nuttige dingen.

7. De verhalenverteller

“Mensen die verhalen vertellen, zijn de mensen die een gewone situatie kunnen zien en deze kunnen transformeren in een fascinerend verhaal, waarbij ze feit met verbeeldingskracht verweven op een manier die energie verbruikt op een speelse – en toch bijna onvermijdelijk professioneel bruikbare – manier”, schrijft Braman. Ze genieten van het vertellen en luisteren naar verhalen.

8. De verzamelaar

“Of het nu een traditionele kunstenaar is die schildert, beeldhouwt of tekent, of niet-traditionele makers zoals landschapsaannemers, modelspoorbouwers, handwerkers en zelfs aquariumbezitters, mensen die graag nieuwe ideeën bedenken en tot leven brengen, genieten allemaal van de speelstijl van Schepper”, schrijft Braman.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.