Probeer de nachtelijke routine van deze slaapdokter voor een betere nachtrust

HBen je ooit vroeg naar bed gegaan om je de volgende ochtend volkomen uitgeput te voelen? Of misschien ben je meer een nachtbraker die graag laat opblijft om naar je favoriete programma’s te kijken, om daarna bijna onmogelijk in slaap te vallen? In beide gevallen is je nachtelijke routine waarschijnlijk de schuldige.

En nieuwsflits: een routine voor het slapengaan gaat over meer dan alleen op een bepaald tijdstip naar bed gaan – het omvat een beetje voorbereiding vooraf om een ​​echt goede nachtrust te garanderen. Natuurlijk, acht uur gaan slapen voordat je wakker moet worden en de rest van de voorbereiding achterwege laten, kan nog steeds helpen, maar volgens psychotherapeut, functionele voedingsdeskundige en auteur van hersengezondheid Mike Dow, PhD, kan het cultiveren van een nachtelijke routine grote voordelen hebben voor uw gezondheid op de lange termijn.

Om u te laten zien hoe u het moet doen, hebben we samengewerkt met Natrol® om Dr. Dow om zijn driestappenvergelijking te vragen voor het ontwikkelen van een nachtelijke routine die voor u werkt.

Het belang van een nachtelijke routine

Voordat je aan een nieuwe routine begint, wil je weten waarom het goed voor je is, toch? Volgens Dr. Dow omvatten de voordelen van een slaapondersteunende routine betere energie, stemming, immuungezondheid, gezonde bloedsuikerspiegels, hormoongezondheid en meer.

Maar het belangrijkste om te onthouden over een nachtelijke routine, zegt Dr. Dow, is dat hoewel veel routines, zoals huidverzorging, mondverzorging, trainingen, enz. enigszins onmiddellijke resultaten kunnen opleveren, nachtelijke routines allemaal over de lange termijn gaan.

“Ik denk aan routines voor het slapengaan, zoals de kapitein van een cruiseschip versus de kapitein van een speedboot”, zegt Dr. Dow. “Er zijn veel gezonde routines, zoals: ‘Oké, ik ga morgen heel goed eten’, en je kunt het meteen doen. En het is een beetje zoals het besturen van een speedboot: je merkt meteen de resultaten.”

Hij zegt dat slapen daarentegen meer op een cruiseschip lijkt. “Je bestuurt deze enorme oceaanstomer… en je moet echt heel ijverig zijn in wat je elke dag doet”, zegt hij. ‘Het is niet zo dat je morgen om 20.00 uur ineens naar bed kunt gaan en automatisch om 4.00 uur wakker wordt….Het is echt iets dat je op de lange termijn moet doen als je wilt komen waar je wilt’ gaat. Dus het is alsof je dat cruiseschip in de goede richting wijst.”

De driedelige vergelijking van Dr. Dow voor het creëren van een nachtelijke routine

1. Drie uur voor het slapengaan: stop met eten en drinken

Als je eenmaal klaar bent om je aan je nieuwe nachtelijke routine te binden, raadt Dr. Dow aan om zijn formule te volgen die de eerste drie uur voor het slapengaan omvat, te beginnen met drie uur.

Drie uur voor het slapengaan zegt hij dat je moet stoppen met eten en drinken (hoewel je nog steeds een paar slokjes water kunt nemen als je dorst hebt). Volgens Dr. Dow, wanneer je je spijsverteringscyclus afsluit, geef je je lichaam het signaal dat het tijd is om te gaan slapen.

“Je zult merken dat veel van de slaperigheid van nature zal optreden, omdat je lichaam, je hart, je organen, je maag, de peristaltiek – de manier waarop het voedsel door je darmen beweegt – dat allemaal gewoon kan zeggen , ‘O, het is nu tijd om te rusten’ en dat kan echt geweldig zijn’, zegt Dr. Dow.

Aangezien het even kan duren voordat deze stap van uw nieuwe routine is geïmplementeerd, raadt Dr. Dow aan om een ​​fles Natrol 10 mg Melatonine Gummies of Natrol Melatonine Fast Dissolve naast uw bed te houden voor een gemakkelijk in te nemen dosis melatonine om uw lichaam te helpen tot rust te komen. slaap.ik

2. Twee uur voor het slapengaan: schakel je apparaten uit

Je hebt deze tip waarschijnlijk al eerder gehoord, maar er is een reden waarom slaapexperts voortdurend aanraden om schermen voor het slapengaan te vermijden: het helpt echt, maar de meeste mensen doen het nog steeds niet. “Het is één ding om zeggen je gaat stoppen met het controleren van je telefoon”, zegt Dr. Dow. “Het is iets anders om je telefoon in vliegtuigmodus te zetten en in een andere kamer aan te sluiten.”

De reden om je telefoon (en tv, sorry) voor het slapengaan te dumpen, is omdat de stimulatie van het blauwe licht de natuurlijke productie van melatonine remt, zegt Dr. Dow. Bovendien helpt het de geest af te sluiten, wat uiteindelijk kan helpen bij het voorkomen van overactieve gedachten die het inslapen moeilijker kunnen maken.

“Onze schermen – alle blauwe lichten, de stress van de moderne wereld, 12 uur Netflix of kabelnieuws kijken en onszelf echt veel van deze negatieve informatie geven – kunnen [make] cortisol (het stresshormoon dat ‘s nachts zou moeten dalen) gaat omhoog, “zegt Dr. Dow. Het is officieel tijd om welterusten te zeggen tegen doomscrolling.

3. Een uur voor het slapengaan: maak je klaar om naar bed te gaan

Als je eenmaal bent gestopt met eten, drinken, scrollen en streamen, is het tijd om je laatste taken voor het slapengaan af te ronden en volledig tot rust te komen om te gaan slapen. “Een uur voor het slapen gaan is het moment waarop de bedtijd daadwerkelijk begint”, zegt Dr. Dow. ‘Dit is tijd voor je ritueel. Het is tijd om je tanden te poetsen, je gezicht te wassen, naar bed te gaan en de ideale Natrol Sleep+-formule te vinden die voor jou werkt op basis van je specifieke zorg.”

U kunt kiezen uit Sleep+ Immune Health Gummies (die vitamine C, D en zink bevatten om uw immuunsysteem te ondersteunenik), Sleep+ Beauty Gummies (die een geheel nieuwe betekenis geven aan de term “schoonheidsslaapje”), of Sleep+ Calm Gummies (die kamille, citroenmelisse en L-theanine gebruiken om je kalmerende bedtijdroutine naar een hoger niveau te tillenik).

Over het algemeen zegt Dr. Dow dat je moet onthouden dat goede dingen tijd kosten, dus je moet je nieuwe routine niet opgeven, zelfs als je de resultaten niet meteen opmerkt.

“Het veranderen van je slaap-waakcycli is niet iets dat meteen gebeurt”, zegt hij. “Zie het dus niet als een eenmalige actie of een eenmalige [thing]en toen [decide] het werkte niet. Onthoud dat dit een proces is, zoals die metafoor van een cruiseschip. Het is iets waar je jezelf geleidelijk in wilt sturen.”

ik Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Deze producten zijn niet bedoeld om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

* Melatonine is nuttig voor occasionele slapeloosheid. ik

Bovenste foto: W+G Creative/Getty Images/B2M Productions

Leave a Reply

Your email address will not be published.