Advertisement

Polsafmetingen voor laptopgebruikers

Advertisement

EENzorg jij voor je winst? En met geldmaker bedoelen we natuurlijk de polsen, armen en tailleband van je onderarm.

Denk er eens over na: als u op een laptop werkt, kunt u met deze spieren, gewrichten en zenuwen al het typen en scrollen doen dat uw salaris met zich meebrengt.

Helaas maakt al dit kritische gebruik van deze lichaamsdelen ze een potentiële locatie voor musculoskeletale problemen, zeggen Rochelle Mendonca, PhD, OTR / L, Columbia University Assistant Professor of Occupational Therapy, en Colleen Maher, OTD, OTR / L. , universitair hoofddocent ergotherapie aan de Saint Joseph University.

Het blijkt dat de juiste houding van de pols belangrijk is. Mendonca en Maher zeggen dat er problemen kunnen ontstaan ​​door oneigenlijk gebruik, waarbij je langdurig in ongemakkelijke houdingen blijft (zoals je polsen op een bureau of laptop laten rusten) en dezelfde bewegingen keer op keer herhaalt zonder rust.

“Dit soort houdingen en bewegingen kunnen stress of spanning op spieren, pezen en zenuwen veroorzaken”, schreven Mendonca en Maher in een e-mail.

Dit kan leiden tot carpaaltunnelsyndroom, waarbij een zenuw wordt samengedrukt en tintelingen, gevoelloosheid en pijn veroorzaakt, en tendinitis, een ontsteking van de pezen die ook pijn veroorzaakt. Nee bedankt!

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om dit lot te vermijden. Omdat het plaatsen van uw polsen op een oppervlak tijdens het typen uw pezen onder druk kan zetten, kunt u overwegen te investeren in een meer ergonomische lay-out. Een stoel die je rug ondersteunt, met je voeten op de grond (of op een voetenbankje), je heupen, knieën en ellebogen in een hoek van 90 graden laat buigen en je polsen recht laat staan ​​is “optimaal voor de juiste plaatsing van je handen en armen”, zeggen Mendonca en Maher.

Pauzes zijn ook cruciaal.

“Het breekt niet alleen om spieren, pezen en zenuwen te ontspannen, maar ook om ze naar de tegenovergestelde positie te verplaatsen waar ze lange tijd werden vastgehouden”, zeggen Mendonca en Maher. “Verander van positie en pauzes, zelfs voor 30 seconden elk. “Tijd kan zeer lonend zijn.”

Maar wat moet je tijdens deze pauzes doen voor een aantal gelijke en tegengestelde reacties om al dat typen te compenseren? Hier zijn vier laptoppolsrekoefeningen die Mendonca en Maher aanbevelen om toe te voegen aan uw polsmobiliteitsroutine.

  1. Reik met beide handen achter je hoofd. Plaats uw handpalmen op de achterkant van uw hoofd zodat uw ellebogen gebogen zijn en zijwaarts en strek vervolgens uw ellebogen naar achteren.
  2. Strek je ellebogen door ze aan de zijkant van de stoel te hangen, buig en raak je schouder aan met je vingers.
  3. Laat uw onderarmen op de armleuningen van uw stoel rusten, buig uw pols naar beneden en til deze vervolgens op terwijl u uw vingers ontspannen houdt. Je kunt ook cirkels maken met je polsen.
  4. Voor je handen: Maak een vuist en open deze. Raak vervolgens met uw duim elke vinger aan.

Voer deze bewegingen ongeveer 10 keer uit, twee keer per dag. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Probeer ook deze 10 minuten durende workout voor je polsen:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Abonneer je op Well +onze online wellness-community en ontgrendel je beloningen meteen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.