Advertisement

Pros Love Elemis Pro Collagen Morning Matrix voor de vermoeide huid

Advertisement

Met de Well + Good SHOP zetten onze auteurs hun jarenlange expertise in om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze auteurs deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links een Well + Good-commissie verdienen. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Als je je verbrand voelt, zijn de effecten vaak over je hele gezicht geschreven. Gebrek aan slaap verlaagt het natuurlijke vochtgehalte en vertraagt ​​de celvernieuwing, en hoewel ‘vermoeide huid’ geen klinische term is, ‘betekent het vaak een huid die er uitgedroogd of dof of minder stevig of door de zon beschadigd uitziet’, zegt Hadley. . King, MD, gecertificeerde dermatoloog gevestigd in New York. Natuurlijk kunnen acht vaste uren shuteye en voldoende hydratatie gedurende de dag zeker helpen, maar als je een snelle ochtendopname nodig hebt, is de Elemis Pro-Collagen Morning Matrix ($ 195) hier om te helpen.

“Een vermoeide huid kan er vaak dof, grijs van toon en zeker uitgedroogd uitzien”, zegt Kate Roach, een gecertificeerde schoonheidsspecialiste en huidverzorgingsspecialist bij Woodhouse Spa. “Het is minder zuurstofrijk, heeft geen hydratatie en heeft exfoliatie nodig.”

De Elemis-formule pakt elk van deze problemen aan met een stapel ingrediënten, wat verklaart waarom huidverzorgingsprofessionals het een “kopje koffie” voor je huid noemen. dr. King noemt specifiek de moisturizers (“ze helpen de huid te hydrateren, ze helpen de huid er steviger uit te zien”), verzachtende middelen (“die de huidbarrière ondersteunen en de huid er gezonder uit kunnen laten zien”), chemische exfoliatoren (“die de huid er frisser en stralender”) en antioxidanten (“die de huid kunnen helpen beschermen tegen vrije radicalen, blootstelling aan de zon en schade door vervuiling”) als de beste basisproducten in de categorie om een ​​slaperige huid te stimuleren.

Naast deze basis gaat de moisturizer nog een stap verder met een mix van krachtige, natuurlijk voorkomende actieve ingrediënten. “Lactobacillus-fermentatie exfolieert en kalmeert de huid om de effecten van uitdroging te verlichten, terwijl de haarvaten van kurkuma en Japanse salie de huid lichter maken”, zegt Roach. Bovendien helpt kurkuma de afbraak van collageen te voorkomen, terwijl de haarvaten van de Japanse artemisia beschermen tegen de slijtage van blauw licht. Er is ook fermentatie padina pavonica, die fijne lijntjes vermindert en de huid vult, en microalgen voor glans en schuren. “Voeg hydraterend collageen toe en je huid is ONTWAAKT!” zegt Wortels.

De textuur is ook rijk als crème in een pot, maar smelt op magische wijze op de huid als een lichte crèmegel wanneer aangebracht. Onmiddellijke resultaten zijn onder meer een ontspannen, gezonde teint – een echte glans – terwijl latente resultaten (die klinisch zijn onderzocht bij bijna 40 mensen) de vermindering van fijne lijntjes en rimpels omvatten, met verbeterde stevigheid en elasticiteit. Breng het op je huid aan voordat je je dag begint en je zult je huid voor de gek kunnen houden, zodat het goed ontspannen aanvoelt totdat je in een stevige slaap gepropt kunt worden.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze auteurs? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor tips en trucs die je moet weten.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.