Probeer deze beginnerstraining thuis om weer aan de slag te gaan

Hhoe vaak heb je op de link geklikt voor een “beginners”-trainingsvideo om thuis te proberen, of heb je je aangemeld voor een beginnersles, om je volledig overweldigd te voelen? Het kan moeilijk zijn om je niet af te vragen, Is de definitie van beginner onlangs gewijzigd? Wij zijn er ook geweest – en het is niet alleen frustrerend, maar het kan je ook een tijdje afschrikken om te oefenen (althans dat soort oefeningen).

We vonden een waar beginnersworkout voor thuis, een die geschikt is voor iedereen die al een tijdje zit (hallo, pandemische vermoeidheid en burn-out!). Het maakt niet uit of het een paar weken, maanden of jaren geleden is – deze eenvoudige maar krachtige routine zal je helpen kracht en gezondheid op te bouwen.

Trainer Justin Agustin, die gespecialiseerd is in fitness voor beginners, deelde deze eenvoudige combinatie van warming-ups, kracht- en cardio-oefeningen op TikTok en stelt voor om deze beginnerstraining drie keer per week vier weken lang thuis te doen, totdat je je sterker begint te voelen en je merkt dat je uithoudingsvermogen verbeteren. Dit zijn de deets:

Opwarming van het onderlichaam

Agustin begint met een knie-warming-up omdat hij zegt dat het “heel belangrijk is om gewrichten gesmeerd te krijgen” na een lange periode van zitten.

Omgekeerde trappen:

 1. Sta rechtop met beide voeten plat op de grond en schop zachtjes je rechterhiel terug naar je bilspieren. Keer terug naar staan.
 2. Herhaal aan de andere kant. Dit is één vertegenwoordiger.
 3. Ga heen en weer voor 10 herhalingen per set. Doe drie sets.

Knie extensies:

 1. Zittend op een stoel of bank met de voeten op de grond, til en laat u de onderste helft van het rechterbeen zakken, scharnierend bij de knie (in wezen, schop omhoog).
 2. Herhaal aan de andere kant. Dit is één vertegenwoordiger.
 3. Ga door voor 10 herhalingen per set. Doe drie sets.

Versterking van het onderlichaam

Deze oefening “zitten om te staan” is een ondersteunde squat; het maakt gebruik van bilspieren, kuiten, hamstrings en kernspieren en is super beginnersvriendelijk. Agustin merkt op dat je het kunt aanpassen met kussens voor extra ondersteuning en door je handen te gebruiken om je in het begin te helpen staan.

 1. Zittend op de rand van een stoel of bank, met de voeten stevig op de grond, druk op je hielen, span je buikspieren aan en knijp in je bilspieren om rechtop te staan.
 2. Laat je voorzichtig weer zakken in de zittende positie. Dit is één vertegenwoordiger.
 3. Voltooi 10-15 herhalingen per set en doe in totaal drie sets.

Schouder warming-up

Deze is eenvoudig en duidelijk. Schouderrollen, vooruit (en dan achteruit), 30 seconden in elke richting.

Bovenlichaam en kernversterking

Om kracht in de buikspieren en armen op te bouwen, schetst Agustin twee klassieke oefeningen, aangepast voor beginners.

Muur push-ups:

 1. Ga tegenover een muur of gesloten deur staan.
 2. Met de handen op schouderafstand van de muur geplant, loop je met je voeten naar achteren totdat je je armen volledig kunt strekken, waarbij je de handpalmen en vingers plat tegen de muur houdt.
 3. Knijp je schouderbladen samen en span je kern aan terwijl je je ellebogen buigt en je borst naar de muur brengt. Houd je nek recht en de buikspieren aangespannen. Knijp in de bilspieren.
 4. Houd je kern stevig vast en duw door de handpalmen om terug te gaan staan. Dit is één vertegenwoordiger.
 5. Voltooi 15 herhalingen per set, in totaal drie sets.
 6. Terwijl je kracht opbouwt, kun je push-ups op de grond proberen, ofwel aangepast met de knieën naar beneden, of in de klassieke positie. Bekijk de onderstaande video om de juiste vorm voor een klassieke push-up te bekijken.

Wandplanken:

 1. Sta op armafstand van een muur of gesloten deur, voeten op schouderbreedte uit elkaar, plaats je handen op de muur voor je en loop ze omhoog totdat ze boven je hoofd zijn uitgestrekt. Je lichaam moet een rechte lijn vormen van je hielen naar je vingers, in een hoek van ongeveer 45 graden.
 2. Houd je ribben gesloten (niet flakkerend!) en buikspieren aangespannen, knijp in de bilspieren en houd 30 seconden vast voordat je een pauze neemt.
 3. Herhaal drie keer.
 4. Terwijl je kracht opbouwt, kun je een traditionele plank op de grond proberen, ofwel aangepast met de knieën naar beneden, of in de klassieke positie. Bekijk de video hieronder om de juiste vorm voor een standaard plank te zien.

Cardio

Gemodificeerde springende (of niet-springende) jacks, marcheren op hun plaats en stoten vormen de cardio-routine van Agustin. Voer voor elk van de drie zetten drie sets van 30 seconden uit (in totaal 90 seconden per zet, met korte pauzes tussen de sets). Dit zijn allemaal “geweldige opties met weinig impact”, zegt hij, wat betekent dat ze zacht zijn voor je gewrichten. Ze zullen ook helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren als je in (of terug) in je routine komt.

Geïnteresseerd in een yoga-workout voor beginners? Probeer deze zachte stroom:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.