Peace Out Retinol Stick voor verstevigende huid en vervagende vlekken

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Beschouwd als de heilige graal van huidverzorging, prijzen dermatologen retinol omdat het een alles-in-één ingrediënt is dat een hele reeks huidproblemen aanpakt. Het vitamine-A-derivaat is geliefd vanwege zijn vermogen om de huidtextuur te verbeteren, acne te behandelen en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te verminderen – eigenlijk is het de hele kreng. En hoewel effectieve retinol-serums tegenwoordig een dozijn zijn, heeft Peace Out Skincare een manier bedacht om het actieve ingrediënt aan te bieden in een gemakkelijk aan te brengen stok vorm, die snel een bestseller is geworden bij Sephora.

De Retinol Face Stick van het merk is gemaakt met een drietal superster-ingrediënten die samenwerken om het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels te verbeteren en een ongelijkmatige textuur glad te strijken. De eerste is (uiteraard) retinol, dat het levert met behulp van een ingekapseld mengsel van drie procent. Dit betekent dat hoewel je een flinke dosis retinol krijgt, omdat het is ingekapseld (met andere woorden, het wordt na een bepaalde tijd in je huid afgegeven), het je huid niet zal irriteren. Dermatologen raden retinol aan als een manier om de celvernieuwing te versnellen, wat de productie van collageen en elastine stimuleert (om fijne lijntjes en rimpels te verminderen) en dode huidcellen verwijdert (om acne te helpen bestrijden).

De volgende op de lijst van high-performers is bakuchiol, een krachtige antioxidant waarvan klinisch is bewezen dat het de poriën verfijnt en de elasticiteit van de huid verhoogt. Bakuchiol, vaak “alt-retinol” genoemd, heeft dezelfde celvernieuwingsstimulerende eigenschappen als vitamine A, maar veroorzaakt minder snel irritatie. Wanneer ze worden gecombineerd, stimuleren deze twee ingrediënten de celvernieuwing en werken ze samen om de huid zacht en glad te laten aanvoelen.

Ten slotte zijn er fruitenzymen, die een extra laag zachte exfoliatie bieden. De mix van papaja en pompoen helpt dode huidcellen weg te smelten om een ​​helderdere teint te onthullen die klaar is om te worden geprepareerd en klaar om te weken in elke hydraterende vochtinbrengende crème die je er bovenop wilt aanbrengen.

Met zo’n gestapelde ingrediëntenlijst is het geen wonder dat de stick al meer dan 100 5-sterrenrecensies en 17.000 ‘Loves’ op Sephora heeft verdiend. Fans van de formule houden van hoe gemakkelijk het is om te gebruiken (een enkele veegbeweging is echt alles wat je nodig hebt) en het feit dat het geen plakkerige, vettige of zware afwerking achterlaat. Klaar om het eens te proberen? Shop het zelf hierboven.

Bekijk de video hierboven voor meer informatie over retinol

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.