Probeer deze yogaflow van 20 minuten als je ziek bent

WAls je snuift, niest en je niet lekker voelt, is bewegen misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch kan beweging juist helpen om je beter te gaan voelen. Voordat we verder gaan, laten we het voor de hand liggende stellen: je moet naar je lichaam luisteren. Als onder de dekens blijven wat je nu nodig hebt, doe dan vooral wat goed voelt. Maar als je in die ruimte bent waar je denkt dat een beetje beweging nuttig kan zijn, hebben we precies de yogareeks voor je. In de meest recente aflevering van goede bewegingen, BK Yoga Club-oprichters Alicia Ferguson en Paris Alexandra nemen je mee door een langzame, gestage en herstellende yogastroom voor als je je ziek voelt.

Waarom helpt bewegen als je je niet lekker voelt? Welnu, spiercontractie ondersteunt het vermogen van het immuunsysteem om lymfe door uw lichaam te verplaatsen. Lymfe is de vloeistof die essentiële elementen van het immuunsysteem vervoert, zoals witte bloedcellen en cellulair afval, vertelde Stephen Clark, DPT, fysiotherapeut en kliniekdirecteur bij Confluent Health, eerder aan Well + Good. Uw lymfestelsel heeft echter niet het hart om lymfe rond te pompen, dus als u uw lichaam meer beweegt dan u normaal zou doen, zou dit kunnen leiden tot meer lymfebeweging. Dit kan op zijn beurt uw lichaam helpen zijn vloeistoffen in balans te brengen, uw ziekte te bestrijden en uw humeur te verbeteren.

Maar maak je geen zorgen, Furgeson houdt je algehele energieniveau in gedachten. Je begint door op de grond te liggen en diep adem te halen. Ze herinnert je er ook aan om het tijdens deze oefening langzaam en stabiel te doen. Deze stroom van 20 minuten bestaat uit kleine bewegingen, zoals het optillen en neerlaten van je voeten terwijl je op de grond ligt, je arm strekt en je romp zachtjes uitrekt.

Je sluit de sessie af met heldenhouding, hopelijk voel je je een beetje energieker en verzameld dan toen je begon. Klaar om op te laden en te resetten? Breng jezelf, je verstopte neus en je mat mee – en laat Ferguson het voortouw nemen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.