Oefening Mythen Tests die uw fitness-IQ testen

jaMisschien kom je in de hipste boetiekstudio’s en volg je tientallen #fitfluencers op Instagram. Maar hoeveel weet u eigenlijk over de ins en outs van sporten?

Van hoeveel je moet opwarmen tot hoe lang je aan cardio moet besteden, er is een kavel van tegenstrijdige informatie die er is. Om nog meer verwarring aan de mix toe te voegen, worden we voortdurend overspoeld met nieuwe rages en flitsende quick-fixes. Ik bedoel, die nieuwste TikTok-trend ziet er zeker cool uit, maar werkt het echt je buikspieren op de beste manier?

Psychologie vandaag heeft twee oefeningsmythen-tests die snel je fitness-IQ testen. Ze helpen je niet alleen om je basiskennis te achterhalen, maar zijn ook een geweldige opfriscursus om je trainingsexpertise op te frissen. De eerste, de Exercise IQ-test, is een basisstarter met 10 vragen die je algemene kennis beoordeelt en enkele veelvoorkomende mythes ontkracht. De quiz, zo wordt uitgelegd, is ontworpen om te testen hoe goed je de geruchten van de feiten kunt scheiden. (Voorbeeld: kunnen vrouwen net als mannen spieren opbouwen, zelfs met minder testosteron?)

De tweede, een Fitness IQ-test, is wat diepgaander en evalueert of je “algemene kennis van lichaamsbeweging” hebt die “je in staat stelt je trainingsroutine te optimaliseren en je fitnessniveau te verhogen”. Na het voltooien van elke test, krijgt u een geïndividualiseerd rapport dat uw huidige fitnesskennis uitpakt. U kunt beide in slechts 15 minuten nemen.

Als je score lager is dan je had gedacht, raak dan niet ontmoedigd. Fitness-mythen zijn wijdverbreid in de verkeerde informatie van onze tijd. Dus hoe kunnen we ze spotten?

Zoek eerst en vooral naar fitnessprofessionals die niet bang zijn om toe te geven wanneer ze iets niet weten, stelt Michelle Ditto, manager opleidingsontwikkeling voor Pure Barre, voor.

“Een van de grootste dingen die ik zoek bij trainers is het vermogen om hun eigen blinde vlekken te zien en de erkenning dat niemand alle antwoorden heeft”, zegt ze. “Fitness bestaat naast andere aspecten van gezondheid en welzijn, inclusief maar niet beperkt tot voedingsbegeleiding, medische zorg, toegang tot geestelijke gezondheidszorg, enz.” Een personal trainer is bijvoorbeeld geen expert op het gebied van voeding, dus wees op uw hoede als u iemand dieetadviezen hoort geven.

Bij het beoordelen van de vele sexy beloften die overal op sociale media zijn gepost, zegt Ditto voorbij de “like”-tellingen te kijken. “Nu sociale media – met name TikTok en Instagram – enorm toegankelijk worden als bronnen om op zoek te gaan naar de nieuwste trends – is fitnessadvies alomtegenwoordig geworden met flitsende quick-fix-beloften vermengd met detox-thee”, legt ze uit. “Kwaliteitsadviezen komen meestal van mensen die eerbied tonen voor waar hun expertise stopt, en bijna nooit focussen op een enkel product of ‘quick fix’ als de ‘alles-in-één’ van fitness voor iedereen,” zegt ze. . Hoewel diploma’s en certificeringen niet alles zijn, zegt ze, is het controleren van de kwalificaties van je bronnen een geweldige plek om te beginnen.

Iedereen werkt met unieke doelen, unieke levensstijlen en unieke prioriteiten. Er is niet echt een one-size-fits-all-aanpak. Ditto’s beste advies? “Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt bij het horen van de zin ‘het hangt ervan af’. ”

“Wetenschap is rommelig en met vaak vage randen. Fit-professionals die comfortabel ‘in het grijs’ opereren en de nuance die fitnesswetenschap is duidelijk begrijpen, zijn waarschijnlijk betere bronnen, omdat ze een dieper begrip laten zien van het ‘waarom’ achter fitnessprogramma’s op basis van individuele doelen en omstandigheden’, zegt ze.

En als je wordt geconfronteerd met wat misschien een fitness-rage is en een beetje onzeker bent of het enige waarheid bevat, geef het dan de Ditto-test:

  1. Als het “algemene details” biedt of veelbelovende resultaten biedt in een bepaalde tijd (zoals X hoeveelheid spieren winnen in Y weken), is het waarschijnlijk nepnieuws.
  2. Als het probeert om u actief iets te laten kopen, profiteert iemand hoogstwaarschijnlijk direct van de aankoop. (Om niet te zeggen dat geld verdienen inherent slecht is, maar wees op uw hoede voor degenen die een enkelvoudig product promoten, aangezien hun bedoeling vaak egoïstisch is.)
  3. Als het gaat om absolute waarden (zoals doe deze X dingen I altijd doet en je bereikt je streefgewicht), is het hoogstwaarschijnlijk ongefundeerde pluisjes.

Uiteindelijk zal het verkrijgen van meer kennis over fitness je helpen je doelen te bereiken zonder ten prooi te vallen aan de rommelwetenschap die wordt herhaald in kleedkamers en Twitter-threads. Pak dus uw toolkit in met echte informatie en concentreer u op wat het beste is voor uw gezondheids- en welzijnsdoelen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.