Oregon legaliseerde ‘magische paddestoelen’, maar is dat veilig?

lIn sommige steden en staten is het zelfs niet legaal om lattes met CBD te verkopen. En dan heb je Oakland, Californië, dat in 2019 “paddo’s” waarvan bekend was dat ze hallucinaties veroorzaakten, gedecriminaliseerd heeft. Evenzo stemden inwoners van Denver in dat jaar nipt om bezit en consumptie van psilocybine-paddenstoelen “de laagste prioriteit voor wetshandhaving te maken”. .” (In Colorado blijven de paddenstoelen echter illegaal en het is nog steeds een misdrijf om ze te verkopen.) Andere steden hebben sindsdien het voorbeeld gevolgd met decriminalisering, maar Oregon ging op 3 november 2020 een stap verder en nam een ​​maatregel met 56,12 procent van de de stemming om psilocybine te legaliseren.

Gezien hoe snel meningen en wetten veranderen met betrekking tot cannabis, roepen deze nieuwe stappen op staats- en stadsniveau de vraag op of paddo’s de marihuanabehandeling zullen krijgen. De medische gemeenschap is verdeeld over de veiligheid van psilocybine-paddenstoelen en sommige experts wijzen op echte gezondheidsvoordelen van deze stoffen, waaronder hulp bij angst en depressie, chronische pijn en het prikkelbare darm syndroom. Omgekeerd kan consumptie leiden tot psychotische episodes of betrokkenheid bij mogelijk roekeloos gedrag.

Veel vragen over psilocybine-paddenstoelen blijven bestaan, deels omdat de medische gemeenschap – en de Amerikaanse regering – niet bereid was om ze en andere psychedelische verbindingen te bestuderen. Daarom is er een groeiende belangstelling van onafhankelijke onderzoeksorganisaties, zoals de Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelische Studies (MAPS), de Beckley Foundation en het Heffter Research Institute. (Het zeepbedrijf Dr. Bronner draagt ​​bij aan het onderzoek van MAPS, hoewel de laatste donatie bedoeld is voor onderzoek naar MDMA, een andere psychedelische drug, en psychische problemen.)

Amerikaanse burgers hebben ook tegenstrijdige opvattingen over psychedelische paddenstoelen. Zoals Tijd wees erop dat 53 procent van de respondenten van een YouGov-enquête uit 2017 zei dat ze medisch onderzoek naar psychedelische drugs steunen, maar uit een Vox-enquête uit 2016 bleek dat slechts 22 procent van de mensen voorstander is van het decriminaliseren van paddo’s.

“Strafstraffen voor drugsgebruik en/of bezit zijn niet bijzonder effectief in het afschrikken van het gebruik.” —Albert Garcia-Romeu, PhD

Met decriminalisering en legalisering is het waarschijnlijk dat meer mensen in het hele land nieuwsgierig zullen worden naar psychedelische paddenstoelen en ermee willen experimenteren, zegt Albert Garcia-Romeu, PhD, een assistent-professor psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins University School of Medicine, die gespecialiseerd in psychedelica. “Mijn zorg is dat, zoals de meeste drugs, psilocybine kan worden misbruikt en risico’s met zich meebrengt, en dat lokale decriminaliseringsinitiatieven zoals die in Denver de deur kunnen openen voor een toename van onverantwoord gebruik, met name door individuen die beweren ‘therapeutische’ diensten te verlenen, maar die hebben weinig of geen kwalificatie om dit te doen, en onder kwetsbare bevolkingsgroepen zoals mensen die worstelen met depressie of andere psychische aandoeningen”, zegt hij. Dr. Garcia voegt eraan toe dat als het onverantwoord gebruik van psilocybine toeneemt, dit zal werken tegen de lobbypogingen van de medische gemeenschap om de voordelen ervan te bestuderen.

Toch ziet Dr. Garcia persoonlijk de decriminalisering van psilocybine-paddenstoelen in Denver als een stap voorwaarts. “Strafstraffen voor drugsgebruik en/of drugsbezit zijn niet bijzonder effectief om het gebruik af te schrikken, en hebben over het algemeen de neiging om reeds gemarginaliseerde gemeenschappen zoals de armen en gekleurde mensen te straffen”, zegt hij, eraan toevoegend dat strafrechtelijke vervolging voor bezit van psilocybine slechts een zeer klein percentage van drugsarrestaties.

Voorlopig moeten we kijken wat er in Oregon, Oakland en Denver gebeurt om te zien hoe dit de toon zet voor steden en staten in het hele land. “Ik ben voorzichtig optimistisch over de gevolgen van de stemming in Denver en andere soortgelijke initiatieven, maar uiteindelijk zal de tijd leren hoe dit uitpakt”, zegt Dr. Garcia.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 9 mei 2019; bijgewerkt op 7 juni 2019; bijgewerkt op 5 november 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.