Open app voor ademwerk maakt het veel minder intimiderend

Ona vrijdagavond enkele maanden geleden volgde ik een ademwork-les op de pop-uplocatie van het digitale fitness- en mindfulnessplatform Open in Venetië, Californië. En terwijl ik op de hardhouten vloer lag en probeerde de snelle, ritmische, gecontroleerde ademhalingsoefeningen bij te houden, waardoor ik me zowel ongemakkelijk als onbeheerst voelde, werden mijn vermoedens bevestigd: als genezende methode is ademwerk intens en kan zelfs intimiderend zijn.

“Ademen is een van de weinige functies van het lichaam die zowel automatisch als vrijwillig gebeurt. We definiëren ademwerk als elke oefening die de ademhaling manipuleert”, zegt Raed Khawaja, CEO en medeoprichter van Open, een digitaal wellnessplatform dat toegankelijke, inclusieve wellnesspraktijken, zoals ademwerk. “Door de adem te manipuleren door middel van gerichte ademwerktechnieken, hebben we toegang tot een groot aantal fysiologische en psychologische voordelen. Sommige zijn in klinische omgevingen bestudeerd, andere zijn meer anekdotisch en komen voor op een emotioneel niveau.” Enkele van deze voordelen zijn het verminderen van angst en het bevorderen van een betere slaap.

Het eerste deel van de klas, gekenmerkt door een gevoel van ademnood, liet me twijfelen aan alle beslissingen in het leven die me naar dat exacte moment in de tijd leidden, waar ik op dat moment spijt van had. Maar ik bleef doorgaan, en toen voelde ik het: de stilte en stilte die mensen beschrijven tijdens meditatie die ik nooit leek te kunnen vinden. Weet je hoe wanneer je je computer opstart, de machine zoemt om op te warmen, maar dan stopt het en er is een beat voordat het scherm weer aangaat? Zo voelde ik me tijdens de les, nadat ik voorbij de kortademigheid van de warming-upoefeningen was gekomen. En na de les voelde ik me klaar om los te laten – alsof ik me in mijn kamer wilde verstoppen en snikken, maar op een goede manier.

“Ik geloof dat mindfulness de toegangspoort tot welzijn is”, zegt Khawaja.Ik ben opgegroeid in een geweldig moslimhuishouden en leerde bidden al van jongs af aan. Ik zou het destijds geen ‘meditatiebeoefening’ hebben genoemd, maar dat is precies wat het voor mij was. Elke vrijdag ging ik samen met honderden mensen naar mijn plaatselijke moskee terwijl we samen met een miljard andere moslims over de hele wereld baden.” hoe een gemeenschap voelt, en dat is een leidende inspiratie geweest bij het cultiveren van de open gemeenschap.

“We wilden het gevoel creëren dat je krijgt als je met je vrienden en de gemeenschap oefent in je plaatselijke studio – een gevoel dat velen van ons vorig jaar echt hebben gemist.” —Raed Khawaja, CEO en mede-oprichter van Open

Hoewel Open oorspronkelijk was bedoeld als een fysieke studio (het organiseerde in 2019 meer dan 100 pop-ups in San Francisco en het was gepland om in 2020 een permanente studio te openen voordat de pandemie toesloeg), veranderden die plannen. Bij het begin van de pandemie, “hebben we ons team snel opgevoerd en al onze middelen en ons gericht op het vertalen van de magie van de persoonlijke ervaring naar iets waar je overal toegang toe hebt”, zegt Khawaja. “We hebben veel middelen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat we de meest meeslepende audiovisuele ervaring voor livestreams hebben geleverd.” Van daaruit heeft het team overwogen met welke functies gebruikers het beste kunnen communiceren met de community, die bestaat uit mensen uit meer dan 130 steden en 40 landen.

“Mensen vinden het geweldig dat je je camera kunt inschakelen om live feedback van docenten te krijgen, met anderen in de klas te chatten en zelfs contact te leggen rond momenten van verjaardagen tot wereldevenementen”, zegt Khawaja. “We wilden het gevoel creëren dat je krijgt als je met je vrienden en de gemeenschap oefent in je plaatselijke studio – een gevoel dat velen van ons vorig jaar echt hebben gemist.”

De app biedt lessen in drie modaliteiten: Breathe, Move en Meditate. (Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, is er een begeleide enquête die u in een richting kan wijzen op basis van uw specifieke doelen). Dat gezegd hebbende, elk van de ervaringen in de app is “ontworpen om je te ontmoeten waar je bent”, zegt Khawaja. “Iemand die nog nooit eerder heeft gemediteerd, kan in dezelfde klas terechtkomen als iemand die al 10 jaar oefent, en ze zullen allebei profiteren van betrouwbare toegang tot aanwezigheid en een gevoel van gemeenschap.”

Je kunt lessen ook filteren op modaliteit, duur van de les (er zijn lessen van één minuut tot 60 minuten) en instructeur. Zowel on-demand als live lessen zijn inbegrepen bij het lidmaatschap – dat na een gratis proefperiode van twee weken $ 20 per maand of $ 10 per maand kost met een jaarlijks lidmaatschap – en elke les wordt geleverd met aantekeningen over wat je kunt verwachten te ervaren. Instructeurs vermelden ook contra-indicaties, bijvoorbeeld als je zwanger bent, astma hebt of vatbaar bent voor epileptische aanvallen, zowel in de app als bij persoonlijke lessen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is. Kortom, als je op zoek bent naar een Peloton-achtige gemeenschap voor mindfulness, ademwerk en meditatie (samen met Pilates en yoga), dan is Open je antwoord.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.